Enkelikoira: SERA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Sera

 

SERA

* 2,5-3-vuotias

* Narttu, steriloitu

* Romaniassa.

 

 

 

 

6.10.2020

“Miten sinusta kertoisin? Siitä, millaisen jäljen jätit tähän maailmaan, elämäämme, sydämeeni?

Miten kärsivällisesti opetit minulle pysähtymistä, myötätuntoa, kunnioitusta ja rohkeutta iloita niistä pienimmistäkin hetkistä.
Jo pitkään oli askeleesi hidastunut, toisinaan vaivalloinenkin. Joten osasinhan minä vähän valmistautua ..vaan silti kaikki kävi aivan liian äkkiä 💔. Talo on niin tyhjä. Mieli haraa vastaan & niin monta kertaa päivässä kuulen tassusi raapimassa ulko-oveamme.

Tiesi ei ollut helppo, historia jätti jälkensä rankkoine kokemuksineen, mutta ikinä et antanut sen häiritä tai hidastaa, vaan rakastit ehdoitta ♥️.
7 vuotta sitten lentokentällä kuljetusboxista sinut ulos ottaessani pistit heti leikiksi. Illalla pesujen jälkeen nukkumaan mennessä kaivauduit kainalooni ja muistan tuolloin miettineeni, että tästä sinä et enää päästä irti. Etkä päästänytkään. Mutta sitä en olisi ikinä osannut kuvitellakaan, miten syvää & ihmeellisen kaunista ystävyyttä siitä seurasi 💛.

Suru on suuri, mieli lohduton & sielussa tekee kipeää. Mutta tiedän, että sinun on hyvä nyt.

Hyvää matkaa rakas Sera 1.1.2010 – 26.8.2020 ♥️”

Seran perheelle lämmin osanottomme ja kiitos että otitte Seran perheenjäseneksi.

26.07.2013

Bukarestiin vastikään rakennettu Dog Rescue Shelter pyrkii pelastamaan, hoitamaan ja auttamaan apua tarvitsevia kulkukoiria parhaansa mukaan. Yksi tarhan vapaaehtoisista työntekijöistä, Mihai Grigorie, pelastaa ja pitää myös omia suojattejaan Dog Recuen tarhalla. Eräänä toukokuisena päivänä Mihai sai puhelun äidiltään, joka kertoi nähneensä emon ja kolme pentua kadulla kotimatkallaan. Mihai kysyi missä koirat ovat, jotta hän voi mennä tarkistamaan niiden tilanteen. Äiti oli vastannut, että nyt ne ovat tuossa eteisessä.

Niin pelastuivat Sera-emo ja sen kolme pentua: Desmond, Dede ja Desdemona. Selkeästi villakoiran verta perinyt Sera on todennäköisesti ollut jonkun lemmikki, kunnes se on heitetty kodistaan pihalle sen saatua pennut, mikä on valitettavan yleinen toimintatapa Romaniassa. Seran ja sen pentujen onni oli, että ne löysi eläinystävä ennen kuin niille ehti sattua mitään pahaa.

Sera on paitsi ulkonäöltään, myös luonteeltaan kuin villakoira. Se on ystävällinen seurakoira, joka tykkää niin kaikista ihmisistä – lapsista ja aikuisista – kuin koiristakin. Vierailullamme Dog Rescue -tarhalla Romaniassa Sera oli samassa aitauksessa monen muun koiran kanssa. Se tuli moikkaamaan meitä hyvin ystävällisesti ja kohteliaasti, villakoiralle sopivaan arvokkaan rauhalliseen tapaan. Se oli selkeästi hyvin hämmentynyt epämieluisasta elämänmuutoksestaan perhekoirasta tarhakoiraksi. Erityisesti näiden pienten seurakoirien soisi saava mahdollisimman pian oman kodin, onhan ne jalostettu nimenomaan ihmisen seuralaisiksi. Ne ovat hyvin rakastavia ja uskollisia perhekoiria.

Villakoirat sopivat paitsi viettämään viileneviä iltoja ihmisen kainalossa, myös energisiksi lenkkikavereiksi ja aktiivisiksi harrastuskoiriksi. Esimerkiksi agilityssä ja koiratanssissa kilpailee paljon villakoiria niiden erityisen hyvän koulutettavuuden ja miellyttämisenhalun vuoksi.  Ne ovat luonteeltaan pehmeitä ja herkkiä ja niille voikin opettaa lähes mitä vain positiivisilla koulutusmetodeilla. Monissa tutkimuksissa villakoira onkin nimetty maailman älykkäimpien koirarotujen joukkoon.

Villakoira on yksi koiramaailman pitkäikäisimmistä roduista. Sera on arvioitu hieman alle 3-vuotiaaksi, joka on hyvä ikä omaksua suomalaisen kotikoiran tavat, mutta kuitenkin villeimmästä pentuvaiheesta on jo päästy yli. Sillä on pitkä kihara turkki, aivan kuin villakoiralla. Nyt se on trimmattu lyhyeksi, ja tulevan kodin täytyy myös sitoutua huolehtimaan turkista säännöllisesti harjaamalla, pesemällä ja tarvittaessa lyhentämällä trimmauskoneella. Hoitamaton turkki menee herkästi pahasti takkuun ja aiheuttaa koiralle jopa kipua ja ihotulehduksia. Sera luokitellaan kooltaan keskikokoiseksi villakoiraksi: sen mitat ovat noin 35 cm ja 10 kg. Ilta oli jo hämärä käydessämme tutustumassa Seraan, joten kuvat eivät todellakaan tee oikeutta kauniille Seralle.

09.08.2013

Seralle lisätty uusia kuvia.

11.09.2013

Sera saapui omaan kotiinsa Suomeen


Varaajana toimi Jenni

Tässä video Serasta ja sen pennuista Dog Rescue -tarhalla helteisenä päivänä 08/2013:

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: