Päivitetty 20.10.2018

Kotia etsivä koira: BOBBY BROWN


Syntymäaika: 3/2017
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romania (Onevet)
kastroidaan

Perustiedot ja tausta

20.10.2018
Bobbyn ja sen sisarusten Tobyn, Goldiettan ja Blaken tarina on hyvin tyypillinen romanialaisen pentueen tarina eli nämä neljä pentua on löydetty hylättynä Romanian kadulle. Niiden taustasta ja menneisyydestä ei tiedetä mitään, mutta pentujen onneksi ne toimitettiin turvaan Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin klinikalle. Pennut ovat kasvaneet nuoriksi aikuisiksi ja ne elävät tälä hetkellä Romanialisen kotihoitajan luona ja ulkoilevat mm. aidatulla pihalla.

Bobby, Toby, Goldietta ja Blake ovat vilkkaita ja energisiä hulivilejä, kuten nuorien koirien kuuluukin olla. Samalla ne ovat kuitenkin vaakaan ja tasapainoisen oloisia ja vaikuttavat todella oppivaisilta seuraten ihmistä tarkkaan. Nuorikot ovat sosiaalisia ja  nauttivat rapsutuksista ja ihmisen huomiosta. Nuoret eivät ainakaan tämänhetkisessä ympäristössään ole kovia haukkumaan.

Päivitykset

20.10.2018

Bobby Brown jatkaa edelleen kodin etsintäänsä kotihoitajalta käsin. Poika on varsinainen energiapakkaus, joka tuleekin tarvitsemaan itselleen aktiivisen kodin, joka jaksaa järjestää tälle nuorelle urokselle niin fyysistä aktiviteettia, kuin aivojumppaakin. Bobby Brown on aivan valloittava pusupoika, joka jakaa antaumuksella rakkauttaan tavatessaan ihmisen. Poika on reipas ja utelias, kovin tasapainoisen oloinen. Bobby Brown tutkii aktiivisesti ympäristöään ja työntääkin kuonoaan joka paikkaan. Poika on tällä hetkellä varsin laihassa kunnossa.

13.06.2018

Aktiivien vieraillessa Bobby Brown on tuotu yhdessä sisariensa kanssa sisätiloihin Cosobaan rokotuksia varten. Uusi ympäristö saa tämän komean pojan hieman hämilleen mutta rauhallisesti se uskaltautuu tutkimaan ja haistelemaan uutta tilaa. Kun sisaretkin päästetään tiloihin seuraksi, Bobby Brown selkeästi rentoutuu ja jännitys helpottaa. koiran tutkiessa paikkoja, sattuu se liian lähelle kuljetusboksia, jossa on sisällä kissa. Tästä seurauksena kissa sähähtää Bobby Brownille mutta Bobby Brown väistää kissaa hienosti ja poistuu paikalta. Poika on helposti motivoitavissa nameilla eikä jännitä ihmisiä. Bobby Brown saa tässä yhteydessä rokotukset, eikä ole toimenpiteestä moksiskaan. Lisätty kuvia ja video.


18.3.2018
Bobby sisaruksineen ovat kasvaneet kuukausien aikana, ja elävät sulassa sovussa ja ovat ihmisille hyvin ystävällisiä nuorikoita, Bobbysta on kasvanut komea nuori poika, ja silmät tuikkien, kieli lepattaen ja iloa täynnä nämä sisarukset viettävät aikaa, mielipuuhana yhdessä leikkiä ulkona aidatulla puutarha alueella. Romanialaisen kotihoitajan hoidossa tämä nuorimies odottaa hänen oman perheensä löytävän hänet. Yksi veljistä, Toby, matkusti alkuvuodesta suomeen omaan kotiin. Lisätty video ja kuva.

Bobby Brown on nyt vuoden ikäisenä reilu 55 cm korkea ja arviolta noin 18 kg painava. Bobbyn rotuperimässä saattaa olla vivahde molossityyppistä koiraa.


11.10.2017

Kun Bobby, Toby, Blake ja Goldietta tuotiin tapaamaan Kulkurien aktiiveja Onevetin klinikalle, olivat ne hämmentyneitä vieraasta paikasta, mutta tottuivat tilanteeseen nopeasti, kun pennuille annettiin aikaa ja mahdollisuus edetä omaan tahtiinsa. Tällöin niitä ei jännittänyt edes liukas lattia, vaan ne osasivat hienosti ja reippaasti kulkea hihnassa. Bobbyn tavanneet Kulkurien aktiivit kuvailevat sen olevan kerrassaan ihana, rauhallinen ja vakaaluonteinen, Poika ei häseltänyt edestakaisin  omiaan vaan rennosti keskittyi ihmisten kanssa seurusteluun. Bobby antoi käsitellä itseään hyvin, eikä häkeltynyt kamerasta tai hälinästä ympärillään ja ilmiselvästi nautti ihmisen antamista nameista ja huomiosta.

——————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bobbyn rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille voidaan tehdä kotikäynti ennen koiran varausta.

Bobby saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bobby on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa