Päivitetty 04.07.2020

Kodin saanut koira: ZORA


Syntymäaika: Noin 5/2019
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare/yksityinen tarha)
Steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

24.11.2019
Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen oman kaupunkinsa alueen kodittomia koiria ja kissoja.Mihaela asuu vanhan äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä heidän pelastamiaan eläimiä. Eläimet ulkoilevat aidatulla pihalla, mutta tämän lisäksi Mihaela käyttää koiria mahdollisimman usein hihnalenkeillä. Eläimet asuvat sisällä talossa eli hyvin kodinomaisessa tilassa, mutta koska eläimiä on paljon, eivät ne saa tarpeeksi yksilöllistä huomiota. Mihaela tekee kovasti töitä, jotta koirat oppisivat kotikoiran alkeita ennen omaan kotiinsa matkaamista.

Osa koirista kenelle Mihaela etsii kotia eivät asu hänen luona, vaan kotihoidossa tai pienellä yksityisellä tarhalla suht lähellä Mihaelaa. Yksi näistä koirista on pentu nimeltä Zora.

Zora on tällä hetkellä avoin ja iloinen, ennakkoluuloton pentu, joka lähestyy ihmistä epäröimättä ja antaa nätisti käsitellä itseään. Se rakastaa leikkiä muiden koirien kanssa ja päivät kuluukin nyt leikkien ja torkkuen. Arviolta Zora kasvaa noin 45-50 cm korkeaksi ja noin 15 kg painavaksi typyksi aikuisena.

Ikää Zoralla on nyt noin 6 kk.

Päivitykset
4.7.2020
Suloinen Zora on matkannut pitkän matkan Suomeen ja on nyt oman perheensä luona. Onnea yhteiseen tulevaisuuteen Zora ja perhe!

6.4.2020
Suloinen Zora on varattu omaan kotiin.

24.11.2019
Zora astui Kulkurien adoptio-ohjelmaan, toiveena löytää se sille juurikin oikean perheen ja kodin.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Zora saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zora on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kulkuun, luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Zoran yhteyshenkilö on Mari Jokinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.