Päivitetty 28.08.2020

Kodin saanut koira: GOLDIETTA


Syntymäaika: 3/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
4.2.2020
Bobbyn ja sen sisarusten Tobyn, Goldiettan ja Blaken tarina on hyvin tyypillinen romanialaisen pentueen tarina eli nämä neljä pentua on löydetty hylättynä Romanian kadulle. Niiden taustasta ja menneisyydestä ei tiedetä mitään, mutta pentujen onneksi ne toimitettiin turvaan Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin klinikalle. Pennut ovat kasvaneet nuoriksi aikuisiksi ja ne asustelivat kevääseen 2019 asti kotihoitajan luona ja opettelivat siellä kotikoiran arkea. Nykyisin kolmikko asustaa jälleen Cosoban tarhalla.

Bobby, Toby ja Goldietta  ovat kasvaneet nuoriksi aikuisiksi ja käyttäytyvät ikätasonsa mukaisesti. Ne ovat vakaan ja tasapainoisen oloisia ja vaikuttavat todella oppivaisilta seuraten ihmistä tarkkaan. Nuoret ovat sosiaalisia ja  nauttivat rapsutuksista ja ihmisen huomiosta. Nuoret eivät ainakaan tämänhetkisessä ympäristössään ole kovia haukkumaan.

Päivitykset
28.8.2020
Pitkään sai Goldietta odottaa tarhalla omaa kotiaan, ja kun se vihdoin löytyi, piti vielä pitkään odottaa kyytiä kotiin. Lopulta kyytikin onneksi saapui ja Goldietta pääsi omaan kotiinsa 8.8.

13.2.2020
Goldiettan pitkä odotus päättyi – vihdoinkin myös tämä kultainen tyttö on varattu omaan kotiinsa!

4.2.2020
Aktiivimme tapasivat Goldiettan marraskuussa ja se ottaa ihmiset tapansa mukaan iloisesti vastaan. Goldietta on siirretty asumaan aran koiran kanssa, ja se vaikuttaa rentoutuneen, kun on päässy pois villikkoveljiensä jaloista. Goldietta antaa pusuja tutulle Ioanalle, vieraammat ihmiset se tervehtii iloisesti, mutta kohteliaan maltillisesti. Goldietta on aika tuhdissa kunnossa ja ainakaan yhtään lisää painoa Goldietta ei kaipaa. Tulevassa kodissa paino varmasti tasaantuu säännöllisen liikunnan myötä.
Goldietta on sisarusparven viimeinen tarhalla, sillä veljet Toby ja Bobby lensivät Suomeen. Nyt olisi vihdoin Goldiettan aika. Lisätty kuvia Goldiettalle.

7.10.2019
Iloinen sambaajakolmikko Goldietta, Toby ja Bobby Brown odottavat taas rivissä hännät heiluen, kun aktiivimme menevät vierailemaan kolmikon aitauksessa syyskuun reissulla. Kolmikolla on ymmärrettävästi patoitunutta energiaa häkissä vietettyjen kuukausien jäljiltä ja kolmikon pojat ovatkin melko ylienergisiä vierailumme aluksi. Goldietta on kolmikosta kohteliain ja jää myös vähän poikien varjoon näiden höyrytessä ihmisten ympärillä.  Kun veljet hieman asettuvat, tulee Goldietta mielellään nauttimaan osaansa huomiosta ja nameista. Se on kuitenkin huomattavasti veljiään kohteliaampi. Vaikuttaa hetkittäin siltä, että kultainen ja lempeä Goldietta saattaisi tarvita hetken hengähdystaukoa riehuvista veljistään, mutta siitä huolimatta tunteet eivät kuumene kolmikon välillä, vaan jokainen sisaruksista suhtautuu toisiinsa ystävällisesti ja hyväntuulisesti.

18.8.2018
Goldietta on heinäkuisella aktiivien vierailulla oikein hyväntuulinen pusutyttö, kuten tähänkin asti. Se on veljiään rauhallisempi tavattaessa, eikä sen myöskään kuulla haukkuvan ollenkaan. Goldietan häntä heiluu koko vierailun ajan ja se nauttii ihmishuomiosta. Huomio ei kuitenkaan aiheuta kilpailua sisarusten välille, vaan kolmikko on todella hyvissä ja leppoisissa väleissä keskenään. Lisätty video ja kuvia.

24.5.2019
Toukokuisella matkalla Romaniaan aktiivit tapasivat myös upean Goldiettan. Goldietta ja sen veljet Toby ja Bobby Brown ovat hiljattain muuttaneet takaisin Cosoban tarhalle kotihoitopaikastaan. Kolmikko on hieman ihmeissään muutoksesta, mutta tilanteeseen nähden kaikki suhtautuvat asiaan todella viilipyttymäisesti. Goldietta ottaa häntä heiluen vierailijat vastaan häkkiinsä ja tulee nuuhkimaan ihmistä ja syömään nameja. Nämä kolme koiraa tukevat toisiaan tilanteissa hienosti ja Goldietta menee myös paljon veljiensä mukana. Tyttö vaikuttaa iloiselta ja leikkisältä olematta kuitenkaan yliaktiivinen. Se vaikuttaa kohteliaalta koiralta, joka nauttii ihmisen läheisyydestä. Lisätty Goldiettalle uusia kuvia ja videoita.

20.10.2018
Goldietta on aivan mahdottoman suloinen neitokainen. Sen luonne on todella upea. Se on sosiaalinen, avoin ja hyväntuulinen. Goldietta on sisarustensa tapaan reipas ja utelias. Se tutkii jokaisen paikan kuulakärkikyniä myöden ja käyttääkin taitavasti nenäänsä. tästä tytöstä olisi varmasti monenlaiseen harrastukseen. Goldietta elelee tällä hetkellä yhä romanialaisen kotihoitajan luona, jossa pääsee ulkoilemaan pihalla vapaasti. Tytö onkni myös fyysisesti varsin hyvässä kunnossa. Myös tulevan kodin tulee tarjota tälle nergiselle tytölle riittävästi liikuntaa aivojumpan lisäksi. Goldietta on melko kiinnostunut samassa tilassa olevista kissoista ja jää niitä ajoittain kyttäilemään. Sitä ei luovuteta kissakotiin varmuuden vuoksi.

13.06.2018
Goldietta sisaruksineen tavattiin aktiivien vierailulla Cosobassa sisätiloissa, jonne kolmikko tuotiin rokotuksia varten. Goldietta antoi ongelmitta rokottaa itsensä ja suhtautui koko tilanteeseen ihailtavalla tyyneydellä. Vieraan ympäristön se otti vastaan rauhallisesti ja uteliaasti ja arkailematta kävelikin tutkimaan uudet hajut ja paikat sekä ihmiset. Ihmisten Goldietta antoi käsitellä itseään hyvin eikä se tuntunut lainkaan jännittävän vieraita. Tyttöä on helppo motivoida nameilla ja se ottikin innostuneesti kontaktia namien tarjoajaan. Goldietta osaa odottaa kauniisti vuoroaan eikä kohella päättömästi, vaikka ympärillä tapahuu paljon asioita. Todella kiltti ja kultainen tyttö. Lisätty video ja kuvia.

18.3.2018
Goldietta sisaruksineen ovat kasvaneet kuukausien aikana, ja elävät sulassa sovussa ja ovat ihmisille hyvin ystävällisiä nuorikoita, Goldiettasta on kasvanut todellinen kaunotar eikä lempeä sydän ole kadonnut minnekkään, yhtä kärsivällisesti, ja iloa täynnä nämä sisarukset viettävät aikaa, mielipuuhana yhdessä leikkiä ulkona aidatulla puutarha alueella. Romanialaisen kotihoitajan hoidossa neiti odottelee hänen vuoronsa tulevan, oman ihmisen huomavaan hänet ja ikioma koti odottaisi kaunotarta asettamaan tassut kynnykselle, valmiina astumaan uuteen elämään. Yksi veljistä, Toby, matkusti alkuvuodesta suomeen omaan kotiin. Lisätty video ja kuva.

Goldietta on nyt noin vuoden ikäisenä noin 55 cm korkea ja arviolta noin 18 kg painava tyttö. Neidin rotuperimässä saattaa olla vivahde molossityyppistä koiraa.

11.10.2017
Kun Goldietta, Toby, Blake ja Bobby tuotiin tapaamaan Kulkurien aktiiveja Onevetin klinikalle, olivat ne hämmentyneitä vieraasta paikasta, mutta tottuivat tilanteeseen nopeasti, kun pennuille annettiin aikaa ja mahdollisuus edetä omaan tahtiinsa. Tällöin niitä ei jännittänyt edes liukas lattia, vaan ne osasivat hienosti ja reippaasti kulkea hihnassa. Goldiettan tavanneet Kulkurien aktiivit kuvailevat sen olevan kerrassaan ihana, juuri niin kultainen ja herttainen kuin nimestä voi päätellä.  Goldietta oli nelikon rohkein ja selkeästi myös namimotivoitunein. Goldietta tepasteli tyytyväisenä ympäriinsä ja kävi moikkaamassa kaikki vuorotellen läpi. Häntä ei pysähtynyt tällä tytöllä hetkeksikään ja hymy oli koko ajan korvasta korvaan.Tämä neiti on selvästi pehmeiden ja hyvän käsittelyn kannattaja, johon kuuluu päivitäinen hellittely hieronta ja oma pehmustettu paikka sohvalta.

________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Goldiettan rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille voidaan tehdä kotikäynti ennen koiran varausta.

Goldietta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Goldietta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Kira Suomalainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.