Päivitetty 04.07.2020

Kodin saanut koira: KYONA


Syntymäaika: 10/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
28.1.2020
Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. M.G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelija Mihai Grigorien perustama taho. Tarha sijaitsee Bulbucata-Stalpu -alueella, noin 30 km Bukarestin ulkopuolella. Tontti on rauhallisella alueella ja tarjoaa suojaa koirille, muutamalle lehmälle, hevoselle, lampaalle, vuohelle, possulle, erilaiselle linnulle sekä kaneille ja kissoille. Mihailin tavoite on myös tulevaisuudessa tehdä valistustyötä koululaisten parissa kertoen vastuullisesta eläintenpidosta ja -hoidosta.

Vaikka Romanian koiratilanne on mennyt vuosien aikana positiiviseen suuntaan, valitettava tosiasia on se, että pentuja edelleen hylätään oman onnensa nojaan.

Näin on käynyt myös Kyonalle veljineen. Tämä suloinen karvapallo hylättiin veljensä kanssa M.G. Rescuen aidan taakse joulukuussa 2019, josta Mihai otti pennut turvaan tarhalle. Kyoko veljineen asuu nyt kahden muun pennun kanssa ja pikkuiset tulevat hyvin keskenään toimeen. Kyonalla voisikin olla omassa kodissa odottamassa myös reipas koirakaveri.

Kyona on reipas pikku karvanaama. Tyttönen töpöttää vauhdikkaasti menemään pihalla tosi pätevänä muiden pentujen kanssa. Kyona on utelias ja sosiaalinen pikku palleroinen. Tytöllä on kaunis ruskea-musta väritys, ilmeikäs katse ja luppakorvat. Tällä hetkellä Kyona painaa noin 2,5 kg. Arvion mukaan aikuisena tytöstä kasvaa pieni/keskikokoinen koira.

Kyonalla on tällä hetkellä hieman iho-ongelmaa. Todennäköisesti kyseessä on pentujen demodex rankasta elämänalusta johtuen. Tilanne on hoidossa ja paranemaan päin. Lisätietoa demodexistä on täällä.  Kyona on vielä pieni pentu ja hänen on mahdollista rokotusten puolesta matkustaa Suomeen noin viiden kuukauden päästä.

Päivitykset
4.7.2020
Kyona on tänään matkannut oman perheensä luokse ja sai uuden elämän alussa myös uuden nimen, Deet. Onnea yhteiseen tulevaisuuteen Deet ja perhe!

15.4.2020
Suloinen pieni Kyona on tänään varattu omaan kotiin, jossa tyttöstä jo kovasti odotetaan.

28.1.2020
Kyona tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

******************************************

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu. 

Mikäli Kyona tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Kyona saapuu asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kyona on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

Publiée par M.G. Rescue sur Mercredi 18 décembre 2019

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.