Enkeli: TIBU (nyk. Manu)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

TIBU

* 5 kk

* naaras

* Suomessa.

Tibulla on ikää vasta 5 kuukauden verran, Tibulla on pörröinen mustavalkea turkki ja söpö vaaleanpunainen nenä. Tibu on seurallinen ja kiltti tyttö. Tibu on löytynyt lokakuussa Sõmerun kunnasta läheltä Rakverea. Tibu on myös sisäsiisti, rokotettu ja mikrosirutettu.

Myös Tibu etsii hyvää loppuelämän kotia, harkitsethan siis tarkkaan että kissa mahtuu elämääsi seuraavat 15-20 vuotta.

Tibu on tulossa Suomeen kotihoitoon.

17.12.2012 Tibu saapui kotihoitoon ja tyttöä vähän jännittää uusi paikka ja uudet ihmiset niin ettei ruokakaan heti niin hyvin maistu. Sylissä Tibun jännitys sulaa nopeasti ja pieni kissa käy luottavaisesti kehräten puskemaan. Tibu antaa nätisti laittaa tulehtuneeseen silmään voidetta ja silmät ovatkin jo melkein parantuneet. Tibu on kotihoidossa Tampereella.

Päivitystä kotihoidosta 24.12.2012: Tibu on erittäin ihmisrakas ja seuranhakuinen neiti ja jos kukaan ei neitiä huomioi, miukuu hän kunnes joku hänet huomaa. Tibu hakeutuu itse syliinkin ja silminnähden nauttii rapsutuksista. Leikkisyyttäkin löytyy, vaikka ennemmin Tibua voisi kuvailla sanalla rauhallinen. Koiralle sähisee, jos liikkeet liian äkkinäisiä, mutta uteliaisuus on kuitenkin niin kovaa että jo on nenät vastakkain uskaltanut pikkuinen saksanpaimenkoiran kanssa laittaa 🙂

Tibu sai oman kodin koiran kaverina Tampereelta tammikuussa 2013.

***********

Tibusta on tullut enkeli onnettomuuden seurauksena marraskuussa 2013.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: