Päivitetty 16.05.2015

Kodin saanut koira: ALINA


Alina 3/2015

Alina 3/2015

ALINA

* narttu

* arvioitu syntymäaika 12/2014

* Romaniassa

 

 

18.3.2015
Maaliskuun Romanian reissulla aktiivimme pääsi tutustumaan yhteistyökumppanimme Suflete Dragi yhdistyksen tarhalla Jilavassa pentuun nimeltä Alina.

Alina on varsinainen ilopilleri jonka yhteistyökumppanimme löysi vaeltamassa yksinään tieltä Frumusanin kylästä. Alina pääsi turvaan Suflete Dragin tilapäiseen tarhaan Jilavassa, kunnes Suflete Dragin uuden tarhan rakentaminen saadaan päätökseen. Sitten myös Alina pääsee muuttamaan uusiin tiloihin.

Alinan on arvioitu kasvavan keskikokoisen kokoiseksi aikuisena, suunnilleen 15kg ja noin 40-50cm.

Alina on reipas, iloinen ja huiman rohkea pentu. Ei ujostellut tai arastellut mitään. Alina asuu toisen pennun kanssa samassa häkissä. Yhdistyksemme aktiivien mennessään tai tullessaan Alinan häkistä Alina yritti kovasti karata sieltä. Muutaman kerran Alina siinä onnistuikin ja riemu oli valtava.

Alina sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja on kaikin puolin valloittava pikkuinen.

1.4.2015
Alina varattiin omaan kotiin tänään.

13.5.2015
Vietettyään yönsä lemmikkihotellissa Amterdamin lentokentän yhteydessä lennon myöhästymisen takia, Alina pääsi vihdoinkin kotiinsa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Alina tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Alina saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.