Kodin saanut: GARFIELD

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

GARFIELD

* n. 2 v

* uros (kastroitu)

* Rakvere, Viro.

Garfield on tullut Rakveren tarhalle Paiden kaupungista 4.5.2013 ja se on ollut jo löydettäessä kastroitu. Tarhalla sen iäksi on arvioitu pari vuotta. Garfield on nimensä veroinen jötikkä ja mahtuu kuvaustilanteessa juuri sopivasti tarhan johtajan Kallen isoon syliin. Se lähtisi siitä mieluummin tutkimaan paikkoja kuin kököttäisi sylissä nolosti paijattavana, mutta tyytyy kohtaloonsa eikä venkoile liikoja. Naamasta näkee kuitenkin mitä se on kaikesta tästä mieltä.

Garfield on hauska kolli ja tykkää kuulema yllätys yllätys, leikkimisestä, erityisesti narunpätkillä. Garfield osaa kulkea myös valjaissa ja osaa käyttää hiekkalaatikkoa oikeaoppisesti. Garfield on ihan ystävällinen kissa eikä tarhalla ole häiriintynyt toisista kissoista, pikkukoirista eikä sitä tervehtimässä käyneistä lapsistakaan.

Garfield testataan vielä Fiv:n ja Felv:n varalta ennenkuin se voi muuttaa uuteen kotiinsa.

17.7.2013 Garfieldia käydään moikkaamassa tarhalla, mutta se on tällä kertaa niin järkyttynyt samaan aikaan huoneessa vierailevasta pikkukoirasta, ettei muuhun pysty keskittymään yhtään. Toteamme vain, ettei Garfield sovi ainakaan koiralliseen kotiin..

23.8.2013 Garfield sai oman kodin Virosta.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: