Kodin saanut koira: LADY C, nykyisin Rut

Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
17.03.2021
Carpe on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun perustama yhdistys ja lähellä Bukarestia sijaitsee myös Carpen tarha. Carmen Mandescu on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, jonka kanssa myös Kulkureilla oli yhteistyötä vuodesta 2012 lähtien. Carpen tarha on ollut Carmenin ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti.

Lady C on päätynyt Carpen tarhalle yhdessä Alman (videolla) kanssa. Lady C ja Alma ovat asuneet ennen yhteisessä kodissa, jossa he ovat saaneet kasvaa sekä elää normaalia ja onnellista elämää. Tilanne kuitenkin muuttui viime vuonna, kun Lady C:n ja Alman omistaja muutti toiseen maahan ja tytöt vietiin asumaan eräälle naiselle kylään, joka sijaitsee lähellä Carpea. Kyseisellä naisella on jonkin tapainen koiratarha, jonne Lady C ja Alma muuttivat. Tytöt viettivät tämän naisen hoteissa 6 kuukautta, jonka jälkeen Carmen otti heidät Carpen tarhalle. Lady C:lle oli tapahtunut tämän 6 kuukauden aikana naisen luona onnettomuus toiselle silmälle ja kun Carmen otti hänet hoitoonsa, oli silmä jo hyvin tulehtunut ja osa silmästä oli poissa. Carmen vei sitten Lady C:n eläinlääkärille, jossa silmä hoidettiin ja jäljellä ollut osa silmästä poistettiin. Tästä syystä Lady C:llä on nyt enää vain yksi silmä jäljellä.

Lady C on ystävällinen ja rakastava koira. Lady C tulee toimeen kaikkien ihmisten kanssa tunsi se heitä ennestään tai ei, myös lapsien kanssa tyttö tulee hyvin toimeen. Lady C tulee tarhalla mainiosti toimeen myös muiden koirien sekä kissojen kanssa. Carmen kuvailee, että Lady C:llä on alistuva luonne, joten hän ei ole haastamassa muita tai hermostumassa, jos hänelle ärhennellään. Lady C ja Alma ovat tarhalla kuin paita ja peppu. Alma välillä komentaa Lady C:tä, mutta Lady C ei ole tästä moksiskaan ja tästä syystä tytöt eivät ikinä nahistele keskenään.

Lady C saattaa olla sekoitus Bishon friséetä tai jotakin tämän tyyppistä rotua. Korkeutta tytöllä on noin 25-30 cm ja painoa 5-6 kg.

12.06.2021
Lady, nykyisin Rut, saapui Suomeen.

11.04.2021
Lady C on varattu omaan kotiin Suomeen.

17.03.2021
Onnekas Lady C on tänään päässyt mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia.

______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lady C saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lady C on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lady C:n yhteyshenkilönä toimii Sarianna Syrjä.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: