Kodin saanut: BAMBI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

BAMBI

* 2,5 kk

* narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

Suomalainen eläinsuojeluystävämme Riikka oli marraskuun puolessa välissä vierailulla romanialaisen eläinsuojelijan Giovanni Razvanin ja hänen avovaimonsa Miran luona, ja eräänä iltana heidän lopetelua pitkää päiväänsä eläinten auttamisen jälkeen Mira pysähtyi vielä ruokkimaan heidän asuintalonsa lähellä asuvia kulkukissoja, kun hän huomasi kissojen huomanneen jotain puskassa ja löysi pikkuruisen, vaalean, hätääntyneen ja yksinäisen Bambin. Bambi oli selvästikin hylätty sinne, sillä paikalla ei ollut muita koiria eikä Bambi olisi päässyt paikalle yksin.

Tämänkaltainen tarina on Romaniassa totta ja arkipäiväistä, suurimmalle osalle koirista ei vain käy sellaista onnea, että ne osuisivat oikeaan paikkaan oikeaan aikaan ja niitä kohtaisi suunnaton tuuri päätyä eläinrakkaiden ihmisten luokse ja saada näin mahdollisuus aivan toisenlaiseen elämään kuin mikä niitä Romanian kaduilla odottaisi.

Riikka, Giovanni ja Mira käyttivät Bambin seuraavan päivänä eläinlääkärissä, se sai rokotukset, madotuksen ja ulkoloishäädön ja se pääsi yksityiseen koirasuojaan odottamaan että se on valmis matkustamaan, ja ennen kaikkea että sen oma koti löytyy.

Bambi on noin 2,5 kuukauden ikäinen narttupentu, joka kasvaa korkeintaan keskikokoiseksi, arviolta 10-15 kiloiseksi.

Bambi on hyvin reipas, sosiaalinen pusuttelija, jonka mielestä ihmiset ovat ihania. Bambi on luottavainen ja leikkisä, juuri sellainen kun pennun kuuluu tuossa iässä ollakin.

Bambin koti voi sijaita kerrostalossa, sillä voi olla koirakavereita tai se voi muuttaa lapsiperheeseenkin, tärkeintä on että Bambiin sitoudutaan 10-15 vuodeksi ja sille ollaan valmiita tarjoamaan paikka perheenjäsenenä, taspainoinen, aktiivinen ja virikkeelinen onnellisen koiran elämä.

Päivitetty 19.11.2012

Yhteydenotot Sallalle.

Bambi on varattu.

Päivitetty 23.11.2012

Bambi sai oman kodin Suomesta 29.12.2012. Bambin uusi nimi on Wilhelmina.

Päivitetty 30.12.2012

Kuvat aukevat isommiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: