Päivitetty 25.04.2022

Kodin saanut koira: ANUCA (Rauniotiimi) (nyk. Frida)


Syntymäaika: n. 11/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
25.1.2020

Grădiştean kylässä asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla.

Vaikka Romanian koiratilanne on mennyt vuosien aikana positiiviseen suuntaan, valitettava tosiasia on se, että pentuja edelleen hylätään oman onnensa nojaan. Grădiştean kylän laitamilla, hautausmaan lähellä, on paikka, jota Luiza kutsuu kirotuksi paikaksi. Raunioiden ja jätteiden keskelle hylätään usein koiria ja niiden pentuja.

Rauniotiimiksi nimettyyn pentueeseen kuuluu kolme mustavalkoista pentua, uros Noroc sekä nartut Anuca ja Ianca. Pentujen onneksi Luizan naapuri oli huomannut ne ja pennut pääsivät Luizan luokse. Pentujen pelastushetkestä voit katsoa videon Kulkurien Facebook-sivuilta täältä. Videolla näkyy, kuinka raunioiden lähellä aikaansa viettävä koditon mies auttaa Luizaa saamaan pennut turvaan.

Kaikki kolme pentua ovat iloisia ja reippaita. Käsittely ja ihmisen sylissä oleminen jännittää vielä, mutta pennut selviävät siitäkin oikein hienosti. Vapaina vipeltäessään pennut touhuilevat omiaan, mutta ovat kuitenkin kiinnostuneita myös ihmisistä.

Pennut ovat tällä hetkellä n. 2,5 kuukauden ikäisiä ja ovat saaneet ensimmäiset rokotuksensa. Rokotusohjelma ei siis ole vielä valmis ja pennuistan kiinnostuvan kodin on huomioitava, että näin nuoret pennut ovat vielä alttiita sairauksilla.

Päivitykset

28.8.2020
Anuca löysi tiensä kotiin heinäkuussa. Onnea Anuca, nykyisin Frida, ja perhe.

18.4.2020
Ihana Anuca on tänään varattu ikiomaan kotiinsa! Toivotaan, että myös Anuca pääsee pian matkustamaan oman perheensä luokse.

7.3.2020
Ihanalle Anucalle lisätty video!

20.2.2020
Myös Anuca on ottanut hurjan kasvupyrähdyksen! On vaikea arvioida minkä kokoisia pennuista tulee aikuisina, mutta koska pennut ovat tällä hetkellä n. 3,5 kuukauden ikäisiä, tulevat ne varmasti kasvamaan vielä paljon. Anucalle lisätty muutama uusi kuva.

25.1.2020
Suloinen Anuca aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu. 

Mikäli Anuca tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Anuca saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anuca on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Anucan yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen

Geplaatst door Mandru Luiza op Donderdag 2 januari 2020

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.