Kodin saanut koira: PEACH

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

6/2014

6/2014

 


PEACH

* noin 2-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

19.11.2014
Tämä kaunotar, Peach, asui ensimmäiset elinkuukautensa romanialaisella bensa-asemalla äitinsä ja sisarustensa kanssa kahden suuren moottoritien välikössä erittäin vaarallissa paikassa. Peach on onnekas, sillä se pelastettiin sisarustensa kanssa pentuna bensa-asemalta turvaan Asociata A Doua Sansan Glinan tarhalle vuonna 2013. Nyt Peach on varttunut jo noin 2-vuotiaaksi ja kaipaisikin jo omaa rakastavaa kotiaan, jossa sille opetettaisiin kaikki tärkeät kotikoiran taidot ja se saisi elää rakastettuna perheenjäsenenä.

Peach on on kooltaan noin 54 cm korkea ja painoa tytölle on kertynyt reilut 20 kiloa. Luonteeltaan Peach on avoin, energinen ja leikkisä ja siitä saisikin varmasti aktiivisen ja reippaan lenkki- ja harrastuskaverin. Peach voisi avoimuutensa ja rohkeutensa vuoksi sopia myös lapsiperheeseen. Peach antaa myös vieraiden ihmisten käsitellä itseään vailla epävarmuutta.

Peach jakaa tällä hetkellä häkkinsä kahden muun koiran kanssa ja se tulee hienosti toimeen sekä urosten että narttujen kanssa. Samassa häkissä asuvista koirista Peachilla on eniten johtaja-ainesta, mutta mikään pomottaja se ei silti ole.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Peach saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Peach on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

4.1.2015
Olisiko sinulla tarjota Peachille ikioma rakastava koti? Lisätty uusia kuvia.

17.3.2015
Kulkurien aktiivit kävivät maaliskuussa Romaniassa ja tapasivat matkallaan myös Peachin. Peach on kaunis, energinen, älykäs ja aktiivinen koira, jota Kulkurien aktiivit kuvailivat täydelliseksi harrastuskoiraksi! Peach on hieman dominoiva muita koiria kohtaan, mutta tulee kuitenkin hyvin toimeen samassa häkissä asuvan samanikäisen Unan kanssa. Peach osaa lukea muita koiria, eikä turhaan päsmäröi.  Vieraitakin ihmisiä kohtaan Peach on hyväntahtoinen ja nauttii ihmisten seurasta sekä vaikuttaa kiintyvän ihmisiin herkästi.  Peach ei juurikaan hauku tarhalla.

13.5.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat Peachin toukokuussa 2015 ja se oli täysin oma itsensä: iloinen, aktiivinen ja  ystävällinen pomppija, joka on hyvin ketterä ja haluaa kovasti huomiota. Peach tulee vaatimaan omistajaltaan varmasti aktivointia, mutta toisaalta tulee myös oppimaan nopeasti. Peach ei ole niin vahvaluonteinen kuin sen häkkikaveri Una vaan väistää Unaa.

16.5.2015
Peach on varattu ja saa kodin muualta Euroopasta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen,oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Peachin kodinetsinnässä Suomessa auttoi Niina.

Video 3/2015:

Video Peachista (lokakuu 2014):

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: