Päivitetty 03.11.2020

Kodin saanut koira: BYRON (ent. TOBY) (SUOMESSA)


Syntymäaika: 3/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Lieto)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
13.9.2020

Tobyn ja sen sisarusten Bobby Brownin, Goldiettan ja Blaken tarina on hyvin tyypillinen romanialaisen pentueen tarina eli nämä neljä pentua on löydetty hylättynä Romanian kadulle. Niiden taustasta ja menneisyydestä ei tiedetä mitään, mutta pentujen onneksi ne toimitettiin turvaan Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin klinikalle.

Toby, uudelta nimeltään Byron muutti tammikuussa Suomeen ja aloitti elämänsä kotikoirana. Kotiutuminen sujui hyvin ja Byronista on kuoriutunut varsin mallikelpoinen koirakansalainen. Kaikki ei kuitenkaan mene aina suunnitelmien mukaan ja Byron päätyykin uudelleen kotia etsiväksi koiraksi. Byron asuu kerrostalossa ja osaa olla työpäivät yksin, hän ei juurikaan hauku. Byron on sisäsiisti ja on oppinut jo monia sanoja ja tykkääkin puuhastella ihmisten kanssa. Byron on luottavainen aikuisten kanssa, mutta lapsia Byron vierastaa. Byron on myös tottunut automatkustaja ja myös veneilyä hän on päässyt kokeilemaan. Toisten koirien kanssa Byron ei Suomessa ole juurikaan ollut, eikä koiriin suhtautumisesta ole varmaa tietoa. Tarhalla asuessaan Byron jakoi häkin ongelmitta uroksen ja nartun kanssa, mutta nyt Suomessa on koirien kanssa sujunut vaihtelevasti ja Byron saattaa ärähtää toiselle koiralle. Hihnassa Byron saattaa haukkua toisille koirille ohitustilanteessa. Byron on hyvin kiinnostunut hajuista ja riistasta ja nenä saattaa viedä poikaa ulkona aikalailla. Tämä on osoittautunut nykyisessä kodissa haasteeksi, ja Byron vaikuttaakin kohtalaisen riistaviettiseltä. Byronille etsitään kotia joko ainoana koirana tai nartun kaveriksi eristysmahdollisuudella. Byronia ei luovuteta varmuuden vuoksi kissa- eikä lapsiperheeseen.

Byronin strategiset mitat ovat säkä 60cm ja paino 25kg.

 

Päivitykset

5.10.2020

Byron on löytänyt uuden kodin.

15.9.2020

Byron palaa kotia etsiväksi koiraksi.

Byron on kaikenkaikkiaan hyvin tasapainoinen koira, joka nauttii monenlaisesta tekemisestä. Byron kulkee ongelmitta autossa, veneessä ja myös hihnakäytös on hyvää lukuunottamatta tilantieta, joissa Byron saa näkö- tai hajuhavainnon riistasta. Asiaa ei ole juurikaan työstetty, joten mahdollisesti nämäkin tilanteet helpottavat kontakti- ja luopumisharjoituksilla. Byron on kotioloissa rauhallinen ja arvostaa pehmeitä nukkumapaikkoja. Hän ei hauku kotona, eikä tee tuhoja yksinollessaan. Hädän yllättäessä Byron osaa pyytää ulos. Byron oppii nopeasti ja on oikein fiksu nuori poika. Hänestä saisikin varmasti myös harrastuskaverin lajiin, kuin lajiin. Lisätty uusia kuvia tälle komealle pojalle.

20.1.2020
18.1. lensi Toby Suomeen aloittamaan uuden elämänsä rakastettuna perheenjäsenenä.

28.12.2019
Tobyn vuosi vaihtuu onnellisissa merkeissä, sillä se on varattu tänään ikiomaan kotiinsa Suomeen.

13.10.2019
Toby on asustelee edelleen sisarustensa kanssa Cosobassa ja kolmikko onkin tylsisyksissään nakertaneet koppiinsa reikiä. On siis selvää, että kaikki näistä ihanista koirista kaipaavat enemmän tekemistä kuin mitä tylsä tarhaelämä voi tarjota. Toby on myös kolmikon rauhallisemmasta päästä, kuten myös isoin ja pulskin. Toby viihtyy ihmisen lähellä ja poika tuntuu nauravan tiensä suoraan ihmisen sydämeen. Toby on selvästi innoissaan vieraista, mutta on silti kohtelias lähestyessään ihmisiä.

11.08.2019
Toby on aktiivinen nuori herra, joka kipeästi kaipaa tekemistä ja aktivointia. Toby nauttii kopin katolla oleilusta ja kotona Toby varmasti arvostaisikin maisemaa sohvan tai sängyn nurkasta. Toby asustaa Goldiettan ja Bobby Brownin kanssa ja onkin tästä kolmikosta kaikkein energisin. Koko kolmikko on touhukas eivätkä koirat ujostele uusia ihmisiä, vaan tulevat reippaasti luokse. Kolmikolla on myös hyvät kemiat keskenään eikä turhia sanomisia juuri tule.

09.06.2019
Toby on sisaruksiensa kanssa olleet kotihoidossa, mutta ovat nyt muuttaneet takaisin tarhalle. Kolmikko onkin muutoksesta hieman ihmeissään. Aktiivien mennessä häkkiin Toby tulee tuttavallisesti haistelemaan vieraat ja hakemaan nameja. Toby käy herkästi pusuttelemassa maantasolla olevia aktiiveja ja jääkin iholle hengailemaan selväsit kaivaten ihmiskontaktia. Toby on koiramaiseen tapaan innostunut, mutta ei kuitenkaan lainkaan häslä. Kolmikko on poikkeuksellisen kohtelias ja käytökseltään mielyttäviä. Toby on tästä joukosta korkein ja raskasrakenteisin ollessaan noin 55cm ja 25-30kg.

28.10.2018
Toby on edelleen kotihoidossa Romaniassa, mutta massaa poika ei tunnu saavan, vaan on aika laihassa kunnossa. Tobylla onkin niin paljon virtaa, että jatkuva touhuaminen kuluttaa myös energiavarastoja. Hetken hääräiltyään Toby rauhoittuu, mutta tulee varmasti vaatimaan kodiltaan aktiivista otetta puuhasteluun ja koiran aktivointiin. Muussa tapauksessa Toby varmasti keksii itse itselleen puuhasteltavaa. Toby on myös kunnon pusupoika ja lähestyy reippaasti vieraita päästäkseen muiskauttamaan märät pusut. Toby on myös syksyn aikana kastroitu.

20.6.2018
Toby varttuu edelleen Romaniassa kotihoidossa ja virtaa riittää. Kun aktiivimme toukokuussa olivat vierailulla Romaniassa, he tapasivat kolmikon OneVetin Cosoban tarhan klinikkatiloissa, johon sisarukset on tuotu rokotettavaksi. Toby haistelee kaikki tutut ja tuntemattomat reippaasti ja tutkii uuden alueen rohkeasti häntää heiluttaen. Toby tuntuu olevan trion se, jolle aina sattuu ja tapahtuu. Kun se lisäksi on isoin ja innokkain, se on kutakuinkin neljällä tassulla liikkuva kommellus. Toby innostuu kovasti herkuista ja sen saisikin varmasti opetettua tavoille palkitsemalla.  Se on trion innokkain ja kun se innostuu kovasti, eikä oikein saa purettua intoaan mihinkään järkevään, se hyökkii sisaruksiaan päin.

Lisätty video ja kuvia.

21.4.2018
Toby ja sisarukset  ovat kasvaneet kuukausien aikana ja ne elävät sulassa sovussa kotihoitopaikan ulkotarhassa. Ne ovat ihmisille hyvin ystävällisiä nuoria koiria Tobysta on kasvanut todellinen komistus. Sen lempeä sydän ei ole kadonnut minnekään ja mielipuuhanaan sillä on yhdessä leikkiä ulkona aidatulla piha-alueella. Romanialaisen kotihoitajan hoidossa Toby odottelee omaa vuoroaan tulevaksi ja oman ihmisen huomavaan se.
Lisätty video ja kuva.

10.10.2017
Kun Toby, Bobby Brown, Blake ja Goldietta tuotiin tapaamaan Kulkurien aktiiveja Onevetin klinikalle, olivat ne hämmentyneitä vieraasta paikasta, mutta tottuivat tilanteeseen nopeasti, kun pennuille annettiin aikaa ja mahdollisuus edetä omaan tahtiinsa. Tällöin niitä ei jännittänyt edes liukas lattia, vaan ne osasivat hienosti ja reippaasti kulkea hihnassa. Tobyn tavanneet Kulkurien aktiivit kuvailevat sen olevan kerrassaan ihana, kultaisen luonteen omaava poika. Toby antoi käsitellä itseään hyvin ja nautti ihmisen antamista nameista ja huomiosta.

Toby on nyt noin 8 kuukauden ikäisenä noin 55 cm korkea ja arviolta noin 15 kg painava. Tobyn rotuperimässä saattaa olla vivahde molossityyppistä koiraa.

—————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tobyn rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille voidaan tehdä kotikäynti ennen koiran varausta.

Toby saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Toby on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

11

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.