Kodin saanut: TYSON (nyk. Onni)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

TYSON

* Noin 9 kk

* uros

* Romaniassa

* kastroidaan

 

 

 

15.4.2013

Mitä tekee muutaman viikon ikäinen koiranpentu, joka on hylätty Bukarestin kaduille? Väistelee autoja ja pahantahtoisten ihmisten jalkoja, pakenee isompia koiria ja on niin hädissään, ettei edes ymmärrä etsiä ruokaa roskien seasta kuten vanhemmat lajitoverinsa tekevät selvitäkseen. Se muistaa vielä emon lämmön ja maidon tuoksun. Kuinka kauan pentu kadulla on ollut, ja miten se on sinne päätynyt, on kysymysmerkki. Kukaan ei tiedä, eikä romanialaiseen tapaan ketään kiinnosta. Nyt se on nälkäinen, janoinen ja peloissaan. On loppukesä 2012. Pentu on yksi lukemattomista saman kohtalon jakavista koiralapsista, joiden elämän alkumetrit ovat karut ja tulevaisuus vielä karumpi.

Tuolloin tämä pikkupoika ei vielä tiennyt, että eräänä päivänä sen kohdalle kävelisi Ioana, Glinan koiratarhaa ylläpitävän Asociatia A Doua Sansan voimanainen. Ioana nappasi rääpäleen kainaloonsa ja vei sen kotiinsa turvaan. Hän nimesi sen Tysoniksi, olihan se osoittautunut melkoista taistelutahtoa pärjättyään asfalttiviidakossa. Vahvistuttuaan pentu siirrettiin OneVet-klinikan hoitolaan, missä se tutustui kivoihin koirakavereihin ja ihmisiin, joiden jalkoja ei tarvinnut pelätä. Siellä se on viettänyt reilun puoli vuotta nuoresta elämästään ja sitä kautta päätynyt Kulkureiden adoptio-ohjelmaan. Ehkä sen romanialainen osa elämästä saa pian onnellisen lopun.

Kätevänkokoinen, n. 10-12 kiloinen ja 40 cm:n korkuinen Tyson on muutenkin näppärä tyyppi: se on iloinen ja reipas, kuten nuoren pojan tulee ollakin, muttei kuitenkaan mikään hössöttävä sähköjänis. Koska Tyson on korjattu kaduilta talteen nuorena, ja se on viettänyt lyhyen elämänsä kilttien ihmisten kanssa, poika tykkää ihmisistä ja suhtautuu kaikkiin ystävällisesti.

Tyson jakaa häkkinsä kolmen muun koiran kanssa, eli karvakaveritkin kelpaavat sille mainiosti. Se tuskin pistäisi pahakseen, jos sen tulevassa kodissa olisikin jo koira, joka auttaisi osaltaan sitä Suomi-koiran tavoille. Lapsia Tyson ei ole nähnyt, mutta se voisi hyvinkin sopia myös perheeseen, jossa on asiallisesti käyttäytyviä tenavia. Hihnakävelyä ja sisäsiisteyttä Tyson ei hallitse, mutta johdonmukaisella opastuksella niiden taitojen omaksuminen tuskin vie kauaa.

Jos olet sitä mieltä, että Tyson mahtuu elämääsi seuraavat 10-15 vuotta, ja olet valmis rakastamaan sitä niin myötä- kuin vastamäessä, ota yhteyttä Taijaan.

HUOM. Ennen yhteydenottoa tutustuthan huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen. Muistathan myös, ettei mitään eläintä pidä ottaa vain säälistä tai hetken mielijohteesta.

4.5.2013

Tyson odottaa yhä omaa kotia. Se käski kertoa terveisiä kotiehdokkaille, että on oikeasti tosi hyväntuulinen tyyppi eikä ollenkaan niin hapan kuin mitä nämä kuvat ehkä antavat ymmärtää 😀

16.5.2013

Tyson on varattu omaan kotiin <3

5.6.2013

Tyson on saanut oman kodin Suomesta ja pojan uusi suomalainen nimi on ONNI <3

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: