Kodin saanut: VULPITA (nyk. Sunny)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

VULPITA

* noin 8-9-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

22.4.2013

Upea Vulpita pelastettiin kunnalliselta kuolemantarhalta vajaa 5 vuotta takaperin. Siitä saakka tämä rouvasikään ehtinyt kaunotar on odottanut lupausta omasta kodista Glinan tarhalla. Sitä vain ei tähän mennessä ole kuulunut. Se on ehtinyt kokea monta tukalaa talvea, kuumaa kesää ja sateista syksyä pienessä häkissään ja nähnyt, kun tarhakavereiden häkinovet aukeavat niiden päästessä omiin koteihinsa. Jospa tämä kevät olisi viimeinen, jonka viherrystä Vulpita joutuu verkkoaidan takaa katselemaan.

Pehmeäluonteinen Vulpita on fantastinen koira niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Sen yllä tuntuu leijuvan positiivinen, lempeä, viisaan koiran aura. Kun siihen päinkin katsoo, rouva siristää kauniita silmiään ja heiluttaa häntäänsä. Luonteeltaan avoimena tykkää kaikista ja se, joka Vulpitan tapaa, rakastuu siihen takuulla kertaheitolla. Vulpita rakastaa silittelyä, paijaamista ja muhkean turkkinsa rapsuttelua.

Vulpita on reipas ja leikkisä, eikä voisi todellakaan uskoa sen olevan jo n. 8-9-vuotias! Glinan tarhan aktiivit kuvaavat sitä myös varsin fiksuksi luonteeltaan. Sosiaalinen Vulpita tulee toimeen kaikkien kanssa, ja tällä hetkellä sen kaverina tarhalla on uroskoira. Vulpita voisi sopia monentyyppisiin koteihin, myös kerrostaloon, sillä se ei juurikaan hauku. Jokin aikaa sitten Vulpita asui väliaikaisesti erään eläinsuojelijan luona, ja se tuli mainiosti juttuun perheen tenavien ja muiden eläinten kanssa.

Vulpitan purukalusto on jokseenkin tummansorttinen ja hampaat kuluneet, sillä se on oletettavimmin syönyt huonoa ruokaa ennen tarhalle pääsyään. Muutoin rouva on ollut terve ja hyvässä kunnossa tarhalla ollessaan. Vulpita on keskikokoinen, noin 50-55 cm korkuinen ja painoltaan noin 20-23 kg.

Olisiko tämä lempeä nallekarhu sinun uusi paras ystäväsi, jolle voisit tarjota onnellisen elämän rakastettuna perheenjäsenenä?

Vulpita etsii sitoutunutta kotia, jossa on aikaa, kärsivällisyyttä ja halua paneutua sen kotiutumiseen. Vulpita tullaan luovuttamaan sirutettuna, loishäädettynä, rokotettuna ja oman EU-passin omaavana.

24.4.2013

Näin Koiranpäivän kunniaksi lisäsin Vulpitalle muutaman kuvan lisää. Toivon todella, että sille tarjoutuu pian asiallinen koti, jolle hyväntahtoinen rouvakoira voi tuoda paljon iloa.

28.4.2013

Glinan tarhan aktiivi Carmen Mandescu kertoi käydessään Suomessa, että Vulpita on todellakin ainutlaatuinen luonteeltaan. Carmen ei ole koskaan vuosien aikana nähnyt sen olevan pahantuulinen tai ilkeä kenellekään. Vulpita on helmi!

2.5.2013

Vulpita on varattu omaan kotiin Suomeen <3

24.08.2013

Vulpita on saanut oman, rakastavan kodin Suomesta 23.08.2013 <3

Vulpitan varausasioita hoiti Taija.

Tässä kaksi lyhyttä videota Vulpitasta Glinan tarhalla 16.3.2013:

Vulpita »
Vulpita II »

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: