Päivitetty 27.10.2013

Kodin saanut: NADJA


NADJA

* alle 1.v

*steriloitu narttu

* Suomessa

 

 

 

 

Nadja on lähtöisin Romaniasta, eläinsuojelija Giovanni Razvanin suojasta. Nadja sai yksityisenä tuontina kodin Suomesta marraskuussa, mutta valitettavasti koti ei Nadjasta riippumattomista syistä voinutkaan Nadjaa pitää muutamaa viikkoa kauempaa. Saimme yhteydenoton Nadjan tilanteesta ja päätimme ottaa Nadjan yhdistyksen hoiviin, etsiä sille kotihoitopaikan ja ottaa sen sivuillemme kotia etsimään.

Nadja on ollut kotihoidossa nyt 1,5 kuukautta ja nyt se on valmis etsimään tosissaan viimeistä kotiaan. Nadja lisätään sivuille vasta nyt, sillä Nadjan jalka oli operoitu Romaniassa auton töytäisyn jälkeen ja halusimme seurata ja kuntouttaa jalkaa ennen varsinaista kodin etsintää.

Seuraavassa kotihoitajan kertomaa Nadjasta:

Nadja on asustellut meillä nyt puolitoista kuukautta. Pieni kettutyttö on alle vuoden ikäinen, noin 8 kiloinen ja 35 cm korkea, siro, täydellinen koiran alku, joka tarvitsee tukea ja aikaa tulevalta perheeltään. Nadjalle kaikki uusi on hieman pelottavaa, mutta suurella kiinnostuksella kaikkea kohtaan Nadja pääsee haasteista yli. Kaikki uusi herättää tytössä pientä pelkoa, mutta pinnallisesta arkuudesta huolimatta sisällä pompottaa rohkean pikkukoiran sydän. Nadjaa tuleekin kehua ja rohkaista, jotta itseluottamusta kertyisi ja elämä oman kodin ulkopuolella helpottuisi.Nadja on äärimmäisen kiltti ja herkkä tyttö. Laumassa se on väistyvä yksilö eikä lähde mukaan kärhämiin. Nadja ei juurikaan hauku, satunnaisille äänillle kyllä ja lauman mukana. Tyttö on tottunut meillä elellessään kaneihin ja kissoihin ja tuleekin hienosti toimeen muiden elollisten kanssa. Tyttö on tutustunut myös suurempiin eläimiin ja suhtautuu niihin kunnioituksella. Lammas- ja sikapaimenta tytöstä tuskin koskaan tulee, mutta rinnakkain elo tulee varmasti onnistumaan.Nadja on harjoitellut autossa matkailua ja vaikka kyyti hieman jännittääkin, on pitkistä matkoista selvitty hienosti. Tyttö on yleensäkkin nopea oppimaan ja hyvin kuulias. Nadjan pysyy vapaana, mutta luoksetuloa ja tottelevaisuutta vapaana pidettäessä tulee vielä harjoitella. Meillä kotioloissa Nadja tukeutuu toisiin koiriin, joten ideaalissa tilanteessa Nadjalla olisi myös “tassuinen tukihenkilö” tulevassa kodissaan.Nadjan jalka on operoitu loppuvuonna ja tyttö on kuntoutuksen alla edelleen. Tällä hetkellä tytön jalan suositeltu hoitoväli fysioteraupetilla on 3vkoa. Lisäksi jalkaa kuntoutetaan kotona jumppaamalla jalkaa 2-3 kertaa päivässä. Kuntoutuksen tukena tytöllä on homeopatisia tuotteita. Jalka tulee todennäköisesti parantumaan lähes täydellisestii, mutta tulevan kodin tulee tiedostaa, että jalan kuntouttaminen nyt ja mahdollisesti tulevaisuudessa tulee vaatimaan niin taloudellista kuin ajallistakin panostusta.

Päivitetty 21.1.2013
Yhteydenotot Sallalle.
Nadja on varattu.
Päivitetty 29.1.2013
Nadja muutti omaan kotiin 4.2.2013. Kiitos Nadjan ihanille kotihoitajille!
Päivitetty 4.2.2013
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.