Enkelikoira: LADY LIVI

Syntymäaika: 1/2011
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori, OneVet)
Kokoarvio:

 

27.5.2016
OneVet on yhteistyökumppanimme jo useamman vuoden ajalta ja heillä on viime vuodesta alkaen uudet tarhatilat, jossa koirat tällä hetkellä asustavat. Dr. Adina OneVetista ottaa siipiensä suojaan myös muualta tulevia koiria, kuten Rosioirin kunnalliselta tarhalta, josta Lady Livi on lähtöisin.

Lady Livi on todella sympaattinen, tasapainoinen ja iloinen koira. Se on erittäin kiltti ihmisille ja mm. antoi ottaa juuri saamansa ruuan, jotta kuvaaja saa otettua muitakin kuvia, kuin että pää on siellä kipossa. Lady Liviä voisi kuvailla herttaisen höpsösi ja sellaiseksi maltilliseksi tättähääräksi. Muille koirille haluaa olla se joka määrää ja jos toinen koira ei halua niinkään, tulevat nämä kaverukset tällöin hyvin toimeen, uroksien kanssa Lady Livi on huomattavasti maltillisempi. Lady Livin ei kuultu haukkuvan, joten mahdollinen koti voisi olla myös kerrostalossa

Kokoa Lady Livillä on noin 50-55 cm ja painoa noin 17-20 kg

17.7.2016
Lady Livi on arvokas rouva koira, joka ei kaiken maailman hössötyksiin lähde mukaan. Ihmisen rapsutukset ovat ihanaa Lady Livin mielestä, mutta ei ryntäile ihmistä kohden, rapsutusten toivossa. Toisille koirille on ruuastaan mustasukkainen, mutta ei hyökkäile kenenkään päälle.  Hampaita on jonkun verran tipahdellut matkan varrella, mutta muutoin on tämä lady verraten hyvässä kunnossa.

11.10.2016
Lady Livi sai vieraita Suomesta, kun aktiivimme kävivät tapaamassa hillittyä ja arvokkaan rauhallista koiraa OneVetin tarhan pihalla. Livi on lempeä ja hellyydenkipeä koira, joka nauttii ihmisen antamasta huomiosta. Livi ei ole sellainen tunteiden tunnemyrsky, ennemminkin hillitty ja rauhallinen viilipytty. Toki Livi unohtaa välillä viilipytty roolinsa, ja saattaa pienen jännityksen jälkeen riehaantua nähdessään ihmisiä, kunnes jälleen muistaa arvokkuutensa ja hillitsee jälleen itsensä suurilta tunteepurkauksilta.

14.11.2016
Kaunis Livi odottaa OneVetin pihalla uusia vieraita. Kohteliaan tapaansa, se malttaa mielensä, eikä tuppaudu kiinni tai hyppää, mutta siltikin ihmiset ovat Liville se rakkain asia. Kaverina Liville voisi kodista löytyä rauhallinen uros tai ainoana koirana nauttisi varmasti saamastaan huomiosta ja rakkaudesta ja antaa tuon kaksin verroin takaisin. Kuvia ja video lisätty.

5.12.2016
Surullinen uutinen Romaniasta saavutti meidät viikonloppuna. Lady Livi, joka oli juuri saanut mahdollisuuden omaan kotiin, joutui tappeluun ja loukkaantui niin pahasti, että menehtyi vammoihinsa.

Niin lähdit enkeli kultainen,
luo taivaan omien enkelten.
Minä ajattelen sinua illassa hämärtyvässä.
Sytytän pöydälle kynttilän, aivan kuin olisit tässä.

 

——————————————————————————————————————————————–

 

 

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: