Päivitetty 08.10.2021

Apua kotihoitolaisten hoitokuluihin tarvitaan – auta Bruuta ja Albinaa!


Meille Kulkureissa on ensisijaisen tärkeää, että yksikään Romaniasta Suomeen tuomamme koira ei kärsi. Me haluamme kantaa vastuumme koirista myös täällä, jonka vuoksi perheiden kanssa pidetään yhteyttä myös kotiutumisen jälkeen ja esimerkiksi uudelleensijoitukset hoidetaan aina yhdistyksen toimesta.

Tämä vastuu tuo kuitenkin usein mukanaan myös rahanmenoa. Otetaan esimerkkinä kuvassakin komeileva Bruu, entiseltä nimeltää Brundo, joka kotiutui omaan kotiinsa vuonna 2018. Kesällä 2021 se kuitenkin palautui yhdistykselle etsimään uutta kotia ja pian kotihoitoon siirtymisen jälkeen Bruun käytöksessä huomattiin kipuun viittaavaa oirehdintaa. Tottakai Bruu oli siis tutkittava eläinlääkärillä – yhdistyksen kustantamana.

Kipututkimuksissa paljastui, että Bruulla oli kauttaaltaan lihasjumeja ympäri sen kehoa. Jumien lisäksi Bruulla todettiin LTV1 (jakautunut ristiluun keskiharjanne), lonkissa näkyi tiivistymiä, jotka saattavat olla pentuaikaisen kehityshäiriön tai aiemmassa elämässä tapahtuneen trauman tuloksia sekä mahdollista nivelrikon alkua. Bruu sai kunnon lääkityksen ja sillä aloitetaan myös fysioterapia, jotta jumeista päästään eroon. Yhteensä tutkimus röntgenkuvineen maksoi Bruun kohdalla 569 euroa. Se on iso lovi lahjoitusvaroin toimivan yhdistyksen budjettiin, mutta meille on kuitenkin aina selvää, että eläinten hyvinvoinnista ei tingitä.

Toinen esimerkki on Albina https://kulkurit.fi/albina/. Toimme Albinan kotihoitoon Suomeen kesäkuun alussa, jotta se saisi mahdollisuuden etsiä omaa kotia täältä käsin. Albina etsii edelleen omaa kotia ja kotihoitaja on nyt huomannut sen liikkumisessa epäpuhtauksia ja jalkojen asentojen virheitä. Vaikka voi hyvin olla, että kyse ei ole mistään vakavasta, ei ole eettisten arvojemme mukaista olla tutkimatta koiraa, jonka kohdalla herää edes pieni epäilys jostakin fyysisestä vaivasta. Albina vierailee siis loppukuusta ortopedin vastaanotolla ja hintaa käynnille tulee todennäköisesti tulemaan suunnilleen saman verran, kuin Bruun kohdalla.

Eettisestä ja vastuullisuuden näkökulmista ei ole olemassa muita vaihtoehtoja, kuin yhdistyksen vastuulla olevien koirien terveyden tutkiminen jos tarvetta vaikuttaa olevan. Mikäli entinen perhe päättää luopua koirasta, eikä osaltaan halua koiraa tutkituttaa, vastuu siirtyy meille. Sekään ei ehkä aina tunnu oikealta, mutta tärkeintä on kuitenkin joka tilanteessa, että koira saa tarvitsemaansa hoitoa.

Jos sinulla olisi edes pieni mahdollisuus tukea meitä Bruun ja Albinan eläinlääkärikulujen kattamisessa, olemme vilpittömästi kiitollisia. Jokainen euro pienentää näiden kulujen yhdistykselle aiheuttamaa lovea.

Voit osallistua näillä tiedoilla

Rescueyhdistys Kulkurit ry, lahjoitustili:
Nordea, IBAN: FI73 1029 3000 3566 41, viite 9111

MobilePaylla vapaavalintainen summa numeroon 23855, viestiksi 9111.

Suurkiitos avustasi!


Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.