Kotia etsivä koira: Levi (team Stemma)

Ujo poika Levi etsii ymmärtävää ja koiran ehdoilla etenevää perhettä
Syntymäaika: 10/2021
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (HDM)
Kokoarvio:52cm/25kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
12.3.2024

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

 

Levi ja hänen siskonsa Halti on löydetty hylättynä muovipussissa ihan pikkupentuina kun heillä oli vielä silmät ummessa. Sisaruksia oli kolme joista yksi on jo saanut kodin Hollannista. Kun pennut tuotiin tarhalle adoptoi takapäästään halvaantunut emokoira nämä suloiset pennut ja kasvatti ne ominaan.
 
Levi on sisarustaan huomattavasti ujompi ja tottumattomampi. Aktiivien tullessa häkkiin Levi pakenee aluksi koppiin ja jää joksikin aikaa seurailemaan tilannetta takapää kopissa ja etupää ulkona. Levi kuitenkin kurottelee  nameja vieraiden käsistä. Hetken tuumattuaan Levi tulee kokonaan ulos kopista. Poika väistää suoraa kosketusta mutta vieraat kuitenkin kovasti kiinnostavat ja selvästi Levi haluaisi lähestyä ihmistä. Jos sisko on ihan vieressä, saa poikaakin rapsuttaa päästä ja selästä. Levi ehdottomasti hyötyisikin reippaasta koira kaverista omassa kodissaan.
Siskonsa tapaan Levi käy tauottamassa kopissa mutta poika viipyy siellä vähän kauemmin kuin siskonsa. Namit tälle herkälle nuorukaiselle maistuvat hyvin ja hän tulee oikein hienosti siskonsa kanssa toimeen eikä mitään rähinöitä tule edes herkuista. Tarhalla ei sisarusten kuulla haukkuvan.
 

Kaikin puolin Levi vaikuttaa ihanalta ja koiralta joka on vain vielä kovin tottumaton ihmisen suoraan kosketukseen. Ajan kanssa, lempeydellä ja koiralähtöisesti toimimalla Levistä voisi varmasti kuoriutua ystävällinen ja  ihana ystävä jonka elämä olisi paljon onnellisempaa jossain muualla kuin tarhalla. Levi tarvitsee roppakaupalla aikaa sekä ymmärrystä tottumattomana nuorena koirana. Rescuekoiran kotiutuminen on pitkä prosessi ja onkin tärkeää, että tuleva koti on valmis antamaan Leville positiivisia kokemuksia sekä kannustavaa tukea uuden elämän edessä. Kaikki meille tutut jutut ja asiat ovat Leville uusia ja erikoisia. Perheen tulee myös olla sitoutunut käyttämään positiivisia ja koiralähtöisiä koulutusmenetelmiä, jotta Levi saa parhaan mahdollisen loppuelämän omassa kodissaan.

 

Päivitykset
 
12.3.24
 
Ihastuttava Levi aloittaa kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.
 
 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anni Paso

Tutustu myös näihin: