Päivitetty 08.08.2020

Kodin saanut koira: LAURA


Syntymäaika: n. 11/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
26.6.2020
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuva romanialainen pariskunta.

Laura päätyi tarhalle veljensä Thorin kanssa Carmenin tutun kautta. Elämän eväät eivät ole olleet järin häävit tällä kaksikolla: Laura, Thor ja niiden pentuesisarukset olivat päätyneet isolle tarhalle, jossa ne oli määrä lopettaa, mutta Carmenin tuttu ehti väliin. Pennut päätyivät Bukarestiin kotihoitoon, mutta epäonni ei vielä päättänyt antaa periksi, sillä pennut sairastuivat parvovirukseen. Vain Laura ja Thor selvisivät parvosta, muut pentuesisarukset menehtyivät. Kotihoitopaikasta kaksikko siirtyi lopulta Carpelle.

Rankasta alusta huolimatta Laura ja Thor ovat molemmat tasapainoisia, sosiaalisia ja avoimia pentuja. Energiaa kaksikolla riittää, molemmat ryntäävät riemulla ihmisvierailijoita vastaan, hyppivät vasten ja roikkuvat vaatteissa. Intoa on niin kovasti, että pakahtuminen on lähellä. Rauhoittuminenkin tosin onnistuu, ja ihmisen lähelle onkin mukava asettua ottamaan hellyyttä ja huomiota vastaan. Pentuja aiemmin hoitanut nainen käy ehtiessään auttamassa Carpella ja vie Lauraa ja Thoria hihnalenkeille, joten hihnakäytöksen alkeita on jo harjoiteltu. Myös autossa matkustaminen sujuu. Molemmat pennut suhtautuvat uusiin asioihin uteliaasti ja terveen itsevarmasti, joten kaikenlaiset yhteiset seikkailut oman ihmisen kanssa ovat varmasti tervetulleita. Sisarukset pitävät majaa keskenään ja tulevat hyvin toimeen, Laura on kenties kaksikosta hieman väistyvämpi osapuoli. Laura ei hauku tarhalla juurikaan. Thor ja Laura saavat molemmat tarhakoiriksi erittäin hyvää ravintoa, sillä niiden entinen hoitaja ostaa niille laadukasta ruokaa ja lisäravinteita.

Laura etsii koiralähtöisesti ajattelevaa kotia, jossa se pääsee osaksi perheen elämää ja seikkailuita rakastettuna perheenjäsenenä. Laura on aktiivinen ja nuori koira, joten edessä tulee olemaan paljon harjoiteltavaa ja opeteltavaa matkalla kohti kotikoiruutta, ja liikuntaa Laura tulee tarvitsemaan reilusti. Koirakaveri perheessä ei ole lainkaan pahitteeksi, mutta Laura todennäköisesti pärjäisi oikeanlaisessa ympäristössä myös ainoana koirana.

Laura on seitsemän kuukauden iässä noin 50 cm korkea ja painaa noin 17 kg. Laura ei todennäköisesti enää merkittävästi kasva.

Päivitykset
8.8.2020
Laura sai kuin saikin kodin tutuista maisemista, Romaniasta. Kaikkea hyvää ja onnea matkaan Lauralle.

26.6.2020
Laura pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan! Toivottavasti se oikea koti löytää Lauran pian!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Laura saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Laura on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.