Kodin saanut: NICOLE

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

NICOLE

* n.5-6 kk

* steriloitu narttu

* Suomessa

 

 

 

 

Nicole on n. 2,5 kk ikäinen reipas nuori tyttönen, joka etsii tositarkoituksella elämänkumppania kokeneista koiraihmisistä.

Tapasimme Nicolen kesäkuun lopussa kun hänen silloinen “omistajansa”, vanha mies toi Nicolen ja tämän sisaruksen Bukarestissa sijaitsevalle kunnalliselle tarhalle. Nicolen sisar sai tarhalla olleelta mieheltä kodin välittömästi ja Nicole pääsi meidän mukana jatkamaan matkaa suoraan koirahoitolaan. Tällä kertaa voisi siis sanoa että tämä kaksikko oli olosuhteisiin nähden varsin onnekas.

Nicolen entinen “omistaja” kertoi, että pennut olivat hänen oman narttunsa pentuja ja kaksikolla oli ikää vain vaivainen 1 kk. Pyynnöistämme huolimatta tämä vanha mies ei suostunut edes ajattelemaan narttunsa steriloimista, joten todennäköisesti Nicolen sisaruksia tulee siis jatkossakin juoksemaan ympäri Bukarestia.

Mies kertoi myös että emä oli rodultaan saksanpaimenkoira, mutta tähän tietoon suhtaudumme hieman varauksella. Toki jotain saksanpaimenkoiran rotuperimää voi Nicolessa virratakin, loppu onkin sitten arvoitusta.

Nicole asustelee OneVet eläinlääkärin hoitolassa Bukarestissa toisten koiranpentujen kanssa. Se on normaali, iloinen, leikkisä ja maailman menoa ihmettelevä koiranpentu. Nicole tulee todennäköisesti kasvamaan keskikokoiseksi koiraksi.

Nicole etsii siis kotia jossa sillä voisi olla leikkiseuraa toisesta koirasta ja joka voisi myös opettaa tytölle kotikoiran saloja tulevaisuudessa.

Nicole tullaan luovuttamaan vastuuntuntoiseen ja aktiiviseen koirakotiin rokotettuna ja sirutettuna ja loishäädettynä.

Päivitetty 21.8.2012

Nicole saapui kotihoitoon Suomeen lokakuun lopussa. Ohessa kotihoijan kertomaa ensimmäisestä viikosta.

Sisällä Nicole on reipas, kiltti, ystävällinen ja leikkisä tyttö. Leikkii paljon itsekseen lelujensa kanssa ja varsinkin pehmot on in, samoin pallot ja puruluut ovat erityisesti Nicolen mieleen.
Haukkuminen talon äänille on lisääntynyt, eli en tiedä onko kerrostalo se paras kotivaihtoehto tulevaisuudessa Nicolelle.

Ulkona muut koirat ja ihmiset pelottavat vielä Nicolea kovasti. Tyttö yrittää herkästi vetää päätä pois pannasta, eli jatkossa ehdottomasti on suositeltavaa käyttää valjaita tytöllä.

Ruokahalu on Nicolella hyvä ja se nukkuu yöt rauhallisesti vieressä tai omalla
paikallaan. Nicolelle olisi todennäköisesti koira-kamusta paljonkin apua. Se saisi rohkeutta ja
koiran mallia toiselta osapuolelta varmasti.

Ihanahan tuo on, karvainen varjokuva 😉
Miehet ovat vielä pelottava juttu, mutta ajan kanssa asia varmaan muuttuu. Kovat äänet ja äkkiliikkeet eivät myöskään ole Nicolen mieleen. Yksinolemista ei olla vielä kovasti harjoiteltu, roskapussin viennin ajan Nicole ulvoi perääni…. Kun aikaa vähän kuluu, on varmaan enemmän ja Nicolen puolesta rohkeampaa kerrottavaa. Jäädään nyt treenaamaan kovasti ulkoilua ja kaikkea koiran
elämään kuuluvaa… 🙂

Päivitetty 5.11.2012

Nicolen hoitopaikkaa vaihdettin, koska tyttö jännitti ja stressasi hoitoperheen aikuisiän kynnyksellä olevaa poikaa ja vierailevia lapsia liikaa.

Nykyisessä hoitopaikassa Nicolella on turvana ja apuna myös hoitoperheen oma koira. Ohessa ensimmäisen viikon kuulumisia.

Nicole on oikein reipas ja utelias pentu, eikä todellakaan arka. Tyttö on myös erittäin hellyydenkipeä ja sosiaalinen ja oikea sylikoira (sopivan kokoinenkin 😉 )
Nicole tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja vaikuttaa viihtyvän koirapuistossa erittäin hyvin. Tyttö on vilkas, kuten pentujen kuuluukin olla, mutta osaa myös rauhoittua hienosti. Tykkää myös leikkiä hiljaa yksin, vaikka tennispallolla tai kongilla.

Ulkona kävelee suhteellisen nätisti hihnassa ja ottaa kontaktia hienosti. Nicole ei juurikaan hauku ja hiljenee heti kun sen huomion vie muualle ns.haukuttavasta kohteesta.
Nicole myös oppii nopeasti, esim. ei enää yritä varastaa ruokaa toisen koiran kupista kun sitä kiellettiin pari kertaa. Tällä tytöllä on hyvä ruokahalu, eikä se ole ruoan päälle nirso.

Mutta jottei Nicolea nyt heti täydelliseksi koiraksi voisi sanoa, on hänessä muutama asia, minkä kanssa vielä tulevaisuudessa täytyy tehdä töitä.
Nicole pelkää lapsia ja välillä myös tuntemattomia aikuisiakin (ilmaisee pelkonsa murisemalla), mutta rauhoittuu kun saa tutustua heihin omaan tahtiinsa.
Ulkona tyttö stressaa jonkin verran, mikä on tietenkin myös luonnollista uudessa ympäristössä. Ulkona reagoi koviin ääniin paimenkoirille tyypilliseen tapaan, mutta ei kuitenkaan panikoi. Sisällä ei juurikaan kiinnitä huomiota ääniin ja hiljenee kun kieltää sitä.

Nicolen säkäkorkeus on tällähetkellä n.45 cm ja painoa on kertynyt reilut 10 kg.

Nicolea voi käydä tapaamassa sovitusti Länsi-Suomen läänissä.

Päivitetty 21.11.2012

http://www.flickr.com/photos/51782828@N04/sets/72157632065942025/

Lisätty muutama video iloisesta Nicole tytöstä.

Yhteydenotot Sallalle

Päivitetty 25.11.2012

Nicole jää kotihoitopaikkaansa lopullisesti 🙂

Päivitetty 21.1.2013

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: