Päivitetty 17.08.2018

Kodin saanut koira: KARRI-KOIRA (Nyk. Frodo)


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta (päivitetty 30.7.2018)
Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Marraskuussa 2017 vierailimme tuttuun tapaan mm. eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVetissa, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi OneVetin koirasuojalla Cosoban kylässä odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 400 koiraa. Matkamme aikana meille esiteltiin mm. nuori herrasmies Karri-Koira, joka aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme tuolloin.

Karri-Koira asui tarhalla yhdessä siskonsa Kaisan kanssa. Alunperin kaksikon on löytänyt eläinsuojelija Mihai Grigorie joka toimitti koirat Cosobaan. Niille oli pitkään tiedossa koti Saksassa, mutta koirien varaus kuitenkin peruuntui. Sisarukset jämähtivät tarhalle ja siksi päätimme tuoda Karri-Koiran kotihoitoon Suomeen heinäkuussa 2018. Karrin kuulumisia kotihoidosta päivitetään pian.

Karri-Koira on luonteeltaan hieman ujo, mutta todella utelias. Tarhalla se aluksi hieman jännitti, mutta oli hyvin kiinnostunut ihmisistä. Se pyöri ympärillä ja kävi nuuhkimassa ja tutkimassa. Siskoonsa Kaisaan verrattuna Karri-Koira on hieman rohkeampi ja toimikin tälle hyvänä turvana tutustumistilanteessa. Tuttuihin ihmisiin Karri-Koira luottaa aivan täysin ja rentoutuu nopeasti myös vieraiden kanssa. Kunhan Karri-Koira huomaa vieraat ystävällisiksi antaa se hyvin rapsuttaa ja käsitellä itseään. Kaisan kanssa Karri-Koira tuli hyvin toimeen ja koirien välit vaikuttivat lämpimiltä. Ne tekivät kaiken yhdessä ja saavat paljon tukea toisiltaan. Harkitusti nämä koirat voidaan luovuttaa myös samaan perheeseen. Karri-Koira vaikuttaa aktiiviselta koiralta, joka todennäköisesti nauttii monenlaisesta puuhastelusta oman ihmisensä kanssa kunhan ensin rauhassa kotiutuu.

Karri-Koira on noin 53cm korkea ja painaa noin 18-20kg.

Löydettäessä Karri-Koiralla oli pitkää hoitoa vaatinut sikaripunkin aiheuttama demodikoosi. Nykyisin pojan iho ja turkki ovat hyvässä kunnossa.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan
17.8.2018
Karri-Koira sai nimekseen Frodo ja muutti oman perheensä luo.

6.8.2018
Karri-Koira on varattu ikiomaan kotiin. Onne Karri ja perhe.

Iso kiitos kotihoitajille, jotka mahdollistivat Karrin pääsyn Suomeen <3.

30.7.2018
Karri-Koira on siirtynyt 30.7. kotihoitoon Suomeen. Sen kuulumisia tullaan pian päivittämään lisää.

26.6.2018
Tässä aktiiviemme kertomaan Karrista kesäkuun alun romanianreissulta:

Karri on iloinen ja hellyydenkipeä poika, joka haluaa tutustua kaikkiin ihmisiin. Se ei myöskään voi uskoa, että joku ei haluaisi tutustua siihen. Karri tulee päättäväisesti useaan otteeseen tervehtimään myös näkymättömäksi tekeytyvää muistiinpanojen tekijää, kunnes saa tältäkin huomiota. Ihanan tasapainoinen poitsu, jolle on kertynyt muutama lisäkilo. Karri nuuskuttelee ahkerasti vieraiden tavaroita, ja oven alta toisten koirien tuoksuja . Elämäniloinen ja positiivinen tyyppi, ihan uskomatonta ettei tällaisella kultakimpaleella ole kotia.
Olisiko sinun sydämessäsi tilaa Karri-Koiralle?
Lisätty videoita.

22.3.2018
Kulkurien aktiivit vierailivat OneVetissa toissa viikolla ja tapasivat siellä myös iloisen Karri-Koiran. Se oli suunnattoman onnellinen saadessaan vieraita ja vaikuttaa, että se on saanut myös lisää rohkeutta. Aluksi Karri-Koira vain höseltää yhdessä Kaisan kanssa. Pikkuhiljaa alkuinto laantuu edes hieman ja Karri-Koira pystyy keskittymään myös haisteluun ja nameihin. Karri-Koira on ihmisrakas ja siitä huokuu hyvää tuulta, joka leviää kaikkiin sen ympärillä.  Karri-Koira on utelias tyyppii ja vaikuttaa siltä, että ihmisen kanssa touhuaminen olisi sille mieluista puuhaa myös kotona.  Poitsu kuuntelee tarkasti kaikkea mitä sille puhutaan ja kallistelee päätään suloisesti.

Lisätty kuvia ja video.

——————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Karri-Koira saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Karri-Koira on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.