Päivitetty 07.10.2013

Kodin saanut: BRACUTA


 

BRACUTA

* 6-7 v.

* steriloitu narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

15.6.2013

Lempeän ja vaatimattoman Bracutan tarina on niitä tavallisimpia. Eläinsuojelija, yhteistyökumppanimme Anda Murgu pelasti Bracutan joutumasta kadulle aivan nuorena, vielä keskenkasvuisena koirana jolloin se asui vanhalla naisella kerrostalo yksiössä kymmenen muun koiran kanssa. Pian Bracuta kasvoi aikuiseksi, keskikokoiseksi ja tavallisen näköiseksi, ei se promoamisesta huolimatta herättänyt kiinnostusta. Niinpä Bracuta jäi elämään ankeaa tarhaelämää, päivä, viikko ja vuosi kerrallaan. Vuosia on kulunut ja Bracuta on nyt noin kuusi tai seitsämän vuotias ja nyt sillä on ensi kertaa elämässään todellinen mahdollisuus, mahdollisuus omaan kotiin, elämään josta se ei tiedä vielä mitään, elämään jonka se olisi ansainnut kipeästi.

Bracuta on noin 20 kiloinen ja 51 cm korkuinen. Bracuta on steriloitu.

Luonteeltaan Bracuta on ihmisille ja toisille koirille valtavan ystävällinen, nöyrä ja lempeä, rauhallinen ja aavistuksen ujo alkuun. Ihan pienistä koirista tai kissoista Bracuta ei tykkää. Bracuta ei hauku ylimääräisiä tarhalla, joten sen puolesta sen tuleva koti voisi sijaita kerrostalossakin. Bracutaa voidaan ajatella lapsiperheeseen, mutta lasten tulee olla ainakin kouluikäisiä ja osata käyttäytyä “fiksusti” eläinten kanssa, sillä Bracutalla ei ole kokemusta lapsista.

Bracuta etsii kärsivällistä, rauhallista kotia, jossa ymmärretään Bracutan eläneen tarhaoloissa kauan ja että kaikki sen uudessa, paremmassa elämässä on sille uutta ja vierasta. Bracuta tarvitsee aikaa, tukea, lempeää ja määrätietoista ohjausta niin sisäsiistetyden kuin remmissä kävelynkin opetteluun.

Bracuta tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, ulko- ja sisäloishäädettynä, mikrosirutettuna eu-lemmikkipassin kera. Lisäksi Bracuta testataan viiden eri sairauden varalta ennen tuloa.

 

4.8.2013

Tapasimme Bracutan heinäkuun Romanian matkallamme ja ensimmäinen ajatus Bracustasta on miten henkeäsalpaavan kaunis se livenä onkaan!! Kuvat eivät kertakaikkiaan anna oikeutta Bracutan sulokkuudelle, sen katse on syvä ja pehmeä ja rakenne siro ja tasapainoinen, värityskin kauniin puhtaan harmaa, jopa tarhaoloissa.

Bracuta tuotiin meille näytille itselleen vieraalle reviirille, pois omasta tuttuakin tutummaksi tulleesta turvapaikastaan, mikä olikin hyvä, sillä saimme näin nähdä miten Bracuta suhtautuu yllättävään, vieraaseen tilanteeseen. Bracuta ei mennyt niin jännittyneeksi kuin olisin luullut. Se tukeutui Andaan ja Alinaan, tuttuihin ihmisiin, mutta seuraili koko ajan kiinnostuneesti yös ympäristöään, muita koiria ja antoi meidän, vieraiden ihmisten, käsitellä ja halailla sitä hyvin.

Bracutaa ei suositella perheeseen jossa on kissoja tai ihan pieniä koiria, sillä Bracuta ainakin tarhaoloissa tylsistyksissään tuppaa yrittämään jahdata pienempiä eläviä. Itsensä kokoiset koirat ja hieman pienemmätkin ovat sille täysin ok.

Bracutan tapaaminen oli siis positiivinen yllätys, voisin kuvitella sen kotiutuvan kohtuullisessa ajassa turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. Vaikka olikin mukava tavata taas Bracuta, toivon ettei meidän tarvitse enää koskaan tavata tarhaoloissa, vaan seuraavan kerran saan nähdä kuvia ja kuulla kuulumisia Bracutasta suoraan ikiomasta kodista.

Lisätty uusia kuvia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen. – See more at: https://kulkurit.fi/kotia-etsiva-fox/#sthash.oxCFF1OJ.dpuf
Yhteydenotot Sallalle.
7.10.2013
Bracuta sai kodin Englannista 6.10.2013.
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.