Päivitetty 04.07.2020

Kodin saanut koira: LIAM LIGHTFOOT (nyk. Into)


Syntymäaika: 2017-2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
Mihai Gregorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M. G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tulevaisuudessa tarhalta löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, mm. kissoja, vuohia, erilaisia lintuja, sikoja ja hevonen.

Mihain tarhalle päätyy koiria monin eri tavoin: hylättynä tarhan porteille, löydettynä kaduilta harhailemasta tai pelastettuna kunnallisilta tarhoilta. Kunnalliselta Radu Termuren 800 koiran tarhalta myös Liam päätyi Mihain luokse, kun Mihai haki tarhalta kymmenisen koiraa luokseen.

Liam on tosi nätti poika. Tämä iloinen kaveri antaa häkissä käsitellä itseään hyvin, hän on todella reipas ja sosiaalinen, ei tunnu yhtään arastelevan vieraita ihmisiä. Liam tervehtii ihmisiä kovin mielissään, mutta ei ylitsevuotavasti. Liam käyttäytyy samoin pihalla olevien muiden koirien kanssa ja tuleekin niiden kanssa hyvin toimeen. Liam voisi siten viihtyä niin toisen koiran kaverina, kuin myös perheen ainoana koirana.

Häkistä vapaaksi päästyään juoksee iloisena, pörrö kippurahäntä heiluen ja pyörien. Liam selvästi nauttii juoksemisesta ja tulevassa kodissakin olisi hyvä olla riittävästi mahdollisuuksia liikkumiseen. Liam tulee tervehtimään myös vapaana ollessaan ihmisiä ja antaa rapsutella itseään. Aivan ihana, rento tyyppi! Liam meni myös nätisti takaisin häkkiin, kun oli hänen aikansa palata sinne.

Liamilla on kaunis vaalea, tuuheahko turkki. Liam on noin 50 cm ja 20 kg mitoiltaan.

Päivitykset
4.7.2020
Iloinen Liam on tänään tehnyt pitkän matkan Suomeen ja ikiomaan kotiin. Liam sai samalla uuden nimen, hän on nyt Into. Onnea Into ja perhe yhteiseen elämään!

18.3.2020
Liam on varattu omaan kotiin, jossa sitä omien ihmisten lisäksi odottaa Romaniasta aikaisemmin Suomeen kotiin päässyt koirakaveri.

30.1.2020
Iloinen Liam tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan.

******************************************

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Liam saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Liam on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.