Päivitetty 14.06.2018

Kotia etsivä koira: GOLDIETTA


Syntymäaika: 3/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Onevet)
Steriloidaan

Perustiedot ja tausta
Goldiettan ja sen sisarusten Tobyn, Bobby Brownin ja Blaken tarina on hyvin tyypillinen romanialaisen pentueen tarina eli nämä neljä pentua on löydetty hylättynä Romanian kadulle. Niiden taustasta ja menneisyydestä ei tiedetä mitään, mutta pentujen onneksi ne toimitettiin turvaan Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin klinikalle. Tällä hetkellä nuoret elävät isolla aidatulla alueella romanialaisen kotihoitajan luona.

Goldietta, Toby, Bobby ja Blake ovat vilkkaita ja energisiä hulivilejä, kuten nuorien koirien kuuluukin olla. Samalla ne ovat kuitenkin vaakaan ja tasapainoisen oloisia ja vaikuttavat todella oppivaisilta seuraten ihmistä tarkkaan. Nuorikot ovat sosiaalisia ja  nauttivat rapsutuksista ja ihmisen huomiosta.Nuoret saattavat haukkua jonkin verran, vaikka Kulkurien aktiivien vieraillessa klinikalla niiden ei kuultu haukkuvan.

Nykytilanne

13.06.2018

Goldietta sisaruksineen tavattiin aktiivien vierailulla Cosobassa sisätiloissa, jonne kolmikko tuotiin rokotuksia varten. Goldietta antoi ongelmitta rokottaa itsensä ja suhtautui koko tilanteeseen ihailtavalla tyyneydellä. Vieraan ympäristön se otti vastaan rauhallisesti ja uteliaasti ja arkailematta kävelikin tutkimaan uudet hajut ja paikat sekä ihmiset. Ihmisten Goldietta antoi käsitellä itseään hyvin eikä se tuntunut lainkaan jännittävän vieraita. Tyttöä on helppo motivoida nameilla ja se ottikin innostuneesti kontaktia namien tarjoajaan. Goldietta osaa odottaa kauniisti vuoroaan eikä kohella päättömästi, vaikka ympärillä tapahuu paljon asioita. Todella kiltti ja kultainen tyttö. Lisätty video ja kuvia.


18.3.2018
Goldietta sisaruksineen ovat kasvaneet kuukausien aikana, ja elävät sulassa sovussa ja ovat ihmisille hyvin ystävällisiä nuorikoita, Goldiettasta on kasvanut todellinen kaunotar eikä lempeä sydän ole kadonnut minnekkään, yhtä kärsivällisesti, ja iloa täynnä nämä sisarukset viettävät aikaa, mielipuuhana yhdessä leikkiä ulkona aidatulla puutarha alueella. Romanialaisen kotihoitajan hoidossa neiti odottelee hänen vuoronsa tulevan, oman ihmisen huomavaan hänet ja ikioma koti odottaisi kaunotarta asettamaan tassut kynnykselle, valmiina astumaan uuteen elämään. Yksi veljistä, Toby, matkusti alkuvuodesta suomeen omaan kotiin. Lisätty video ja kuva.

Goldietta on nyt noin vuoden ikäisenä noin 55 cm korkea ja arviolta noin 18 kg painava tyttö. Neidin rotuperimässä saattaa olla vivahde molossityyppistä koiraa.

11.10.2017
Kun Goldietta, Toby, Blake ja Bobby tuotiin tapaamaan Kulkurien aktiiveja Onevetin klinikalle, olivat ne hämmentyneitä vieraasta paikasta, mutta tottuivat tilanteeseen nopeasti, kun pennuille annettiin aikaa ja mahdollisuus edetä omaan tahtiinsa. Tällöin niitä ei jännittänyt edes liukas lattia, vaan ne osasivat hienosti ja reippaasti kulkea hihnassa. Goldiettan tavanneet Kulkurien aktiivit kuvailevat sen olevan kerrassaan ihana, juuri niin kultainen ja herttainen kuin nimestä voi päätellä.  Goldietta oli nelikon rohkein ja selkeästi myös namimotivoitunein. Goldietta tepasteli tyytyväisenä ympäriinsä ja kävi moikkaamassa kaikki vuorotellen läpi. Häntä ei pysähtynyt tällä tytöllä hetkeksikään ja hymy oli koko ajan korvasta korvaan.Tämä neiti on selvästi pehmeiden ja hyvän käsittelyn kannattaja, johon kuuluu päivitäinen hellittely hieronta ja oma pehmustettu paikka sohvalta.

——————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Goldiettan rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille voidaan tehdä kotikäynti ennen koiran varausta.

Goldietta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Goldietta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.