Kodin saanut: ROLI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

ROLI

* n.7-8 kk

* uros

* Romaniassa.

 

 

 

 

Sisko ja sen Veli, Rola ja Roli, asuvat Glinan tarhalla Romaniassa. Ne ovat onnekkaita siksi että ne saavat olla vapaana tarhan alueella muiden pentujen ja joidenkin aikuisten kanssa, sillä ne tulevat kaikkien kanssa toimeen, eivätkä ne lähde tarhan aitaamattomalta alueelta mihinkään.

Rola ja Roli ovat nyt 7-8 kuukauden ikäisiä ja omat kodit niille tässä vaiheessa, ennen kuin ne joutuvat aikustuttuaan häkkeihin asumaan, olisi lottovoitto. Niin kyllä olisi tuleville kodeillekin lottovoitto saada Roli tai Rola omakseen, sillä nämä sisarukset ovat kympin koiria. Niiden luonteet ovat ihastuttavia, ne ovat pehmeitä, ihmisrakkaita, tasapainoisia, leikkisiä, reippaita  ja varsin motivoitavissa olevia paimenkoiramaisen miellyttämishalunsa puolesta. Ulkonäön puolesta voisi kuvitella että jossain sukujuurissa virtaa esim collieta.

Roli ja Rola tulevat kaikkien muiden koirien kanssa toimeen, ne leikkivät sujuvasti isompiensa ja pienempiensä kanssa, komentavat tarvittaessa reilulla tavalla alempiaan ja leikin lomassa ne rauhoittuvat ja loikoilevat rennosti.

Ihmiset ovat Rolista ja Rolasta ihan parasta mitä voi olla ja kumpikin heistä viiihtyisi vaikka kuinka paljon sylissä ja rapsuteltavana.

Roli ja Rola eivät ole kovia haukkumaan, joten niiden kodit voisivat mahdollisesti sijaita kerrostalossakin. Tietysti pitää ottaa huomioon, ettei niillä ole kokemusta kotikoirana elämisestä, joten niille, kuten suurimmalle osalle rescuekoirista, pitää varautua opettamaan kaikki tiedot ja taidot alusta asti. Roli ja Rola voisivat hyvinkin sopia myös lapsiperheisiin lempeiden luonteidensa puolesta. Harrastuskavereiskikin heistä olisi ja todennäköisesti kouluttaminen ja ohjaaminen tulee muutenkin olemaan helppoa, sillä kehuista ja nameista nämä fiksut nuoret tekisivät mitä vain.

Roli on tällä hetkellä noin 50 cm korkuinen ja se tulee kasvamaan vielä vähän.

Roli ja Rola etsivät omia, erillisiä, tai miksei vaikka yhteistäkin, kotia, jossa niille voidaan tarjota virikkeellinen, onnellinen, aktiivinen elämä rakastettuina perheenjäseninä.

Yhteydenotot Sallalle.

Ohessa videoita Rolista:

https://www.youtube.com/watch?v=oPpSus0EZxg&feature=plcp

https://www.youtube.com/watch?v=uJHOfBtRtTk&feature=plcp

Päivitetty 5.11.2012

Roli on varattu Tanskaan paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen kautta.

Päivitetty 13.12.2012

Roli sai kodin Tanskasta 18.1.2013.

Päivitetty 21.1.2013.

Kuvat aukevat isommiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: