Kodin saanut: TITA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

TITA

* arvioitu syntymäaika 12/2012

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

10.9.13

Upea ja persoonallisen näköinen Tita haettiin Anda Murgun toimesta eräältä Bukarestilaiselta rakennustyömaalta  20 koiran laumasta. Nyt Tita asuu pienellä yksityisellä tarhalla odottamassa sitä ikiomaa kotia, jossa elää normaalia kotikoiran arkea.

Kauniilla Titalla on upeasti eriväriset silmät, toinen tummanruskea ja toinen jäänsininen. Tita on sosiaalinen, kiltti ja ihmisiä rakastava tyttö, joka nauttii kovasti ihmisen huomiosta. Tita tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja asuttaakin tällä hetkellä samaa häkkiä kolmen muun koiran kanssa. Tita on leikkisä ja utelias tyttö, niinkuin tämän ikäisen koiran tulee ollakin.

Tita etsii sitoutunutta kotia, jossa elää rakastettuna perheenjäsenenä. Tita nauttisi varmasti myös koiraseurasta tulevassa kodissaan, mutta pärjäisi ainoanakin koirana, kunhan yksinoloa harjoitellaan. Tita tulee tarvitsemaan rauhallista opastusta kotikoiran tavoille, koska ymmärrettävästi Titalle ei ole itsestäänselvää sisäsiisteys, hihnakävely tai muut kotikoiran konstit. Tita voisi sopia myös lapsiperheeseen, kunhan perheen vanhemmat muistavat panostaa koiran ja lasten sopuisaan yhteiseloon ja ymmärtävät että koiraa ei hankita lapsen leluksi.Tita arvostaisi yhetistä touhuamista omien ihmistensä kanssa ja siitä voisi jopa olla harrastuskoiraksi, mutta Tita myös mielellään käpertyisi kainaloon hellittäväksi. Tita siis etsii kotia, jossa sen kanssa ollaan valmiita touhuamaan, mutta osataan myös arvostaa rauhallisia kotihetkiä.

Tita on oikein passelin kokoinen, keskikokoisen ja pienen koiran välimaastosta oleva koira, korkeudeltaan 35-40 cm ja painaa n. 12 kiloa. Tita saattaa kasvaa vielä vähän, mutta ei merkittävästi. Tita tullaan luovuttamaan sirutettuna, rokotettuna, steriloituna ja loishäädettynä. Titalla on myös matkassaan oma EU-passi.

Tutustuthan koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.
17.9.13
Tita on varattu omaan kotiin Suomeen 🙂
6.10.2013
Tita sai oman kodin Suomesta 28.9.2013.
Titan varaajana toimi Anna-Aurora.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: