Kodin saanut koira: KANELIINI (nyk. Surku)

Syntymäaika: 8/2021
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Sulonen Kaneliini on ihastuttanut monet, eikä siitä oteta enempää hakemuksia vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
12.3.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Kaneliini on löydetty kadulta jo pentuna ja se asui Carmenin ystävän luona siihen asti, että se oli saanut kaikki tarvittavat rokotukset. Nyt Kaneliini on asustanut Carpen tarhalla jo pidemmän aikaa ja siitä on tullut Carmenille tärkeä. Kaneliinikin on selvästi kiintynyt Carmeniin ja se hakee heti Carmenilta huomiota ja läheisyyttä. Reippaasti Kaneliini lämpenee myös uusille ihmisille ja tulee hakemaan nameja kädestä. Namit pehmittävät Kaneliinin nopeati ja se antaakin vieraidenkin ihmisten silitellä ja rapsuttaa. Hellittely on kuitenkin Kaneliinille selvästi vielä vähän outoa toimintaa, mutta se kuitenkin hakeutuu ihmisten lähelle hakemaan huomiota mielellään. Kamerakaan ei Kaneliinia jännitä vaan se suhtautuu uuteen tilanteeseen rauhallisen utealiaasti.

Kaneliini ei juurikaan tukeudu muihin koiriin vaan vaikuttaa itsenäiseltä koiralta. Se tulee kuitenkin hyvin toimeen häkkikavereidensa kanssa ja tuntuu olevan sopeutuvainen tyyppi. Kaneliini on kaiken kaikkiaan rahallisen ja tasapainoisen oloinen pikku pötkylä.

Reipas Kaneliini sopisi varmasti monenlaiseen kotiin. On tärkeää muistaa, että tasapainoisuudestaan  huolimatta Kaneliinilla ei ole juurikaan kokemusta kotikoiran elämästä. Se tulee tarvitsemaan paljon aikaa, ymmärrystä, tukea ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta matkallaan kohti kotikoiran elämää.

Kaneliini on noin 35 cm korkea ja se painaa arviolta 10 kiloa. Kaneliini on hyvässä fyysisessä kunnossa, mutta sen mäyräkoiramallinen rakenne saattaa tulevaisuudessa tulla aiheuttamaan sille terveyshaasteita. Tulevan kodin tuleekin sitoutua pitämään Kaneliinin fyysisestä kunnosta ja painosta huolta, sillä tällaisella rakenteella koiralla on suurempi riski esimerkiksi nivelrikkoon ja selkäongelmiin.

Päivitykset
29.4.2023
Kaneliini saapui Vapuksi kotiin ja sai uudeksi nimekseen Surku! Onnea Surku ja perhe!

3.4.2023
Kaneliini on varattu ikiomaan kotiin Suomeen!

12.3.2023
Ihana Kaneliini töpötteli Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja aloitti oman kodin etsimisen.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kaneliini saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kaneliini on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Elisa Laitonen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: