Kodin saanut: PIPPIN

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

PIPPIN

* n. 9 kk

* steriloitu narttu

* Suomessa.

 

 

 

 

 

Tapahtui jouluaattona Romaniassa. Yhteistyötahomme Anda Murgun hyvä ystävä Mandru oli matkalla Andan luokse tuodakseen joululahjaksi koirille ruokaa, kun pienen romanikylän, Frumusanin, päätien varrella Mandru melkein kompastui kahteen lumihangessa nukkuvaan pentuun. Pennut heräsivät ja Mandru jätti nille hieman ruokaa. Pennut eivät välittäneet ruuasta vaan lähtivät taapertamaan Mandrun perään. Mandru tiesi että Andalle ei oikeastaan mahtuisi enää yhtäkään pelastettua koiraa, mutta vaihtoehtoja ei ollut kuin jättää pennut siihen paikalleen paleltumaan tai viedä ne Andalle. Mandru otti pennut mukaansa ja jätti ne Andan hoiviin.

Merri ja Pippin saivat nimensä-mistäpäs muustakaan-kuin hobittimaisen suurista tassuistaan, jotka lupaavat pennuista kasvavan reilusti keskikokoisia tai isoja koiria, ehkä noin saksanpaimenkoiran kokoisia.

Tällä hetkellä Merrillä ja Pippinillä on ikää noin kolme kuukautta ja ne ovat juuri saaneet ensimmäiset rokotuksensa ja madotuksensa. Valmiita kotimatkalle sisarukset ovat noin tammikuun lopulla, johon mennessä ne saavat kaikki rokotukset, ne madotetaan uudestaan, ulkoloishäädön, mikrosirun, eu-lemmikkipassin ja ne testataan sairauksien varalta.

Merri ja Pippin ovat Andan suuressa koiralaumassa sosiaalistuneet lyhyessä ajassa valtavasti, pennut ovat rohkeita, avoimia, luottavaisia ja uteliaita, kaikin puolin terveitä, leikkisiä ja kovan ruokahalun omaavia koiralapsia. Merri ja Pippin tulevat hyvin juttuun isompien ja pienempienkin koirien kanssa ja ne ovat tavanneet myös kissoja todeten nekin varsin mallikkaiksi leikkikavereiksi.

Merri ja Pippin etsivät omia kotejaan sitouneista, rakastavista kodeista, joissa ollaan valmiita panostamaan pentujen koulutukseen, aktivointiin, liikkumiseen ja hellimiseen tasaväkisesti.

Mikäli Pippin tulee kotiin alle 5-6 kk ikäisenä ja se steriloidaan vasta Suomessa oman kodin saatuaan, Kulkurit osallistuvat sterilointiin 25%:lla luovutussopimuksen ehtojen mukaisesti.

Päivitetty 27.12.2012

Pippin on kasvanut Andan luona yhdessä veljensä Merrin ja lukuisten muiden koirien seurassa. Pippinistä on kuoriutumassa hyvää vauhtia omaa tahtoa omaava likka, joka on ensimmäisten joukossa tutustumassa kaikkeen uuteen ja kiinnostavaan. Pippin etsiikin kotia jossa on entuudestaan hieman koirakokemusta, sillä Pippin tulee tarvitsemaan koulutusta, rajojen asettamista ja rautaisia silkkihansikkaita kasvaakseen kunnon koirakansalaiseksi.

Ikä päivitetty.

Päivitetty 5.2.2013

Merrin ja Pippinin elämä jatkuu tarhalla samanlaisena, virikkeitä on vähän ja nuoriso käyttää ylimääräisen energiansa toistensa ja muiden koirien kanssa painimiseen. Kotioloihin pääsy olisi kakaroille nyt kultaakin kalliimpaa, olisi korkea aika pästä opettelemaan kotikoiran tapoja ja perhekoiran onnellista elämää.

Lisätty uusia kuvia.

Päivitetty 18.2.2013

Pippin on varattu!

Päivitetty 7.3.2013

Pippin sai oman kodin Suomesta 29.3.2013.

Päivitetty 2.4.2013

2.7.2013

Pippin palaa kotia etsivien joukkoon!

Pippin joutuu etsimään uutta kotia omistajan muuttuneen elämäntilanteen myötä. Päivitämme pian Pippinistä lisää tietoa sivuille.

23.7.2013

Pippinin omistaja kertoo Pippinistä näin:

Pippin on kiltti ja rakastaa vilpittömästi perhettään. Painaa n.30 kg säkä 45 cm. Osaa perusasioita, kuten istu, maahan. On sisäsiisti. Uhmaikää nyt isästä johtuen eli omaa itsepäisyyttä.
Pidän irti pihassa silloin kun itsekkin ulkona. Joskus lähtee omille teilleen ;hippaleikkiä yrittää ei siis tule aina kutsuttaessa. Tulee koirakavereiden kanssa toimeen ja kissamme kanssa.

Arkuutta vieraita kohtaan ja varsinkin lapsia kohtaan, koska ei ole niiden kanssa paljoa ollut. Itsetuntoa saanut meidän kanssa paljon. Tarvitsee kodin jossa touhutaan sen kanssa, vilkkautta ja energiaa piisaa.  Rakastaa autoilua ja veneilyä . Sanoisinko käsittämätön sopeutumiskyky mihin vaan.

6.8.2013

Pippin sai uuden kodin, hyvin onnekkaasti samasta kodista veljensä Merrin luota!

Pippinin varausta hoiti Salla.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: