Päivitetty 24.11.2019

Kodin saanut koira: MASABI (nyk. Suzy)


Syntymäaika: 2016-2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Ioana Bodea (Cosoba) Romania
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

27.7.2019

Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja hän on miehensä kanssa rakentamassa omaa pientä koiratarhaa. Hän haluaa pitää tulevan tarhansa turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii.

Masabi on yksi Ioanan Mihailestin kunnalliselta tarhalta lunastamista koirista, joille hän on halunnut tarjota turvapaikan Cosobassa ja samalla mahdollisuuden omaan kotiin. Masabi ehti olla Mihailestin ankeissa oloissa vuoden ja oli tullessaan melko ujo, mutta on kehittynyt todealla paljon niiden neljän kuukauden aikana, jotka se on ollut Ioanan hoivissa.

Tämä siro ja kaunis tyttö sai aktiiveiltamme lempinimeksi Masabi-Wasabi-Wups. Masabi on oikea tanssityttö, joka steppaa ja ääntelee pienesti halutessaan ihmisen luokse, häntä alati sovinnollisesti heiluen. Se on luottavainen, avoin ja antaa käsitellä itseään hyvin. Masabi käyttää ahkerasti nenäänsä ja haistelee vieraat huolellisesti. Tyttö elää tällä hetkellä rauhaista yhteiseloa aran uroksen kanssa yhteisessä häkissä. Masabista voisi saada hyvän harrastuskaverin monenlaiseen nenätyöskentelyyn ja tietenkin rakastavan perheenjäsenen.

Masabi painaa noin 16 kg ja on noin 50 cm korkea. Tulevan kodin on syytä varautua hammaskiven poistoon, sillä sitä Masabilla näyttää jonkin verran olevan.

Päivitykset

24.11.2019
Masabi on saapunut omaan kotiin ja saanut uudeksi nimekseen Suzy. Paljon onnea Suzy ja perhe!

27.9.2019
Masabi muru on varattu omaan kotiin.

27.7.2019
Masabi aloittaa kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Masabi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Masabi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

 Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.