Päivitetty 18.10.2021

Kotia etsivä koira: KRAKA


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Associaton)
ei kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
1.10.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Nuori paikallinen tyttö löysi Krakan pentuna kadulta. Tytön oli kuitenkin mahdotonta pitää Krakaa ja hän pyysi Adinaa ottamaan koiran tarhalle.

Kraka on innokas ja puuhakas nuorimies. Kraka on rento, kun häneen kosketaan ja pyytää lisää rapsutuksia vierailta. Myöskin häkkikaveri Pille-Riin on Krakan mieleen ja Kraka käy useampaan otteeseen suukottamassa kaveriaan. Kun häkin ulkopuolella vieraat ihmiset hyörivät Kraka on hieman epäluuloinen, mutta sulaa ihmisten astuessa häkkiin.

Kraka osaa haukkua ja vastaa toisinaan tarhan koirien kuoroon.

Kraka on kooltaan 45-50cm ja 17-18kg.

 

Kraka etsii kotia, jossa on rutkasti aikaa, kärsivällisyyttä, rakkautta ja huumoria tälle energiselle pojalle. Tulevan kodin on hyvä ottaa huomioon iloisen ja reippaan Krakan energisyys, Krakan suonissa saattaa hyvinkin virrata ainakin ripaus terrieriä. Tarhaelämä ei tarjoa Krakalle tarpeeksi virikettä ja puuhaa, hän kaipaa tekemistä, menoa ja luontoretkiä oman ihmisen seurassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kraka saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kraka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa