Kodin saanut: MILADY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

MILADY

* 2-4 v

* steriloitu narttu

* Suomessa.

 

 

 

15.11.2012:

Jääkarhun ja pandan sympaattista sekoitusta muistuttava Milady hylättiin viime talvena eräälle pellolle noin 30 km päähän Bukarestista ja tyttö on elänyt siitä asti samalla alueella pienessä koiralaumassa. Toinen kotiaetsivä Scooby kuuluu Miladyn kanssa samaan laumaan. Eräs paikallinen eläinsuojelija löysi lauman sattumalta viime talvena ja on siitä lähtien parhaansa mukaan huolehtinut koirista mm. ruokkien niitä.

Milady on hyvin hellyyttä janoava lempeä tyttö ja kuulemamme mukaan myös erittäin hyvin käyttäytyvä, tyttö ei  koskaan kärky tai varasta toisten koirien ruokaa. Milady on toistaiseksi hieman ujonpuoleinen eikä  tule vaatimaan huomiota satunnaisilta vierailijoilta. Jos joku kiltti ihminen huomioi tytön on se aivan onnesta sykkyrällä ja suorastaan sulaa vahaa rapsuttelijan käsissä.

Vaikka Milady on rauhallisesemman oloinen, on sillä kuitenkin leikkisämpi puoli niin koirien, kuin ihmistenkin seurassa. Hieman pidättyväisen oloinen tyttö osaa tarpeen vaatiessa olla myös suojeleva laumansa jäseniä kohtaan ja ilmoittaa mahdollisesta vaarasta.

Milady sopinee monenlaiseen kotiin, mutta tyttö varmasti arvostaisi hieman rauhallisempaa ympäristöä ja nauttisi erityisesti rapsutuksista sohvalla oman ihmisen kainalossa. Vaikka Miladylla on joskus mitä luultavimmin ollut koti, kaiken kadulla viettämänsä ajan jälkeen tyttö tarvitsee lempeää opastusta suomalaisen kotikoiran tavoille.

Miladylla painoa on noin 15-18 kg ja korkeutta noin 45-50 cm.


14.1.2013:

Scoopy ja Milady ovat päässeet turvaan pieneen koirasuojaan, jossa ne saavat säännöllisesti ruokaa, niillä on talven tuiskuja vastaan koppi ja olkia suojanaan ja ne ovat turvassa väkivallalta ja muilta katujen vaaroilta, joten ne ovat romanialaisittain jopa onnekkaassa asemassa.

Scoopyn ja Miladyn pelastanut henkilö käy säännöllisesti katsomassa suojattejaan ja vaikka vaikka hän on hyvin iloinen Scoopyn ja Miladyn rohkaistumisesta ihmisten suhteen jopa siinä määrin että niistä voi jo puhua suorastaan hellyynkipeinä koirina, on hän kuitenkin myös surullinen siitä että kuluva talvi alkaa näkyä Scoopyn ja Miladyn katseissa ja elämänilossa, ne ovat hiljaisen ja masentuneen oloisia, johtuen varmasti jatkuvasta kylmyydestä ja vähistä virikkeistä. Onneksi niillä on toisensa ja niin ollen lajiseuraa pitkiin päiviin.

Päivitetty Miladylle uusia kuvia.


9.2.2013:

Miladyn elämässä tapahtui suuri, onnellinen käänne, sillä Milady on eilen matkustanut Suomeen kotihoitoon kaverinsa Scoobyn kanssa. Milady on kotihoidossa Keski-Suomessa, Saarijärvellä ja sitä saa mennä sinne katsomaan sovitusti.

Ensimmäisen yön jälkeen kuulumiset ovat rohkaisevia, hyvin raskaan ja stressaavan matkustuspäivän jälkeen Milady hakee kontaktia hoitajaansa ja ensimmäiset hännänheilutuksetkin on jo nähty. Päivitämme pian lisää uusia kuulumisia, kuvia ja videota Miladysta.


17.2.2013:

Kuulumisia kotihoidosta!

Milady on osoittautunut kaveriaan Scoobya rauhallisemmaksi ja erityisen ihmisläheiseksi suukottelijaksi ja halailijaksi. Milady on nyt Suomessa ollessaan ollut kodin yhteydessä olevan eläinhoitolan puolella, koska valitettavasti pelkää vielä talutinta. Alkuun Milady pelkäsi myös pantaa/valjaita, mutta valjaisiin se tottui herkkujen avulla nopeasti.

Koska kiirettä ei ole, niin Milady on saanut totutella niihin pienin askelin ja ulkoilla vapaasti tarhassa ja pihassa. Myös kaikki tarpeet on tehty alusta asti ulos. Milady ottaa vieraat ja muut koirat rauhallisesti vastaan ja kainosti tulee pyytämään hellyyttä ihmiseltä. On myös siitä ihanan perso ruualle, että uusia asioita opitaankin herkkujen avulla parhaiten.

Kissaa tekisi mieli hiukan jahdata, mutta opittiin, kyllä nopeasti, että se on kielletty asia. Milady ei turhia hauku, eikä myöskään vahdi, joten kunhan hihnalenkkeilyyn opitaan, niin kaunokainen saattaisi sopeutua myös kerrostaloon.

21.2.2013:

Milady etenee hurjaa vauhtia kotihoidossa! Nyt jo onnistuu lenkkeily valjaiden ja perässä tulevan, löysällä olevan hihnan kanssa. Hihnan kiristyessä Milady heittää selälleen, toistaiseksi, mutta etemistahdista päätellen ei mene kauaa että Milady on jo ihan vanha tekijä hihnalenkkeilyssäkin. Läheisyydenkipeydessä ja hellyyden saamisessa Milady on mestari ja rakkautta otetaan vastaan mieluusti ihan kaikilta, myös lapsilta 🙂

Uusia kuvia lisätty.


3.6.2013

Milady muutti lopulliseen omaan kotiinsa 1.6.2013. Miladyn yhteyshenkilönä toimi Salla.

Erityiskiitokset Miladyn pitkäaikaiselle kotihoitajalle Heidille!

Kuvat aukevat isommiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: