Päivitetty 23.02.2020

Kodin saanut koira: MAURA (nyk. Martta)


Syntymäaika: 8/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
24.11.2019

Onevetin Cosoban koirasuoja on Kulkureiden yhteistyökumppanin One Rescue Associationin ja Adina Vladutin johtama tarha, jolla on jatkuvasti noin 400 koiraa hoidossa ja odottamassa uutta kotia. Adinan pääpaikka on Bukarestissa, eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVet, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat.

Maura löydettiin hylättynä noin kuukausi sitten Onevetin klinikan läheltä. Mauran taustasta, emästä tai elämän alusta meillä ei ole mitään tietoa. Maura oli löytöhetkellä noin kahden kuukauden ikäinen. Maura tulee toimeen kaikkien kanssa, pentu on utelias ja ystävällinen.

Mauran väritys on sekoitus vaaleaa ja kullanruskeaa, hännänpää on vaalea.

Maura on nyt noin 3kk vanha ja valmis matkustamaan muutaman kuukauden kuluttua.

Maura tulee olemaan kasvamaan noin keskikokoiseksi, 45-55cm ja 15kg-25kg.

Maura  etsii omaa kotia, jossa on kärsivällisyyttä, rakkautta ja motivaatiota kasvattaa pennusta onnellinen koira.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

23.2.2020

Maura lensi myrskyisänä päivänä Suomeen omaan kotiin ja uusiin seikkailuihin.

3.1.2020

Mauran uusi vuosi alkoi parhaalla uutisella, Maura varattiin omaan kotiin.  Onnea Maura ja uusi koti!

12.12.2019
Todella upean näköinen pentu, kaunis väritys. Aktiivit tapaavat Mauran klinikan sisätiloissa. Maura ei arkaile yhtään ihmistä, vaan tunkee lähelle ja etsii nameja taskuista. Jää rapsutettavaksi lähelle ja heittäytyy maahan makoilemaan nauttiessaan rapsutuksista. Tykkää todella paljon ihmisseurasta ja yrittää koko ajan hakeutua ihmisen lähelle ja viereen. On kuitenkin hieman hitaasti lämpeävä eli ei heti ryntää aktiivien syliin, mutta vierailun aikana haluaa koko ajan tulla vierelle. Haukkuu hieman tilanteen alussa. Perus ihana ja hömelö pentu. On myös innoissaan menossa mukana muiden koirien kanssa klinikan sisätilassa.

 

24.11.2019

Maura aloitti Kulkurien adoptio-ohjelmassa oman kodin etsimisen.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli pentu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida/kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu leikkauttamaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen toimenpidettä.

Maura saapuu Suomeen leikattuna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maura on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mauran yhteyshenkilö on Mari Tammenkoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.