Päivitetty 24.11.2019

Kodin saanut koira: ZAZOU


Syntymäaika: 03/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
kastroitu


Perustiedot ja taustat
27.03.2019
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut. Siitä lähtien Roxana on tehnyt töitä kodittomien eläinten puolesta ja hänen avustuksellaan monet entiset kodittomat ovat nykyään rakastettuja perheenjäseniä.

Zazou on pelastettu viime vuonna kadulta veljensä Caboun kanssa. Kaksikko on siitä lähtien viettänyt täysipainoista tarhaelämää ja nyt onkin tämän parivaljakon aika löytää loppuelämänsä kodit Suomesta. Zazu ja Cabou ovat kertakaikkiaan täydellisiä nuorukaisia. Ne ovat elämäniloisia, leikkisiä ja täynnä energiaa. Nämä veitikat tulevatkin varmasti tarvitsemaan riittävän liikunnan lisäksi jotakin mukavaa aktiviteettia ollakseen onnellisia. Zazou tulee mainiosti muiden koirien kanssa toimeen ja onkin aina mielellään leikkimässä tai leikittämässä muita. Tulevassa kodissa voisikin siis mieluusti olla koirakaveri odottamassa. Zazoun on kuvailtu olevan äärimmäisen kiltti ja hieman herkkä tapaus. Ihmisten kanssa Zazoulla ei ole mitään ongelmaa, ei edes vieraiden, kunhan saa hieman aikaa tutustumiseen.  Roxanan mukaan poitsu antaakin kenen tahansa käsitellä itseään ja oikeastaan missä tahansa tilanteessa. Ihmisiä kohtaan Zazou onkin hyvin ystävällinen. Kissojen kanssa tätä nuorukaista ei olla päästy testaamaan, eikä pojan suhtautumisesta niihin osata sanoa. Zazou on koira, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin, kunhan se saa tarpeeksi tekemistä ja sitä rakastetaan koko sydämestä. Sen se on ansainnut. Zazou on kuitenkin elänyt koko ikänsä, kohta kaksi vuotta tarhalla, joten sillä ei ole mitään käsitystä siitä elämästä, mitä me kutsumme normaaliksi arjeksi.

Zazou haukkuu tarhalla vain, jos muutkin koirat haukkuvat. Yksinään se ei haukkumista aloita, vaan saattaa ainoastaan mennä muiden mukaan, mikä on hyvin tyypillistä käytöstä tarhalla.

Zazou on noin 55cm korkea ja 15-17 kg painava.

Päivitykset

24.11.2019
Ihana Zazou lensi eilen omaan kotiinsa. Kentällä poikaa jännitti kauheasti, mutta kotiin päästyä jännitys on alkanut pikkuhiljaa laantumaan <3 Onnea Zazoulle ja perheelle <3

03.10.2019
Zazou ei joudu selviämään enää yhdestäkään Romanian talvesta, sillä se ollaan viimein varattu omaan kotiin, jossa sitä jo innolla ja lämmöllä odotetaan saapuvaksi <3

27.03.2019
Helmikuun viimeisinä päivinä aktiiviemme oli jälleen aika tavata herttainen Zazou. Zazou tuotiin ensin tarhalla olevalle koirien ulkoilutusalueelle, jossa poika ei ollut koskaan aiemmin ollut ja jossa ulkoili samaan aikaan muitakin koiria. Tässä ympäristössä Zazou oli selvästi hieman jännittynyt, jonka takia se siirrettiinkin sitten tutulle ulkoilualueelle ja poika rentoutui silmissä. Zazou menee porukassa siihen lauman keskikastiin ja sitä kuvailtiin oikein kauniiksi ja herkäksi nuorukaiseksi. Zazou ei pihalla suoraan lähestynyt aktiiveitamme, mutta jos edessä häseltäviä koiria olisi ollut vähemmän ja aikaa hieman enemmän, niin poika varmasti lähestyisi ihmistä aivan eri tavalla. Tarjolla ollutta kissan märkäruokaa Zazou meni kyllä innoissaan hakemaan aktiiveiltamme. Koirakaveri uuden elämän alkumetreillä voisi olla todella iso tuki ja turva Zazoun kaltaiselle koiralle.

Zazoun ei kuultu haukkuvan.

25.01.2019
Upea Zazou on etsinyt kotiaan jo kohta kaksi vuotta. Sen sisko Cabou saapui joulukuussa Suomeen omaan kotiinsa, joten eiköhän mutkattoman ja kiltin Zazoun vuoro olisi nyt? Se on kestänyt tarhaolosuhteet varsin hyvin, nuorena koirana tarhoilla on kovin vähän virikkeitä ja aktiviteettia. Kuka haluaisi ystävällisen koirapojan omakseen?

Lisätty muutama kuva komeasta pojasta.

01.07.2018
Aktiivimme tapasivat Zazoun ja siskonsa Caboun touko- kesäkuun vaihteessa ja saimme pojasta viimein kuulumisia ja uusia kuvia!
Zazou elelee edelleen tarhalla siskonsa Caboun kanssa, mikä on aivan käsittämätöntä. Tämä parivaljakko on äärimmäisen täydellinen ja molemmat niistä ansaitsisivat jo omat lentolippunsa Suomeen. Zazoun kerrottiin ujostelevan vieraita hieman siskoaan enemmän. Zazou kyllä lähestyy vieraita ja tulee haistelemaan, mutta väistää mieluiten kosketusta. Zazou tuleekin tarvitsemaan siis oman aikansa tutustumiseen, mutta tyypillisen miehen tapaan, niin tie Zazounkin sydämeen vie vatsan kautta. Nameja saatiin tämän herran kanssa kulumaan ihan kiitettävä määrä ja Zazou jäikin aina odottamaan jos sieltä tippuisikin vielä yksi nami lisää. Poika rentoutui hurjasti vierailun aikana.

Zazou tulee edelleen todella upeasti muiden koirien kanssa toimeen. Niin narttujen kuin urosten. Zazou sai kehuja taidoistaan olla isommassakin laumassa ja siitä miten hienosti poika porukan mukana liikkui ja käyttäytyi.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Zazou saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zazou on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.