Kodin saanut koira: FRISKEY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

Friskey

Friskey

FRISKEY

* Noin 1-vuotias

* Uros

* Kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

25.4.2015
Romanian kaduilla elää jatkuvasti tuhansia kodittomia koiria. Suhtautuminen ja arvostus eläintä kohtaan on maassa täysin erilainen kuin meillä Suomessa. Suurin osa paikallisesta väestöstä suhtautuu katukoiriin välinpitämättömästi, osa valitettavasti vihamielisesti. Pikkuiruisella Friskeyllä kävi tuuri, kun se näiden välinpitämättömien ihmisten joukosta löysi yhden, joka halusi auttaa sitä. Romanialaisen eläinsuojelijan, Lavinia Ionin ystävä huomasi kadulla elävän pikkukoiran ja vei sen turvaan kotiinsa. Valitettavasti hyväsydämisyys ei aina riitä ja koska hänellä oli kotonaan jo useampia kadulta pelastettuja koiria, eivät resurssit riittäneet kaikkien eläinten hoitamiseen. Niinpä Friskey siirtyi asumaan Lavinian yksityiselle koirasuojalle toisen pienen koiran, Acanan kaveriksi. Acanalle onkin löytynyt jo koti Suomesta ja nyt on Friskeyn aika aloittaa kodinetsintä osana Kulkureiden adoptio-ohjelmaa.

Lavinia Ion kertoo, että Friskey on hieman ujo uusia ihmisiä kohtaan. Se ei ole kuitenkaan arka ja reipastuukin varmasti kotiutumisen ja turvallisen elinympäristön myötä. Toisten koirien ja kissojen kanssa Friskey tulee hyvin toimeen. Kotihoidon aikana Friskey on opetellut normaaleja kotikoiran tapoja. Se osaa kävellä kauniisti hihnassa ja sisällä eläminen on sille tuttua. Friskey ei puolusta ruokaansa ja on kaikkiruokainen.Täysin sisäsiisti poika ei vielä ole. Lavinia ei ole kuullut Friskeyn haukkuvan lainkaan, joten tuleva koti voisi sijaita myös kerrostalossa. Korkeutta tällä pikkukoiralla on vain noin 24cm ja painoa 6-7kg.

16.5.2015
Friskey saapui omaan kotiinsa Suomeen 13.5.2015

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Friskey saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Friskey on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: