Päivitetty 13.10.2013

Kodin saanut: LAYLA


1.7.2013

LAYLA

* n. 8kk (7/2013)

* narttu

* steriloitu

* Suomessa

 

 

 

 

 

3.5.2013

Eläinsuojelija Anda Murgun ystävä löysi valkoisen, aivan pienen pennun joulukuussa kadulta. Pentu oli lähes paleltunut kuoliaaksi sekä pahasti nälkiintynyt. Koira pääsi pelastajansa mukaan tämän kotiin kerrostaloon kahden koiran kaveriksi. Laylan pelastaja joutui kuitenkin työttömäksi eikä hänellä näin ollen ollut enää varaa pitää löytämäänsä koiraa omassa kodissaan. Siksi Layla asustaa nyt Anda Murgun luona useiden ja taas useiden muiden koirien kanssa.

Kerrostalossa asuessaan Layla oppi sisäsiistiksi. Hän tuli myös hyvin toimeen kahden muun koiran kanssa, eikä hänellä nyt Andankaan luona ole pahaa sanottavaa toisille koirille. Ihmisistä Layla pitää kovasti. Andan luona ympäristö on kuitenkin täysin erilainen kuin rauhallinen koti, joten Layla on ollut hyvin hämillään ja stressaantunut. Olisikin hyvä, jos Layla pääsisi mahdollisimman nopeasti omaan kotiin, ettei tärkeät kotikoiran tavat ehdi unohtua matkan varrella.

Layla on tällä hetkellä pienikokoinen eikä sen arvioida kasvavan keskikokoista suuremmaksi.

Layla ei haukkunut juurikaan ollessaan kerrostalossa, mutta nyt kun se on siirtynyt tarhalle niin ei voida taata etteikö se haukkuisi enää. Muutenkin Layla on kovin energinen ja aktiivinen pentu, jonka kanssa tulee tehdä yksinoloharjoituksia ja panostaa sekä aivojumppaan että fyysiseen liikuntaan.

 

14.5.2013

Layla on kotiutunut Andalle hyvin. Rennosti se kulkee muutaman koiran laumassa ja leikkii leluilla. Kuitenkin koko ajan ulkona ja stressaavassa ympäristössä oleminen voivat vaikuttaa jo opittujen kotikoiran tapojen muistamiseen. Siksi olisi mukavaa, jos tyttö löytäisi pian oman kotinsa!

Lisätty kuvia ja video.

 

30.5.2013

Layla on ollut pian kuukauden sivuillamme eikä siitä, ihme kyllä, ole tullut yhden yhtäkään kyselyä! Kaunis, nuori, pieni-keskikokoinen ja ystävällinen koira, jolla on jo kotikoiran elämästä jotain käsitystä ja on mm. ainakin ennen ollut täysin sisäsiisti. Myös hihnassa kulkeminen on Laylalle tuttua, toisin kuin suurimmalle osalle Romanialaisista koirista. Missä ihmeessä on kaikki Layla-fanit? Lisätty video.

 

11.6.2013

Kulkurien porukka tapasi Laylan Andan luona vieraillessaan kesäkuun alussa. Layla on reissaajien mukaan todella vauhdikas “tättähäärä”, joka tuntuu leikkivän ja touhuavan jatkuvasti! Kaunis ja sosiaalinen tyttö on nyt noin 40cm korkea. Lisätty kuvia.

 

16.6.2013

Laylaa potkaisi onni ja hän lentää 25.6. Suomeen kotihoitoon. Parempi onni olisi tietysti, että Layla pääsisi suoraan omaan kotiin. Jos siis olet harkinnut Laylan adoptiota, nyt olisi hyvä hetki ottaa yhteyttä!

 

2.7.2013

Layla on ollut kotihoidossa Suomessa, Helsingissä, nyt viikon ja hän on pärjännyt oikein mallikkaasti! Tyttöön pääsee sovittaessa tutustumaan hoitopaikkaan. Myös kuvia lisätty tälle kauniille, nuorelle tytölle.

Layla saapui hoitopaikkaan myöhään illalla ja oli ollut heti kuin olisi aina siellä ollutkin, leikki, puuhaili ja paini hoitopaikan oman narttukoiran kanssa eikä aristellut hoitajaansa ollenkaan. Kuitenkin ensimmäisen päivän jälkeen tyttö rauhoittui huomattavasti, uudet ihmiset alkoivat Laylaa vähän jännittää ja varsinkin miehet pelottavat tyttöä hieman. Kovat äänet ja liikenne ovat myös jännittäviä, mutta tutussa ympäristössä tyttö on edelleen hyvin reipas ja iloinen! Varmasti uudet ihmiset, paikat ja asiatkin pelottavat vähemmän kun tyttö sopeutuu ja stressi laskee. Uudet koiratuttavuudet Layla ottaa ilomielin vastaan ja on tullut tähän mennessä kaikkien kanssa hyvin toimeen.

Laylan hoitopaikka sijaitsee kerrostalossa, eikä Layla ole haukkunut rapusta tai muualtakaan tulevia ääniä ja yksinolokin sujuu Laylalta ongemitta, sekä ihan yksin että toisen koiran kanssa. Remmissä Layla kulkee oikein hienosti ja kauniisti. Sisäsiisteyttä harjoitellaan ahkeraan, ainoa asia mikä vähän hidastaa edistystä on se, että ulkona on niin jännää ettei siellä maltettaisi asioita tehdä. Tämäkin varmasti helpottaa kun ympäristö tulee tutuksi ja Layla oppii luottamaan taluttajaansa kunnolla.

Layla käyttäytyy hienosti ja kauniisti kaikkien ihmisten kanssa, myös lapset ovat Laylan mielestä tosi kivoja! Jännissäkin tilanteissa Layla on käyttäynyt todella kauniisti ja hienosti ihmisiä kohtaan.

 

13.7.2013

Layla on varattu!

 

23.7.2013

Layla muutti omaan kotiin Vantaalle 14.7.2013. Alkutaival on mennyt oikein mukavasti ja Layla on kotiutunut mallikkaasti!

 

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!

Yhteydenotot Nealle.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.