Kotia etsivä koira: KULTAHERRA

Kultaherra on lempeä, mutta ihmisiin tottumaton koira
Syntymäaika: 8-9/2020
Sukupuoli: Uros
Kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio: 55 cm/ 22-24 kg


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

5.12.2023


Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys. Koiria tarhalla on joitain satoja.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria, koiria joita eivät tahdo enää pitää, tai sitten koiria hylätään tarhan läheisyyteen. Kultaherra hylättiin tarhalle veljensä Osman kanssa ihan pikkupentuna. Kultaherra-parka kärsi pienempänä tarhoilla tavallisesta vitsauksesta, eli kapista, joten se ja veljensä otettiin eroon isosta pentuporukasta, jotta kapia olisi parempi hoitaa. Kapin jälkiä ei juuri enää huomaa Kultaherrasta. Tämän jälkeen pojat pääsivät asumaan pihan suureen koiralaumaan, missä Kultaherra eli aina heinäkuuhun 2021 asti. Isossa koiraporukassa eläminen on kuitenkin vaativaa, ja Kultaherra alkoi nahistella toisten pian koirien kanssa, joten se siirrettiin varmuuden vuoksi häkkiin asumaan. Ennen tätä Kultaherra tykkäsi kovasti leikkiä muiden koirien kanssa, joskin vaikutti hieman jäävän muiden pihan koirien varjoon.

Ihmisiin Kultaherra suhtatutuu alkuun mietteliäästi, mutta on utelias eikä lähde muille maille vieraan ihmisen ilmaantuessa paikalle. Kultaherra antaa rapsutella ja selvästi nauttii saadessaan huomiota ja hellyyttä. Kultaherra on iloinen nuori koira, jolla olisi tarmoa tehdä ja touhuta asioita, joten ihan pelkäksi sohvalöhöilykaveriksi siitä ei ole.

Kultaherra etsii tositarkoituksella sitoutunutta ja ystävällistä omaa ihmistä, jolla on kärsivällisyyttä opettaa kokemattomalle Kultaherralle kotikoiruuden salat. Kultaherralla voisi olla kotona entuudestaan sosiaalinen koirakaveri, ensisijaisesti narttu, mutta asiaa katsotaan toki tapauskohtaisesti. Olennaista on, että tuleva kaveri ei ole kovin dominoiva luonteeltaan. Myös ainoana koirana Kultaherra pärjännee, mikäli lajitoverin kohtaamiseen on kuitenkin muulla tavoin mahdollisuus.

Kultaherra on noin 55 cm korkea ja 22 – 24 kg painava.

Päivitykset

5.12.2023

Kultaherran päivät kuluvat tarhalla samaa rataa – Ursulen kanssa samassa häkissä, vailla huomiota. Tästä syystä Kultaherra onkin hieman taantunut ja on ujompi kuin aiemmin, kun aktiivimme lokakuussa vierailivat tarhalla. Kultaherra hakee paljon turvaa omasta kopistaan ja tietenkin häkkikaveristaan. Tästä syystä Kultaherralla tulisikin olla tulevassa kodissaan kiva koirakaveri auttamassa ja rohkaisemassa kotikoiran elämään. Kultaherra on lempeä mutta tottumaton ihmisen huomioon, eikä sillä tarhalla ole oikein mahdollisuuksia rohkaistua, sillä kellään ei ole aikaa antaa sille erityishuomiota. Toivomme hartaasti, että Kultaherra löytäisi vielä oman ihmisensä, jolla olisi antaa sille aikaa ja huomiota. <3

Uusia videoita lisätty.

15.2.2023

Kultaherra on koira, joka jää helposti huomaamatta. Se on ujo ja pysyttelee mieluummin hieman taka-alalla, kun rohkeammat koirat ottavat tilan haltuun. Kultaherra tarkkailee rauhassa, ja käy syömästä maahan heitetyt namit, kun koirakaverit hyörivät ihmisten ympärillä nameja kerjäten.

Kultaherra ei ole kovin erikoisen näköinen, mistä syystä se ei varmaankaan ole saanut yhteydenottoja tai herättänyt kiinnostusta. Se on hyvin tavallisen näköinen ja värinen, keskikokoinen koira, ilman mitään silmiinpistäviä erikoispiirteitä. Sellainen, johon ei tule kiinnittäneeksi juurikaan huomiota. Mutta Kultaherra on joka tapauksessa erityinen, hän on ainoa laatuaan, ainoa Kultaherra. Hänellä on kaunis kullanruskea karva, lempeät, joskin hieman hämmentyneet meripihkasilmät, niin suloiset korvat, joista toinen sojottaa ylös- ja toinen alaspäin. Vielä näkymätön, toivoen, että joku vielä näkisi hänet ja hänen erityislaatuisuutensa.

12.10.2022

Kultaherra asustelee Osman ja Ursulen kanssa. Kultaherra on ujoin kolmikosta. Se uskaltaa tulla ulos kopista kavereiden vanavedessä ja välillä pysyttelee kopin ulkopuolella, kun taas välillä vetäytyy kopin suojiin tauottamaan. Kultaherra pitää mielellään pientä etäisyyttä ihmiseen, mutta välillä uskaltaa tulla lähemmäs namikättä ja jopa hieman nuollakin ihmisen kättä – varmaan söisi kädestä mikäli saisi vähän enemmän tilaa häkkikavereiltaan. Kultaherra on selvästi ihmisistä kiinnostunut, mutta pysyttelee hieman taaempana kuin muut koirat.

15.5.2022

Kultaherra asustelee nykyään veljensä Osman ja narttukoira Ursulen kanssa samassa häkissä. Kultaherra väistää Osmaa ja Ursulea, kun ne innoissaan rynnivät häkkiin tulevien vieraiden luokse. Kultaherra lähestyy kaartaen ja omaan tahtiin vieraita ja käy välillä kopissa tauolla. Se on kiinnostunut vieraista ja kamerasta. Juttelu innostaa Kultaherraa tulemaan reippaammin hakemaan nameja ja tekemään tuttavuutta ihmisten kanssa.

Kolmikko ei ole tottunut sosiaalisiin tilanteisiin ihmisten kanssa ja ne väsyvätkin nopeasti. Kultaherra on porukan hitaasti lämpenevin ja jonkin verran ujompi kuin kaverinsa, mutta araksi sitä ei kuitenkaan voi kutsua – se tulee kyllä lähelle mutta joko häkkikaverit tulevat eteen tai vievät sille tarkoitetut herkut sen kuonon edestä.

Uusia kuvia ja uusia videoita lisätty.

09.12.2021


Upea Kultaherra pitää nykyään majaa sisarustensa Senjan ja Osman kanssa. Kultaherra on porukan varovaisin ja jää herkästi taka-alalle Senja hallitessa häkin menoa. Senjan läsnäoloselvästi ahdistaa muita, ja kun Senja muualla, Kultaherra uskaltaa syödä aktiivien namit. Ja voi juku, niitä Kultaherra todellakin arvostaa! Lempeä ja rauhallinen Kultaherra etsii jostain syystä edelleen omaa kotiaan, toivottavasti joku pian huomaa upean pojan.

Kultaherra jää Senjan jalkoihin, mutta tilanne muuttunee pian, sillä Senja on varattu ja matkustaa pian omaan kotiin.

Lisätty kuvia ja video.

14.10.2021


Kultaherra etsii nyt omaa kotiaan Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kultaherra saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kultaherra on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tina Rekola

Tutustu myös näihin: