Päivitetty 26.09.2016

Kodin saanut koira: LANA


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloitu

9.5.2016
Suflete Dragi on yksi kulkureiden pääyhteistyökumppaneista, ja sillä on yksityinen koiratarha Sintestin kylässä Romaniassa, jossa on noin 150 koiraa. Yhteistyö Kulkureiden kanssa on jatkunut aina vuodesta 2012 ja Suflete Dragia vetävät Alina ja Anda Murgu ovatkin monelle jo tuttuja. Alina Murgu pyörittää tarhaa yhdessä tarhan tiloissa asuvan perheen kanssa samalla kun opiskelee. Suflete Dragi toimii täysin lahjoitusvaroin ja suuren koiramäärän vuoksi tarhalla eletään kädestä suuhun päivästä toiseen. Tavoitteena on vähentää tarhalla olevaa koiramäärää, mutta kun apua tarvitsevia eläimiä on kadulla loputtomasti, on vaikea kävellä apua tarvitsevan koiran ohi. Yksi näistä onnekkaista koirista on Lana.

Lana on löydetty Bukarestin kaduilta tiineenä, josta se on päässyt Sintestin tarhalle turvaan ja myös steriloitu estäen ei-toivottujen pentujen syntymä. Lana on hyvin ihmisrakas parivuotias tyttö ja ihmisen nähdessään tulee se heti luokse rapsuteltavaksi. Jos vain mahdollista, tämä pusuttelija painautuu aivan lähelle ja kiipeää syliin nauttimaan edes hetkellisestä hellyydestä. Lana myös antaa ihmisten tutkia ja käsitellä itseään nätisti. Ainoastaan toiset koirat ja etenkin nartut saavat Lanan hermostumaan ja rähisemään. Ulkonäöltään Lana muistuttaa minirottweileria ja mahdollisen rotuperimänsä vuoksi Lanalle etsitään kotia, jolla on kokemusta kyseisestä koirarodusta ja jossa se mahdollisesti saisi nauttia omistajansa jakamattomasta huomiosta. Lana on noin 50cm ja painaa 20kg.

11.7.2016
Lana on leikkisä, aktiivinen ja hyvin sosiaalinen ihmisiä kohtaan. Lana nauttii suunnattomasti saamastaan huomiosta, eikä haluaisi irtaantua ihmisistä laisinkaan vaan änkeää syliin asti viivyttäen rapsuttelijoita luonaan vielä hetken pitempään. Toisten narttujen kanssa Lana hermostuu. Lanalle lisätty kuvia.

26.9.2016
Lana on varattu omaan kotiin Ranskaan.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lanan yhteyshenkilö: Matleena Grönroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.