Päivitetty 28.12.2019

Kodin saanut koira: BOBBY BROWN


Syntymäaika: 3/2017
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romania (Ioana Bodea)
kastroidaan

Perustiedot ja tausta

7.10.2019
Bobbyn ja sen sisarusten Tobyn, Goldiettan ja Blaken tarina on hyvin tyypillinen romanialaisen pentueen tarina eli nämä neljä pentua on löydetty hylättynä Romanian kadulle. Niiden taustasta ja menneisyydestä ei tiedetä mitään, mutta pentujen onneksi ne toimitettiin turvaan Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin klinikalle. Pennut ovat kasvaneet nuoriksi aikuisiksi ja ne asustelivat kevääseen 2019 asti kotihoitajan luona ja opettelivat siellä kotikoiran arkea. Nykyisin kolmikko asustaa jälleen Cosoban tarhalla.

Bobby, Toby ja Goldietta ovat kasvaneet nuoriksi aikuisiksi ja käyttäytyvät ikätasonsa mukaisesti. Ne ovat vakaan ja tasapainoisen oloisia ja vaikuttavat todella oppivaisilta seuraten ihmistä tarkkaan. Nuoret ovat sosiaalisia ja  nauttivat rapsutuksista ja ihmisen huomiosta. Nuoret eivät ainakaan tämänhetkisessä ympäristössään ole kovia haukkumaan.

Päivitykset

21.12.2019

Bobby Brown aloitti elämänsä Suomessa rakastettuna perheenjäsenenä.

24.11.2019

Bobby Brownin joululahja tuli tänä vuonna etuajassa. Eikä mikä tahansa lahja, vaan kaikista lahjoista parhain, nimittäin oma koti, jossa Bobbya odotetaan jo kovasti saapuvaksi.

7.10.2019

Sambaajakolmikko, Bobbyy Brown, Goldietta ja Toby ovdottavat malttamattomana hännät huiskien, kun ihmiset lähestyvät niiden häkkiä syyskuisella reissulla. Bobby Brown on kolmikosta eniten innoissaan. Se ei meinaa pysyä nahoissaan, vaan loikkii paikallaan huimia loikkia ylös ja alas ennen, kuin imiset pääsevät sisälle. Ihmisten tullessa aitaukseen, se tulee suuna päänä tutustumaan jokaiseen ja käy katsastamassa jokaisen namitaskun. Nenä työnnetään taskuun, kiinni kameran linssiin ja sitten käydään maistamassa kynää, jolla yksi kirjoittaa koirista tietoja ylös. Alkuhöyryt purettuaan malttaa Bobbykin rauhoittua. Se on miellyttävä koira, joka olisi valmis osallistumaan mihin tahansa tekemiseen. Bobby Brownista saisikin oivan harrastuskaverin lajiin jos toiseen.

6.8.2019

Bobby Brown jatkaa elelyään Cosoban tarhalla yhdessä sisarustensa kanssa. Se odottaa ihmistä innoissaan häkkinsä ovella ja hyppii vierailijaa vasten. Boby Brown on aktiivinen koira, jolle varmasti maistuisi muukin puuhastelu, kuin häkissään ajan viettäminen. Se pomppiikin koppinsa katolla ja käy haukkumassa myös aidan taakse ilmestyville koirille. Bobby Brownilla ja sisaruksilla on hyvä kemia keskenään ja niiden aitauksessa on mutkaton ja välitön tunnelma.  Lisätty video ja kuvia.

24.5.2019

Bobby Brown, Toby ja Goldietta ovat hiljattain muuttaneet kotihoitopaikasta takaisin Cosoban tarhalle asumaan. kolmikko jakaa yhden ulkohäkeistä ja sisaruksilla on lämpimät välit keskenään. Muutoksesta ne ovat ymmärrettävästi hieman hämmästyneitä, mutta melko löysin rantein kolmikko tuntuu tilanteen ottavat. Ihmisten mennessä tapaamaan koiria häkkiin, on koko konkkaronkka iloisesti vastaanottamassa tulijoita kuitenkaan sen pahemmin hösäämättä. Bobby Brown on veljeään Tobya hieman pienempi ja sirompi ja melko sopusuhtaisissa mitoissa. Se tulee tutustumaan ihmiseen iloisesti ja uteliaasti, mutta käyttäytyy kohteliaasti. Rapsutukset ja namit ovat tämän pojan mieleen ja se jääkin ihmisen lähelle mieluusti saadessaan rapsutuksia. Lisätty iloiselle Bobby Brownille uusia videoita sekä kuvia.

 20.10.2018

Bobby Brown jatkaa edelleen kodin etsintäänsä kotihoitajalta käsin. Poika on varsinainen energiapakkaus, joka tuleekin tarvitsemaan itselleen aktiivisen kodin, joka jaksaa järjestää tälle nuorelle urokselle niin fyysistä aktiviteettia, kuin aivojumppaakin. Bobby Brown on aivan valloittava pusupoika, joka jakaa antaumuksella rakkauttaan tavatessaan ihmisen. Poika on reipas ja utelias, kovin tasapainoisen oloinen. Bobby Brown tutkii aktiivisesti ympäristöään ja työntääkin kuonoaan joka paikkaan. Poika on tällä hetkellä varsin laihassa kunnossa.

13.06.2018

Aktiivien vieraillessa Bobby Brown on tuotu yhdessä sisariensa kanssa sisätiloihin Cosobaan rokotuksia varten. Uusi ympäristö saa tämän komean pojan hieman hämilleen mutta rauhallisesti se uskaltautuu tutkimaan ja haistelemaan uutta tilaa. Kun sisaretkin päästetään tiloihin seuraksi, Bobby Brown selkeästi rentoutuu ja jännitys helpottaa. koiran tutkiessa paikkoja, sattuu se liian lähelle kuljetusboksia, jossa on sisällä kissa. Tästä seurauksena kissa sähähtää Bobby Brownille mutta Bobby Brown väistää kissaa hienosti ja poistuu paikalta. Poika on helposti motivoitavissa nameilla eikä jännitä ihmisiä. Bobby Brown saa tässä yhteydessä rokotukset, eikä ole toimenpiteestä moksiskaan. Lisätty kuvia ja video.


18.3.2018
Bobby sisaruksineen ovat kasvaneet kuukausien aikana, ja elävät sulassa sovussa ja ovat ihmisille hyvin ystävällisiä nuorikoita, Bobbysta on kasvanut komea nuori poika, ja silmät tuikkien, kieli lepattaen ja iloa täynnä nämä sisarukset viettävät aikaa, mielipuuhana yhdessä leikkiä ulkona aidatulla puutarha alueella. Romanialaisen kotihoitajan hoidossa tämä nuorimies odottaa hänen oman perheensä löytävän hänet. Yksi veljistä, Toby, matkusti alkuvuodesta suomeen omaan kotiin. Lisätty video ja kuva.

Bobby Brown on nyt vuoden ikäisenä reilu 55 cm korkea ja arviolta noin 18 kg painava. Bobbyn rotuperimässä saattaa olla vivahde molossityyppistä koiraa.


11.10.2017

Kun Bobby, Toby, Blake ja Goldietta tuotiin tapaamaan Kulkurien aktiiveja Onevetin klinikalle, olivat ne hämmentyneitä vieraasta paikasta, mutta tottuivat tilanteeseen nopeasti, kun pennuille annettiin aikaa ja mahdollisuus edetä omaan tahtiinsa. Tällöin niitä ei jännittänyt edes liukas lattia, vaan ne osasivat hienosti ja reippaasti kulkea hihnassa. Bobbyn tavanneet Kulkurien aktiivit kuvailevat sen olevan kerrassaan ihana, rauhallinen ja vakaaluonteinen, Poika ei häseltänyt edestakaisin  omiaan vaan rennosti keskittyi ihmisten kanssa seurusteluun. Bobby antoi käsitellä itseään hyvin, eikä häkeltynyt kamerasta tai hälinästä ympärillään ja ilmiselvästi nautti ihmisen antamista nameista ja huomiosta.

——————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bobbyn rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille voidaan tehdä kotikäynti ennen koiran varausta.

Bobby saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bobby on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.