Päivitetty 13.10.2013

Kodin saanut: SERA


Sera

 

SERA

* 2,5-3-vuotias

* Narttu, steriloitu

* Romaniassa.

 

 

 

 

26.07.2013

Bukarestiin vastikään rakennettu Dog Rescue Shelter pyrkii pelastamaan, hoitamaan ja auttamaan apua tarvitsevia kulkukoiria parhaansa mukaan. Yksi tarhan vapaaehtoisista työntekijöistä, Mihai Grigorie, pelastaa ja pitää myös omia suojattejaan Dog Recuen tarhalla. Eräänä toukokuisena päivänä Mihai sai puhelun äidiltään, joka kertoi nähneensä emon ja kolme pentua kadulla kotimatkallaan. Mihai kysyi missä koirat ovat, jotta hän voi mennä tarkistamaan niiden tilanteen. Äiti oli vastannut, että nyt ne ovat tuossa eteisessä.

Niin pelastuivat Sera-emo ja sen kolme pentua: Desmond, Dede ja Desdemona. Selkeästi villakoiran verta perinyt Sera on todennäköisesti ollut jonkun lemmikki, kunnes se on heitetty kodistaan pihalle sen saatua pennut, mikä on valitettavan yleinen toimintatapa Romaniassa. Seran ja sen pentujen onni oli, että ne löysi eläinystävä ennen kuin niille ehti sattua mitään pahaa.

Sera on paitsi ulkonäöltään, myös luonteeltaan kuin villakoira. Se on ystävällinen seurakoira, joka tykkää niin kaikista ihmisistä – lapsista ja aikuisista – kuin koiristakin. Vierailullamme Dog Rescue -tarhalla Romaniassa Sera oli samassa aitauksessa monen muun koiran kanssa. Se tuli moikkaamaan meitä hyvin ystävällisesti ja kohteliaasti, villakoiralle sopivaan arvokkaan rauhalliseen tapaan. Se oli selkeästi hyvin hämmentynyt epämieluisasta elämänmuutoksestaan perhekoirasta tarhakoiraksi. Erityisesti näiden pienten seurakoirien soisi saava mahdollisimman pian oman kodin, onhan ne jalostettu nimenomaan ihmisen seuralaisiksi. Ne ovat hyvin rakastavia ja uskollisia perhekoiria.

Villakoirat sopivat paitsi viettämään viileneviä iltoja ihmisen kainalossa, myös energisiksi lenkkikavereiksi ja aktiivisiksi harrastuskoiriksi. Esimerkiksi agilityssä ja koiratanssissa kilpailee paljon villakoiria niiden erityisen hyvän koulutettavuuden ja miellyttämisenhalun vuoksi.  Ne ovat luonteeltaan pehmeitä ja herkkiä ja niille voikin opettaa lähes mitä vain positiivisilla koulutusmetodeilla. Monissa tutkimuksissa villakoira onkin nimetty maailman älykkäimpien koirarotujen joukkoon.

Villakoira on yksi koiramaailman pitkäikäisimmistä roduista. Sera on arvioitu hieman alle 3-vuotiaaksi, joka on hyvä ikä omaksua suomalaisen kotikoiran tavat, mutta kuitenkin villeimmästä pentuvaiheesta on jo päästy yli. Sillä on pitkä kihara turkki, aivan kuin villakoiralla. Nyt se on trimmattu lyhyeksi, ja tulevan kodin täytyy myös sitoutua huolehtimaan turkista säännöllisesti harjaamalla, pesemällä ja tarvittaessa lyhentämällä trimmauskoneella. Hoitamaton turkki menee herkästi pahasti takkuun ja aiheuttaa koiralle jopa kipua ja ihotulehduksia. Sera luokitellaan kooltaan keskikokoiseksi villakoiraksi: sen mitat ovat noin 35 cm ja 10 kg. Ilta oli jo hämärä käydessämme tutustumassa Seraan, joten kuvat eivät todellakaan tee oikeutta kauniille Seralle.

09.08.2013

Seralle lisätty uusia kuvia.

11.09.2013

Sera saapui omaan kotiinsa Suomeen


Varaajana toimi Jenni

Tässä video Serasta ja sen pennuista Dog Rescue -tarhalla helteisenä päivänä 08/2013:

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.