Päivitetty 18.03.2018

Kotia etsivä koira: GOLDIETTA


Syntymäaika: 3/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Onevet)
Steriloidaan

Perustiedot ja tausta
Goldiettan ja sen sisarusten Tobyn, Bobby Brownin ja Blaken tarina on hyvin tyypillinen romanialaisen pentueen tarina eli nämä neljä pentua on löydetty hylättynä Romanian kadulle. Niiden taustasta ja menneisyydestä ei tiedetä mitään, mutta pentujen onneksi ne toimitettiin turvaan Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin klinikalle. Tällä hetkellä nuoret elävät isolla aidatulla alueella romanialaisen kotihoitajan luona.

Goldietta, Toby, Bobby ja Blake ovat vilkkaita ja energisiä hulivilejä, kuten nuorien koirien kuuluukin olla. Samalla ne ovat kuitenkin vaakaan ja tasapainoisen oloisia ja vaikuttavat todella oppivaisilta seuraten ihmistä tarkkaan. Nuorikot ovat sosiaalisia ja  nauttivat rapsutuksista ja ihmisen huomiosta.Nuoret saattavat haukkua jonkin verran, vaikka Kulkurien aktiivien vieraillessa klinikalla niiden ei kuultu haukkuvan.

Nykytilanne
18.3.2018
Goldietta sisaruksineen ovat kasvaneet kuukausien aikana, ja elävät sulassa sovussa ja ovat ihmisille hyvin ystävällisiä nuorikoita, Goldiettasta on kasvanut todellinen kaunotar eikä lempeä sydän ole kadonnut minnekkään, yhtä kärsivällisesti, ja iloa täynnä nämä sisarukset viettävät aikaa, mielipuuhana yhdessä leikkiä ulkona aidatulla puutarha alueella. Romanialaisen kotihoitajan hoidossa neiti odottelee hänen vuoronsa tulevan, oman ihmisen huomavaan hänet ja ikioma koti odottaisi kaunotarta asettamaan tassut kynnykselle, valmiina astumaan uuteen elämään. Yksi veljistä, Toby, matkusti alkuvuodesta suomeen omaan kotiin. Lisätty video ja kuva.

Goldietta on nyt noin vuoden ikäisenä noin 55 cm korkea ja arviolta noin 18 kg painava tyttö. Neidin rotuperimässä saattaa olla vivahde molossityyppistä koiraa.

11.10.2017
Kun Goldietta, Toby, Blake ja Bobby tuotiin tapaamaan Kulkurien aktiiveja Onevetin klinikalle, olivat ne hämmentyneitä vieraasta paikasta, mutta tottuivat tilanteeseen nopeasti, kun pennuille annettiin aikaa ja mahdollisuus edetä omaan tahtiinsa. Tällöin niitä ei jännittänyt edes liukas lattia, vaan ne osasivat hienosti ja reippaasti kulkea hihnassa. Goldiettan tavanneet Kulkurien aktiivit kuvailevat sen olevan kerrassaan ihana, juuri niin kultainen ja herttainen kuin nimestä voi päätellä.  Goldietta oli nelikon rohkein ja selkeästi myös namimotivoitunein. Goldietta tepasteli tyytyväisenä ympäriinsä ja kävi moikkaamassa kaikki vuorotellen läpi. Häntä ei pysähtynyt tällä tytöllä hetkeksikään ja hymy oli koko ajan korvasta korvaan.Tämä neiti on selvästi pehmeiden ja hyvän käsittelyn kannattaja, johon kuuluu päivitäinen hellittely hieronta ja oma pehmustettu paikka sohvalta.

——————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Goldietta tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Goldiettan rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille voidaan tehdä kotikäynti ennen koiran varausta.

Goldietta saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Goldietta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö on  Anne Huhtala.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.