Kodin saanut koira: KIRBY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

KirbypaakuvaKIRBY

* noin 2 vuotta

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

29.07.2015
Kirby on yksi monesta sadasta Rosiorin kunnallisella tarhalla olevasta koirasta. Rosiorin tarha olisi ihan samanlainen kuin kaikki muutkin Romanian kunnalliset koiratarhat eli koirat kuolisivat siellä nälkään, janoon, sairauksiin ja stressin aiheuttamiin tappeluihin liiallisen koiramäärän takia ellei tämän tarhan vastuuhenkilöksi olisi asemansa sitkeällä neuvotteluilla saavuttanut Cornelia Stan. Tämä nuori eläinsuojelija, joka ei voinut kääntää katsettaan pois apua tarvitsevista, on neuvotellut kaupungin pormestarin kanssa itselleen oikeuden toimittaa koirille ruokaa ja järjestää tarhalle eläinlääkintäpalveluita, kuten sterilointeja ja tarjota koiria adoptioon ulkomaille.

Kirby on todella ystävällinen, rauhallinen ja kiltti  pieni poikakoira, joka elää Rosiorin kunnallisella tarhalla häkissä, jossa on isoja ja pieniä sekä tyttö -että poikakoiria. Kirby tulee siis hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Ihmisen lähestyessä Kirbyn häkkiä poika työntää kuononsa ja tassujaan ulos häkistä, koska haluaisi niin kovasti päästä moikkaamaan. Suloinen Kirby nauttii yli kaiken silityksistä ja huomiosta. Kirby voi olla mustasukkainen ihmiseltä saadusta huomiosta ja tämä voi ilmetä muutamalla haukahduksella, joka on kuitenkin ymmärrettävää tarhaolosuhteissa, jossa koirat vain harvoin saavat ihmisiltä huomiota. Tämä suloisuus ei kuitenkaan tee itsestään numeroa ja hän osaa pyytää silityksiä todella kauniisti.

Kirbyllä on arviolta painoa noin 5-7 kg ja säkäkorkeutta pojalla löytyy noin 30cm.

Piirteiltään erityisen söpö Kirby odottaa jo kovasti tarhalla ikiomaa, rakastavaa ja huolehtivaa kotia, jossa ymmärretään pienenkin koiran tarpeet.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kirby saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kirby on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

07.08.2015
Ihana Kirby on varattu omaan kotiin <3

12.09.2015
Suloinen Kirby, jota kutsutaan nyt nimellä Apollo, on matkustanut ikiomaan kotiinsa viime yönä.

Harkitut yhteydenotot Sariannalle

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: