Kodin saanut: TEXY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

TEXY

* n. 5-6 vk (06/2013)

* Uros

* Romaniassa.

 

 

 

13.06.2013

Kesäkuun alkupuolella Luiza Mandrun ovelle koputettiin. Oven takana oli nuori tyttö, jolla oli kädessään muovikassi. Muovikassista löytyi 5-6 viikkoinen urospentu, jonka tyttö oli löytänyt tienvarresta. Onneksi tytöllä oli tieto, minne tällainen paketti kannattaa toimittaa. Luiza otti pojan hoiviinsa ja nimesi sen Texyksi.

Texy on nyt Luizan kotona hoidossa ja päätyi sitä kautta myös sivuillemme etsimään omaa loppuelämän kotiaan. Texy on nyt n. 5-6 viikon ikäinen urospentu. Texyn rokotusohjelma aloitetaan lähipäivinä ja Texy on valmis matkustamaan uuteen kotiinsa aikaisintaan elokuun loppupuolella.

Texy on leikkisä, iloinen ja reipas pentu, jolle kävi todellinen tuuri päätyessään Luizan hoteisiin. Texy pääsee Luizan huomassa oppimaan normaaleja taitoja kotiympäristössä ja pääsee sosiaalistumaan sekä ihmisten, että muiden koirien parissa. Texy kasvanee aikuisena keskikokoiseksi.

Texy tarvitsee kodin, jossa ymmärretään, että koiranpentu on pitkäaikainen sitoumus. Se tulee sulostuttamaan perheensä elämää seuraavien 10-15 vuoden ajan.

Texylle etsimme sitoutunutta kotia, jossa jaksetaan panostaa koulutukseen, yksinoloon ja kaikkiin kotikoiralle tärkeisiin oppeihin ja tapoihin. Texylle toivotaan myös paljon aktiviteetteja ja turvallista tasapainoista elinympäristöä, sekä oman ihmisen lämpöä ja rakkautta roppakaupalla.

 

24.06.2013

Texy-poika kasvaa ja vahvistuu päivä päivältä. Texy leikkii ja puuhailee mielellään kavereidensa kanssa ja on Texy päässyt tutustumaan kissakaveriinkin. Lisätty kuvia.

01.07.2013

Texy on varattu.

06.10.2013

Texy sai oman kotinsa Suomesta 15.9.2013

Kodin saannissa avusti Johanna

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: