Kodin saanut: SCOOBY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

Scooby lentokentällä 8.2.13

SCOOBY

* 1-2.v

* kastroitu uros

* Suomessa.

 

 

 

 

 

15.11.2012:

Scooby on elänyt eräällä pellolla pienessä koiralaumassa Bukarestin tuntumassa koko nuoren ikänsä. Eräs paikallinen eläinsuojelija löysi lauman sattumalta viime talvena ja on siitä lähtien parhaansa mukaan huolehtinut koirista mm. ruokkien niitä.

Eräs toinen pieni uros samaisesta laumasta sai kodin Suomesta viime kevättalvella ja poika  kotiutuikin nopeasti uuteen elämäänsä täällä. Uskomme että myös Scooby olisi mitä mainioin peheenjäsen. Poika on muiden koirien seurassa hyvin leikkisä, erityisesti takaa-ajoleikit ovat pojan mieleen. Välillä Scoobysta on mukavaa piehtaroida hieman ruohikossa.

Scooby on luonteeltaan hyvin lempeä, mutta toistaiseksi vielä hieman ujo ihmisten seurassa. Poika kuitenkin vaikuttaa hyvin ihmisrakkaalta jos se vain saa mahdollisuuden tehdä tuttavuutta ja haluaa kovasti ihmisen seuraa ja rapsutuksia. Turvallisessa ja ymmärtäväisessä kodissa pojasta varmasti kuoriuukin nopeasti varsinainen helmi. Scooby sopisi mahdollisesti myös lapsiperheeseen, olettaen että lapset eivät ole taaperoikäisiä ja varsinkin alussa ymmärtävät ja osaavat antaa pojan totutella rauhassa uuteen elämäntilanteeseen. Reipas koirakaveri olisi pojalle takuulla mieleinen ja auttaisi Scoobya myös kotiutumaan nopeammin. Scooby vaikuttaa sen verran aktiiviselta nuorelta mieheltä, että ihan pelkäksi sohvaperunaksi siitä tuskin on, mutta uskomme että normaalit leppoisat päivittäiset metsälenkit riittäväisivät pitämään pojan reippaana ja elämäniloisena.

Scoobylla, kuten usealla muullakaan rescuekoiralla, ei ole kokemuksia kotona asumisesta joten mm. sisäsiisteys ja hihnassakävely ovat asioita jotka pojalle on lempeästi opetettava alusta lähtien.

Scoobylla on painoa noin 8-10 kg ja korkeutta 35-40 cm.

14.1.2013:

Scoopy ja Milady ovat päässeet turvaan pieneen koirasuojaan, jossa ne saavat säännöllisesti ruokaa, niillä on talven tuiskuja vastaan koppi ja olkia suojanaan ja ne ovat turvassa väkivallalta ja muilta katujen vaaroilta, joten ne ovat romanialaisittain jopa onnekkaassa asemassa.

Scoopyn ja Miladyn pelastanut henkilö käy säännöllisesti katsomassa suojattejaan ja vaikka vaikka hän on hyvin iloinen Scoopyn ja Miladyn rohkaistumisesta ihmisten suhteen jopa siinä määrin että niistä voi jo puhua suorastaan hellyynkipeinä koirina, on hän kuitenkin myös surullinen siitä että kuluva talvi alkaa näkyä Scoopyn ja Miladyn katseissa ja elämänilossa, ne ovat hiljaisen ja masentuneen oloisia, johtuen varmasti jatkuvasta kylmyydestä ja vähistä virikkeistä. Onneksi niillä on toisensa ja niin ollen lajiseuraa pitkiin päiviin.

Lisätty Scoopylle uusi kuva.

9.2.2013:

Scoobyn elämässä tapahtui suuri ja onnellinen käänne, sillä Scooby on matkannut kaverinsa Miladyn kanssa 8.2 kotihoitoon Keski-Suomeen, Saarijärvelle. Ensimmäisen yön kuulumiset ovat todella hyviä, Scooby vaikuttaa iloiselta, luottavaiselta ja ihmisrakkaalta nuorelta mieheltä, jonka häntä heiluu lakkaamatta raskaan ja stressaavan matkustuspäivän jälkeenkin.

Uusia kuvia, videota ja kuulumisia tulossa lisää pian.


17.2.2013:

Kuulumisia kotihoidosta!

Tämä iloinen nuorimies rohkaistui nopeasti ja kaikkeen uuteen suhtautuukin melko varauksettomasti. Vieraita tervehditään rauhassa ja “hoitoäiti” saa aina yhtä riemukkaan vastaanoton. Scooby on kirsusta hännänpäähän terhakka paketti iloa, leikkiä ja rakkautta.

Vieraita koiria kohti on ollut aluksi pelokas ja yrittää hiukan isotella, mutta nopeasti uskaltautuu leikkimään. Hihnassa kuljetaan mallikkaasti ja kaikki tarpeet on osattu tehdä alusta asti ulos. Ei juuri hauku, joten Scooby saattaisi soputua hyvin myös kerrostaloon. Hoitopaikan itsevarma kissa on ollut tähän mennessä kaikkein pelottavin asia ja sille koitettiin rähjätäkin, mutta kiellot on onneksi jo opittu 🙂

Scooby on toistaiseksi vielä ollut pääasiassa kodinomaisen eläinhoitolarakenuksen puolella Miladyn kaverina, mutta kunhan Milady rohkaistuu vielä hiukan, niin päästään täysipainoisesti kodin puolelle perheen muiden koirien ja kissojen kanssa elämistä ihmettelemään.

Scooby ei ole tuhonnut mitään hoidossa ollessaan, ainoastaan se tykkää kuljetella tossuja ympäriinsä, siitä päätellen että niitä löytyy välillä Scoobyn pedistä ja välillä ulkoaitauksesta. Scooby rakastaa nukkumista pehmeässä, lämpimässä pedissä, on tainnut saada kovista ja kylmistä alusista tarpeekseen tälle elämälle.


21.2.2013:

Scooby ja Milady jatkavat nopeaa edistymistä hoitopaikassa. Scooby on osoittanut olevansa iloinen, energinen ja rakastettava pikku kaveri ja nyt hiihtoloman kunniaksi kaverukset ovat saaneet myös lapsivieraita, jotka olivatkin Scoobysta ihan huippuja!

Uusi kuva lisätty.


Yhteydenotot Sallalle.

20.5.2013

Scooby on varattu!

7.7.2013

Scooby muutti omaan kotiin. Suurkittos pitkäaikaisesta kotihoidosta Heidille!

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: