Kodin saanut: SHAKIRA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

SHAKIRA

* n. 2 v

* narttu

* steriloitu

* Suomessa

 

 

 

16.4.2013

Shakira on Bukarestilaisen Onevet eläinlääkäriaseman ja siellä työskentelevän Dr. Adinan n. vuosi sitten löytämä ja pelastama pieni tyttönen. Löytämisestään lähtien Shakira on asustellut Onevetin koirahoitolassa toisten kodittomien koirien kanssa. Vuosi on ollut pitkä aika pienelle koiralle ja nyt Shakira odotteleenkin pian jo pääsyä omaan kotiinsa.

Shakira on luonteeltaan aktiivinen, leikkisä ja iloinen nuori neitokainen. Vaikka Shakira onkin liikkeissään varsin reipas, hilpeä ja vauhdikas niin ihmisen syliin se malttaa rauhoittua hyvin. Tulevaisuudessa tätä ketterää tyttöä voisi aktivoida esim.agility kentällä, vauhdikkaan ja leikkisän harrastuksen parissa tyttö viihtyisi varmasti tunnista toiseen.

Ihmisiä kohtaan Shakira on avoin ja sosiaalinen ja se tulee hyvin toimeen sille uusien ihmisten kanssa. Toisia koiria kohtaan taas tyttö on mielummin nöyrä kuin dominoiva.

Onevet hoitolassa Shakira joutuu iltaisin ja öisin häkkiin jossa se tuntee olonsa ahdistuneeksi. Häkissä ollessaan Shakira kapinoi ja yrittää päästä sieltä pois aktiivisemmin kuin toiset koirat. Liekö tämä vaikuttanut myös siihen että Shakira haukkuu jonkin verran, joten sitä ei tulla luovuttamaan kerrostaloon.

Malliltaan tämä neitokainen muistuttaa whippet-koiraa, mutta on kuitenkin huomattavasti sirompi. Shakiran säkäkorkeus on n.35 cm ja painoa tytölle on kertynyt alle 10 kg.

Jos etsis itsellesi aktiivista ja seurallista koiraa, Shakira täyttää toiveesi. Jos toisaalta etsit myös koiraa, joka voi käpertyä kainaloosi ajoittain ja pusutella sinua, Shakira taitaa myös tämän osa-alueen. Varsin monitoiminen tyttö siis 🙂

12.5.2013

Tanssityttö Shakira saapui eilen Suomeen kotihoitoon. Ensimmäisen vuorokauden jälkeen tyttö on alkanut kotiutumaan nopealla tahdilla ja uuden hoitopaikan nurkat onkin tutkittu jo nopealla vauhdilla. Hihnassa kävelemisen salat ja sisäsiisteys eivät ole vielä täysin Shakiralle avautuneet, mutta harjoittelu tekee näissäkin asioissa mestarin.

Omasta suosituksestani poiketen Shakiran hoitopaikka sijaitsee kerrostalossa ja kuten hieman arvelinkin, tyttö ei ole, ainakaan toistaiseksi, sanonut siellä sanaakaan. Kuullostellaan miten kotiutuminen jatkuu ja voisiko Shakiraa tulevaisuudessa suositella myös kerrostaloon.

Lisätty tanssitytölle muutama uusi kuva.

Shakira on hoidossa etelä-suomessa ja sitä saa käydä tapaamassa sopimuksen mukaan.

Tutustuthan koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

15.5.2013

Tanssityttö Shakira on varattu omaan kotiinsa.

Shakiran varausta hoiti Kata

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: