Päivitetty 04.12.2016

Kodin saanut koira: CIOCARLIE


Syntymäaika: 8/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroitu

 

1.4.2016
Rosiorin kaupungissa, Romanian maaseudulla sijaitsee vaaleanpunainen talo. Kaupungissa, jonka katukoiraongelma on valtava ja jonka kauduilla ja koiratarhalla elää satoja hylättyjä koiria tämä talo edustaa toivoa paremmasta huomisesta. Talossa nimittäin toteutetaan kuukausittain Rescueyhdistys Kulkurien ja Romanian Animal Rescue (RAR)n yhteistyönä sterilointipäivä, jolloin vähävaraiset omistjat voivat tuoda lemmikkinsä steriloitavaksi ilmaiseksi. Tämän lisäksi vaaleanpunaisessa talossa asuu muutamia koiria, jotka paikallinen eläinsuojelia Cornelia Stan on pelastanut kadulta. Yksi näistä koirista on valloittava nuorukainen Ciocharlie jonka Cornelia on löytänyt yhdessä emonsa kanssa. Vuoden 2016 ensimmäinen sterilointipäivä järjestettiin 17.3. Kulkurien aktiivit osallistuivat päivään Romanian matkansa aikana ja tapasivat tällöin ensimmäisen kerran Ciocarlien. Hurmattuaan aktiivit Ciocarlien pääsi mukaan yhdistyksen adoptio-ohjelmaan ja nyt sen on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta.

Ciocarlie on luonteeltaan reipas ja ystävällinen koiralapsi. Se vaikuttaa perusluonteeltaan pehmeältä ja alistuu ihmiselle. Arka Ciocarlie ei kuitenkaan ole vaan se tulee avoimesti tutustumaan uusiin ihmisiin. Sterilointipäivän aikana Ciocarlie hengailee vapaana vaaleanpunaisen talon pihalla yhdessä muiden koirien kanssa ja osallistuu kiinnostuneesti myös ihmisten touhuihin. Namit maistuvat pojalle hyvin ja rapsutuksistakin se nauttii. Toisten koirien kanssa Ciocarlie vaikuttaa tulevan hyvin toimeen ja yltyykin välillä painimaan pienen Bebeluca-pennun kanssa. Sterilointipäivän lopuksi Ciocarlieta kohtasi hieman ikävämpi asia, josta me ihmiset olimme kyllä hyvin iloisia. Poika nimittäin kastroitiin. Kokoa Ciocarliella on tällä hetkellä noin 45cm ja se kasvanee vielä. Aikuisena Ciocarlie tulee olemaan pieni keskikoinen/ keskikokoinen koira.

14.7.2016
Terveisiä Ciocarlielta Romaniasta! Kulkurien aktiivit tapasivat pojan jälleen vieraillessaan Rosiorissa viime viikolla. Tuttuun tapaan Ciocarlie hurmasi kaikki reippaalla ja avoimella luonteellaan. Ciocarlie asuu edelleen Rosiorin “sterkkatalolla” yhdessä muiden Cornelia Stanin pelastamien koirien kanssa. Sen tulisi pysyä aidatulla alueella, mutta näppäränä poikana Ciocarlie kaivautuu aidasta ali (tätä tekevät kaikki koirat siellä) joten se liikkuu paljon myös vapaana talon lähistöllä. Aktiivien saapuessa sterkkatalolle tulee Ciocarlie heti moikkaamaan vieraita ja jakelee pusuja kaikille tasapuolisesti. Vaikka poika onkin aktiivinen ja leikkisä, kuten normaalin nuoren koiran kuuluukin, ei se häslää turhia. Aika nopeasti se rauhoittuu ja käy makoilemaan ihmisten lähettyville. Välillä Ciocarlie tekee taas moikkailu ja pussailukierroksen. Ciocarlie tulee hyvin toimeen laumassa. Ihmisen huomiosta se on välillä hieman mustasukkainen. Tällä hetkellä pojalla on nenässä pieni ruhje, sillä se on ottanut yhteen toisen nuoren uroksen, Alonin kanssa. Tälöin kyseessä on ollut ihmisen huomio. On luonnollista, että kahden nuoren uroksen välille syntyy helposti rähinää kun ne hakevat paikkaansa laumassa. Tämän vuoksi Ciocarlielle etsitäänkin kotia, jossa ei ole toista nuorta urosta jo valmiina. Narttu-kaveri sen sijaan voisi olla pojalle mieluinen. Pentuja Ciocarlie rakastaa ja hoitaa ja leikittää niitä isoveljelliseen tapaan.

Lisätty kuvia.

6.8.2016
Lisätty video

2.9.2016
Chiocarlie jatkaa kodin etsintää aikuisten (keskikokoisten) koirien parista. Toivottavasti oma koti löytyy pian.

Lisätty kuvia tälle ihastuttavalle, aina mukana hengailevalle kaverille.

4.12.2016
Ihanista ihanin Ciocarlie on varattu Saksaan <3

———————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ciocarlie saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ciocarlie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.