Päivitetty 04.12.2016

Kodin saanut koira: LOTUS


Syntymäaika: Noin 7/2011
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (yksityinen tarha)
Steriloitu

16.7.2016

Romanian eläinsuojelutilanne on edelleen yksi Euroopan kehnoimmista. Viimeaikoina on ollut havaittavissa pientä muutosta ihmisten ajattelutavassa ja kiinnostukseen olla osaa muutosta kohti parempaa huomista. Paikalliset eläinsuojelijat ovat tarttuneet päättäväisemmin mahdollisuuteen järjestää sterilointipäiviä m.m. Kulkurien avustuksella, ja nämä päivät alkavat löytää paikkansa kylissä. Toivotaan, että myös kaupungeissa ihmiset pian vakuuttuisivat sterilointien tärkeydestä osana kodittomien koirien populaation vähenemisessä.

On arvioitu, että Romaniassa olisi 2-5 miljoonaa koditonta koiraa. Näiden koirien onneksi sieltä myös löytyy eläinsuojelijoita.

Erään yksityisen rouvan omistamalla ja ylläpitämällä koiratarhalla asuu noin 40 koditonta koiraa. Rouva on huolehtinut koirista parhaansa mukaan, ja tunnelma tarhalla on yleisesti rauhallinen. Koirat asuvat pääosin pareittain katoksellisissa häkeissä, jossa on betonilattia ja pientä säältä suojaavaa sisätilaa. Suurin osa koirista ovat eläneet tarhalla jo kauan sillä rouvalla ei ole tiennyt mitä tehdä saadakseen koiria eteenpäin. Meidän tietoisuuteen tämä tarha tuli rouvan ja Kulkurien yhteisen tutun, Romanian Animal Rescuen Dr. Aurelian Stefanin kautta. Päätimme auttaa rouvaa joka on puurtanut näiden kaikkien koirien vuoksi jo monta vuotta, ilman apua. Aktiivimme ja Romaniassa asuva, Veera Nuri, kävi tutustumassa koiriin ja nyt nämä saavat mahdollisuuden löytää onnen ja oman kodin Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Lotus on hurmaava ja iloinen töpöhäntäinen tyttö, joka suhtautuu avoimesti vieraisiin. antaa itsestään tasapainoisen kuvan ja tulee hyvin toimeen häkkikaverinsa kanssa. Lotus on kertoman mukaan tullut toimeen myös muiden koirien kanssa hienosti. Veera kertoo, että Lotusta on helppo motivoida herkuilla. Lotuksen taustasta ei ole tarkempaa tietoa, tyttö on asunut tarhalla jo useamman vuoden.

Kooltaan Lotus ei ole mikään jättiläinen, korkeutta löytyy noin 40cm ja painoa arvion mukaan 10-12kg.

Olisi jo korkea aika Lotuksen päästä omaan kotiin, jossa se voi puhjeta kukkaan ja nauttia kotielämästä. Mikäli tunnet, että sinulla olisi Lotukselle sopiva elämä tarjota ja olet valmis keskustelemaan lisää Lotuksesta niin otathan yhteyttä.

6.10.2016
Juuri kun sää alkaa muuttua syksyisemmäksi voimme kertoa ilouutisen. Ihana ja sympaattinen Lotus on juuri varattu omaan kotiin. Onnea niin Lotukselle kuin sitä odottavalle perheelle <3 .

4.12.2016
Lotus neitokainen pääsi kotiutumaan 3.12 ja vaikka takan aolikin kaksi rankkaa viikkoa, Lotus käyttäytyi reippaasti ja luotti siihen, että kaikki on hyvin. Matka jatkui yhdessä uuden emäntänsä kanssa kotia kohti jossa tapasi loppuperheen. Yhteiselo on alkanut kivasti, vaikka Lotuksella on paljon ihmeteltävää vielä 🙂


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lotus saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lotus on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lotuksen yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.