Päivitetty 28.10.2018

Kotia etsivä koira: TOBY


Syntymäaika: 3/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
20.6.2018

Tobyn ja sen sisarusten Bobby Brownin, Goldiettan ja Blaken tarina on hyvin tyypillinen romanialaisen pentueen tarina eli nämä neljä pentua on löydetty hylättynä Romanian kadulle. Niiden taustasta ja menneisyydestä ei tiedetä mitään, mutta pentujen onneksi ne toimitettiin turvaan Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin klinikalle. Tällä hetkellä pennut elävät isolla aidatulla alueella romanialaisen kotihoitajan luona.

Toby, Bobby Brown, Goldietta ja Blake ovat vilkkaita ja energisiä hulivilejä, kuten nuorien koirien kuuluukin olla. Samalla ne ovat kuitenkin vaakaan ja tasapainoisen oloisia ja vaikuttavat todella oppivaisilta seuraten ihmistä tarkkaan. Koirat ovat sosiaalisia ja  nauttivat rapsutuksista ja ihmisen huomiosta. Koirat saattavat haukkua jonkin verran, vaikka Kulkurien aktiivien vieraillessa klinikalla niiden ei kuultu haukkuvan. Ne tulevat keskenään toimeen, joskin ne kaipaisivat epätoivoisesti tekemistä, jotta ne pysyisivät pois pahanteosta. Toby on noin 55 cm korkea ja arviolta noin 20 kg painava poika. Tobyn rotuperimässä saattaa olla vivahde molossityyppistä koiraa.

Päivitykset
28.10.2018
Toby on edelleen kotihoidossa Romaniassa, mutta massaa poika ei tunnu saavan, vaan on aika laihassa kunnossa. Tobylla onkin niin paljon virtaa, että jatkuva touhuaminen kuluttaa myös energiavarastoja. Hetken hääräiltyään Toby rauhoittuu, mutta tulee varmasti vaatimaan kodiltaan aktiivista otetta puuhasteluun ja koiran aktivointiin. Muussa tapauksessa Toby varmasti keksii itse itselleen puuhasteltavaa. Toby on myös kunnon pusupoika ja lähestyy reippaasti vieraita päästäkseen muiskauttamaan märät pusut. Toby on myös syksyn aikana kastroitu.

20.6.2018
Toby varttuu edelleen Romaniassa kotihoidossa ja virtaa riittää. Kun aktiivimme toukokuussa olivat vierailulla Romaniassa, he tapasivat kolmikon OneVetin Cosoban tarhan klinikkatiloissa, johon sisarukset on tuotu rokotettavaksi. Toby haistelee kaikki tutut ja tuntemattomat reippaasti ja tutkii uuden alueen rohkeasti häntää heiluttaen. Toby tuntuu olevan trion se, jolle aina sattuu ja tapahtuu. Kun se lisäksi on isoin ja innokkain, se on kutakuinkin neljällä tassulla liikkuva kommellus. Toby innostuu kovasti herkuista ja sen saisikin varmasti opetettua tavoille palkitsemalla.  Se on trion innokkain ja kun se innostuu kovasti, eikä oikein saa purettua intoaan mihinkään järkevään, se hyökkii sisaruksiaan päin.

Lisätty video ja kuvia.

21.4.2018
Toby ja sisarukset  ovat kasvaneet kuukausien aikana ja ne elävät sulassa sovussa kotihoitopaikan ulkotarhassa. Ne ovat ihmisille hyvin ystävällisiä nuoria koiria Tobysta on kasvanut todellinen komistus. Sen lempeä sydän ei ole kadonnut minnekään ja mielipuuhanaan sillä on yhdessä leikkiä ulkona aidatulla piha-alueella. Romanialaisen kotihoitajan hoidossa Toby odottelee omaa vuoroaan tulevaksi ja oman ihmisen huomavaan se.
Lisätty video ja kuva.

10.10.2017
Kun Toby, Bobby Brown, Blake ja Goldietta tuotiin tapaamaan Kulkurien aktiiveja Onevetin klinikalle, olivat ne hämmentyneitä vieraasta paikasta, mutta tottuivat tilanteeseen nopeasti, kun pennuille annettiin aikaa ja mahdollisuus edetä omaan tahtiinsa. Tällöin niitä ei jännittänyt edes liukas lattia, vaan ne osasivat hienosti ja reippaasti kulkea hihnassa. Tobyn tavanneet Kulkurien aktiivit kuvailevat sen olevan kerrassaan ihana, kultaisen luonteen omaava poika. Toby antoi käsitellä itseään hyvin ja nautti ihmisen antamista nameista ja huomiosta.

Toby on nyt noin 8 kuukauden ikäisenä noin 55 cm korkea ja arviolta noin 15 kg painava. Tobyn rotuperimässä saattaa olla vivahde molossityyppistä koiraa.

————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tobyn rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille voidaan tehdä kotikäynti ennen koiran varausta.

Toby saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Toby on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.