Kodin saanut : RANSU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Kotia etsivä: Ransu

RANSU

* 3-4v.

* uros

*kastroidaan ennen Suomeen tuloa

* Romaniassa.

 

 

 

Keskikokoinen, lempeä Ransu-herra asustaa vanhalla tehdasalueella lähellä Bukarestia, jossa eläinsuojelija Giovanni Razvan käy koiralaumaa ruokkimassa ja hoitamassa.

Ransu on lempeä ja huomionkipeä, älykäs koiraherra, joka on todennäköisesti elänyt tehdasalueella koko elämänsä, mikä tarkoittaa sitä, että tämä hellä nallekarhu kaipaa opastusta mm hihnakävelyssä ja sisäsiisteydessä .  Ransu osaa arvostaa hellyyttä ja ihmiskontakteja. Ransu on hyvin avoin vieraitakin ihmisiä kohtaan. Narttukoirien kanssa Ransu tulee mainiosti toimeen, mutta lauman muiden urosten kanssa meinaa tulla välillä kisaa johtajan paikasta. Ransua ei siis luovuteta perheeseen, jossa on jo uroksia. Ransu ei juurikaan hauku, mutta ideaalikoti Ransulle olisi kuitenkin omalla pihalla varustettu, jossa Ransu saisi rauhassa opetella ihmisen hellällä opastuksella kotikoiran tavoille.

Ransu etsii sitoutunutta kotia, jossa on aikaa ja halua paneutua entisen katukoiran kotitumiseen. Ransu kaipaa paljon ihmisen läheisyyttä ja pitkäjänteistä opastusta. Koditon Ransu koira kaipaa nyt siis sitä kotia, jossa saa elää rakastettuna perheenjäsenenä. Ransu voisi sopia myös lapsiperheeseen, kunhan vanhemmat muistavat panostaa koiran ja lasten sopuisaan yhteiseloon.

Ransu on 3-4 vuotias, keskikokoinen  koira, joka painaa n. 20 kg. Ransu tullaan luovuttamaan kastroituna, sirutettuna, loishäädettynä ja rokotettuna.

Tässä videoita Ransusta:

Ransu ja laumaa

Ransu ja laumaa 2

Päivitetty 13.12.2012

 

Ransulle lisätty talvisia kuvia.

Päivitetty 28.12.2012

Ransu sai kodin muualta.

Päivitetty 20.1.13

Yhteydenotot Anna-Auroralle

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: