Kodin saanut koira: MILLA

Syntymäaika: 1/2015-6/2014
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

11.06.2016
OneVet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Onevetin hyväsydäminen vapaaehtoistyöntekijä löysi ja pelasti mukaansa Millan lähikaupasta, johon se oli hakeutunut turvaan pelottavaa maailma. Nämä olivat neidin ensiaskeleet kohti uutta elämää. Milla asuu nyt Onevetin koirahoitolassa Cobosassa ja odottaa, että sille löytyisi oma, rakastava koti.

Herttainen ja kiltti Milla tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Tuntemattomat ihmiset neitiä jännittää aluksi jonkin verran, mutta pienen ajan kuluttua Milla kuitenkin reipastuu ja se uskaltaa olla oma itsensä.

Millan kävelytyyli on pomppivaa, joka luultavasti johtuu siitä, että pikkuisella on ns. sakralisaatio eli Millan viimeinen lannenikama numero seitsemän on luutunut kiinni ristiluuhun. Tällä hetkellä Milla ei tarvitse lääkitystä, eikä erityistä hoitoa nikaman vuoksi. Pikkuneiti  juoksentelee hoitolan pihassa vapaana, eikä vaiva näytä haittaavan sen menoa lainkaan.

Ihanalla Millalla on arvion mukaan painoa noin 7-10 kg ja säkäkorkeutta noin 35 cm.

29.06.2016
Lisätty suloisesta Millasta uusi video.

01.07.2016
Lisätty Millasta kaksi uutta kuvaa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Milla saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Milla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiranoppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

08.07.2016
Kerrassaan ihastuttava Milla, nykyisin Mimmu, on varattu omaan kotiin Suomeen <3

08.08.2016
Milla, nykyisin Mimmu lensi viime yönä Suomeen omaan loppuelämän kotiinsa.

05.12.2016
Suloinen Milla palasi uudelleen kotia etsivien koirien joukkoon itsestään riippumattomista syistä. Millan onneksi se sai kodin hoitopaikastaan. Onnea Millalle uuden kodin johdosta <3

Millan yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1130276373703702/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/oana.numbsoul/videos/1097158643682142/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: