Kodin saanut: STEFAN

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

STEFAN

* n. 1v.

* uros

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

 17.01.2013

Yhteistyökumppaniimme Anda Murguun otettiin yhteyttä kun Bukarestin liepeillä asuva vanha rouva ei enää pärjännyt yksin koiralaumansa kanssa. Rouva Ioana on erittäin köyhä, mutta sydämellinen ja hyvin eläinrakas. Alunperin hän oli pelastanut kadulta luokseen kaksi narttukoiraa, mutta koska hänellä ei ollut varaa steriloida niitä, ne tekivät pennut ja toisetkin, kunnes koiria oli yli 20. Tässä vaiheessa sana kiiri Andan ja muiden romanialaisten eläinsuojelijoiden korviin ja yhdessä he järjestivät rouva Ioanalle apua. Kaikki nartut steriloitiin ja osalle etsittiin uudet kodit. Tällä hetkellä Ioanan suojissa on 18 koiraa, joista alkuun seitsemälle Kulkurit etsivät omia koteja. Kaikki koirat tulevat Suomeen steriloituina, rokotettuina, madotettuina, ulkoloishäädettyinä, sairauksien varalta testattuina ja niillä on omat eu-passit.

Stefan on kiltti pieni poika, joka tulee toimeen muiden koirien, kissojen ja ihmisten kanssa. Stefan etsii sitoutunutta kotia, jossa hurmata omat ihmisensä ja jossa saa elää rakastettuna perheenjäsenenä. Stefanin perheen on hyvä muistaa, että poika tarvitsee aikaa ja rauhaa oppia uuden elämänsä aakkosia. Stefan sopinee monenlaiseen perheeseen ja asuntoon, kunhan perhe muistaa ettei koiraa voi ottaa hetken mielijohteesta, vaan koiran hankintaa tulee harkita tarkoin.

Stefan on pienikokoinen koira, joka painaa n. 8-9kg.

09.02.2013

Stefan on siirretty jatkamaan kodinetsintää pienten aikuisten kategoriaan, tultuaan nyt n. 1 vuoden ikään. Stefan kaipaa kovasti jo sitä ikiomaa kotiaan, jossa elää rakastettuna perheenjäsenenä.

13.02.2013

Stefan siirtyi kotihoitoon Andan tyttären, Alinan, luokse. Stefan tulee sielläkin hyvin toimeen kissojen kanssa ja on muutenkin sosiaalinen poika.

25.02.2013

Stefan on tällä hetkellä yhteistyökumppanimme Anda Murgun luona. Tänä aikana on huomattu, että pienoista yksinolovaikeutta Stefanilla on alkanut ilmenemään. Uuden kodin tulisikin osata panostaa kotiuttamiseen ja yksinolon opetteluun kunnolla, jottei eroahdistusta pääsisi Stefanille syntymään. Stefanin kohdalla kerrostalo ei haukkuherkkyyden ja yksinolovaikeuksien vuoksi ole se paras vaihtoehto. Lisätty kuvia.

11.06.2013

Pikkuruinen pötkyläherra Stefan odottelee edelleen kotiaan Romaniassa. Stefan on nyt palannut Rouva Ioanan huomaan, sillä eroahdistus kasvoi hyvin suureksi oudoissa ympyröissä. Stefanin uudelta kodilta vaaditaankin pitkäjänteisyyttä ja motivoitunutta paneutumista Stefanin kotiuttamiseen. Kerrostalo ei edelleenkään ole eroahdistusoireista johtuen Stefanille paras vaihtoehto. Saattaisi olla myös Stefanin kannalta hyvä, että kotona olisi mukava ja reipas narttukoira kaveriksi.

Tutustuthan sivuillamme huolellisesti koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen 

30.7.2013

Stefan on varattu.

23.8.2013

Stefan on saanut oman kodin Suomesta 24.8.2013.

Stefanin kodinsaannissa auttoi Johanna.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: