Päivitetty 16.05.2015

Kodin saanut koira: CARLA


Carla Romaniassa 03/2015

Carla Romaniassa 03/2015

CARLA

* noin 5-vuotias

* narttu

* Steriloitu

* SUOMESSA

 

 

 

 

 

28.02.2015
Lokakuussa 2014 yhteistyöklinikkamme Onevetin henkilökunta sai jälleen yhteydenoton Bukarestissa toimivasta pentutehtaasta. Sieltä oltiin laittamassa pihalle pentukoneina toimineita narttuja, bichon-mixejä, koska ne eivät enä tuottaneet tarpeeksi tehokaasti pentuja.

Onevetin työntekijät tiesivät, etteivät pienet koirat pärjäisi kaduilla kauaa, vaan päätyisivät alta aikayksikön kunnalliselle tarhalle, joten he päättivät ottaa koirat talteen. Siitä lähtien nämä kuusi tyttöä ovat asuneet Onevetin tiloissa ja nyt niillä on uusi mahdollisuus elämään, oikeaan kotikoiran elämään.

Näiden koirien kohdalla, kuten rescuekoirien ylipäätään, on otettava huomioon, etteivät ne ole juurikaan tottuneita käsittelyyn, eivätkä ne tiedä mitään tavallisen kotikoiran elämästä. Jokainen niistä on kuitenkin kiltti ja ihmisystävällinen, ja niillä on kaikki mahdollisuudet ajan, johdonmukaisen käsittelyn ja turvallisen ympäristön myötä kehittyä mitä parhaimmiksi suomalaisiksi kotikoiriksi ja perheenjäseniksi.

Carla on porukan reippaammasta päästä.  Neiti viihtyy sylissä rauhassa ja tutkailee mielellään ympäristöää. Carla on leikkisä sekä ihmis- ja koiraystävällinen. Carla on noin 25-30cm korkea ja painaa noin 4,5 kiloa. Ikävä kyllä rankat vuodet “pentukoneena” ovat jättäneet Carlaan omat jälkensä, tytöllä on tällä hetkellä kroonista korvatulehdusta ja eläinlääkärin tarkastuksessa selvisi että neidin oikea polvi on hieman löysä, joten patella luksaation riski on olemassa. Carlan hampaat puhdistetaan/hoidetaan Romaniassa. Tulevan kodin tulee ottaa myös nämä asiat huomioon adoptiota harkitessaan.

19.03.2015
Aktiivimme vierailivat Romaniassa maaliskuun alkupuolella ja tapasivat matkallaan myös Onevetissä kotiaan odottelevan Carlan. Carlan toinen korva on operoitu, siihen syntyneen verikorvan vuoksi. Carla on toipunut leikkauksesta hyvin ja saa jatkuvaa hoitoa lievästi tulehtuneisiin korviinsa, jotka näyttävät jo paljon paremmilta. Carlan hampaat on myös hoidettu kuntoon. Carla on todella rakastettava ja rakastava persoona. Tulee toimeen kaikkien koirien kanssa ja haluaisi vaan leikkiä. Klinikan henkilökunta on aivan ihastunut Carlaan.

14.04.2015
CARLA saapui kotihoitoon Suomeen muutama päivä sitten. Tämä Pikkuruinen neiti on todella varautunut ja arka, mutta ei kuitenkaan aggressiivinen. Carla pelkää ihmistä ja ihmisen kättä.  Tyttöä on menneisyydessä selvästi satutettu ihmisen toimesta ja luottamuksen saavuttaminen tulee vaatimaan aikaa, tästä syystä Carlaa ei suositella lapsiperheeseen eikä mielellään ensimmäiseksi koiraksi. Ruoka maistuu hyvin ja uteliaana Carla seuraa kaikkien touhuja ja kulkee perässä, mutta ei tule omatoimisesti esim. syliin tai rapsuteltavaksi. Muiden koirien kanssa tulee hyvin toimeen ja tuntuu olevan ennemminkin alistuva luonne. Remmin kanssa lenkkeily sujuu ihan mukavasti ja hätiä tehdään myös ulos.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Carla saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Carla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustu huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen

06.05.2015

Suloinen CARLA on varattu omaan kotiinsa. <3

16.05.2015

CARLA matkasi tänään omaan kotiinsa

Varaajana toimi: Jenni

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.