Päivitetty 30.12.2022

Kodin saanut koira: KRAKA


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Associaton)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
4.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Nuori paikallinen tyttö löysi Krakan pentuna kadulta. Tytön oli kuitenkin mahdotonta pitää Krakaa ja hän pyysi Adinaa ottamaan koiran tarhalle.

Kraka on innokas ja puuhakas nuorimies. Kraka on rento, kun häneen kosketaan ja pyytää lisää rapsutuksia vierailta. Myöskin häkkikaveri Pille-Riin on Krakan mieleen ja Kraka käy useampaan otteeseen suukottamassa kaveriaan. Kun häkin ulkopuolella vieraat ihmiset hyörivät Kraka on hieman epäluuloinen, mutta sulaa ihmisten astuessa häkkiin.

Kraka osaa haukkua ja vastaa toisinaan tarhan koirien kuoroon.

Kraka on kooltaan 45-50cm ja 17-18kg.

 

Kraka etsii kotia, jossa on rutkasti aikaa, kärsivällisyyttä, rakkautta ja huumoria tälle energiselle pojalle. Tulevan kodin on hyvä ottaa huomioon iloisen ja reippaan Krakan energisyys, Krakan suonissa saattaa hyvinkin virrata ainakin ripaus terrieriä. Tarhaelämä ei tarjoa Krakalle tarpeeksi virikettä ja puuhaa, hän kaipaa tekemistä, menoa ja luontoretkiä oman ihmisen seurassa.

Päivitykset

6.9.2022

Kraka hyppii vasten häkkiä, kun ollaan häkin ulkopuolella. Häkkiin sisälle mennessä Kraka saa kunnon hepulikohtauksen ja poukkoilee ympäri häkkiä, rauhoittuu kuitenkin hetken päästä. Selvästi tilanne on Krakalle jännittävä, tauottaa välillä kopissa. Säpsyy ja väistää äkkinäisiä liikkeitä ja ääniä. Syö heitetyt namit maasta ja käy hakemassa myös kädestä välillä. Vaikka jännittää, on innostunut ja kiinnostunut vieraista. Asuu Pille-Riinin ja parin muun koiran kanssa. Kraka ei päsmäröi ollenkaan muita koiria ja odottaa saavansa tilaa innokkaammalta Pille-Riiniltä.

29.5.2022

Kraka höseltää jonkun verran ja juoksee edestakaisin häkissä. Hän pysyttelee meistä kauempana tutkailemassa tilannetta. Ei oikein tiedä miten päin olla, mutta jännä tilanne kiinnostaa silti. Kamerasta Kraka ei yhtään pidä, vaan pakenee sitä koppiin. Kraka reagoi positiivisesti iloiseen lässytykseen ja uskaltautuu tulemaan sen voimalla luokse, vaikka jännittääkin. Kraka innostui Adinasta ihan superpaljon. Sekä Krakalla että häkkikaveri Pille-Riinillä stressitaso on erittäin korkea.

8.4.2022

Kraka asustelee edelleen Pille-Riin kanssa. Vieraiden tullessa häkkiin, toimelias ja vikkelä Kraka tulee alussa heti vieraiden luo tutkimaan ja nuuskimaan vieraat päästä varpaisiin, mielenkiinto vieraita kohtaan laantuu nopeasti. Jonkin ajan kuluttua Kraka siirtyy koppiin ja ikäänkuin ihmettelee että mitäs te siinä vielä teette, näyttää siltä ettei se oikein tiedä mitä mieltä se vieraista olisi. Kopissa ollessaan näyttää että sitä jännittää ja se on hämmentynyt saamastaan huomiosta.

15.12.2021

Kraka ja kaverit haukkuvat vieraat tervetulleeksi. Kraka innostuu vieraista hurjasti ja heittäytyy heti selälleen rapsuteltavaksi. Nauttii kosketuksesta ja ihmisten läsnäolosta. Muutenkin Kraka vaikuttaa hyvin puuhakkaalle ja energiselle koiralle, joka kaipaa seikkailuun kotikoiran eloon.

30.10.2021

Kraka hieman aristelee vieraita, mutta kuitenkin syö nameja ja heittäytyy selälleen rapsuteltavaksi. Kraka on kiinnostunut muista koirista ja koirakaveri kotona voisikin olla hyväksi Krakalle.

 

1.10.2021

Kraka aloitti kodin etsimisen adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kraka saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kraka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.