Päivitetty 17.05.2019

Kotia etsivä koira: TÖLKKI


Syntymäaika: 2010-2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

Perustiedot ja taustaa
Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys ja Kulkurien yhteistyökumppani. Morenin tarha sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista ja siellä majailee noin 100 koiraa. Andalle on tärkeää, että koirat voivat niin hyvin kuin mahdollista ja ettei koiramäärä tarhalla nouse kohtuuttoman suureksi. Tarhan koirat asuvat pääsääntöisesti yksin häkeissään, joissain häkeissä on kaksi koiraa. Häkkialue on kokonaan katettu ja niissä kaikissa on pehmustettu koppi. Kaikki koirat pääsevät myös päivittäin ulkoilemaan vapaana pihalla.

Tämän hurmaavan senioripapan tie päätyi tarhalle, kun sen omistaja joutui sairaalaan. Kukaan omistajan läheisistä ei ollut valmis Tölkistä huolehtimaan, joten se tuotiin tarhalle. Tölkki on hassu makkaranmallinen pötkyläkoira, jolle on liikakiloja kertynyt ihan todella paljon liikaa ja tulevan perheen tulisikin olla valmis huolehtimaan painon pudottamisesta turvallisesti normaalille tasolle. Aktiivit kuvailevat Tölkin olevan kropaltaan jotain beaglen ja bassetin välimaastossa.

Tölkki tulee tutustumaan vieraisiin varovaisen kohteliaasti ja ottaa nätisti tarjotut namit kädestä. Tölkki antaa koskea ja saadessaan rapsutuksia ilahtuu kovasti ja nauttii silmin nähden saamastaan huomiosta. Tölkki on iästään huolimatta leikkisän oloinen. Kun tämä ihana seniori tajuaa, että aktiivit tulivat vain häntä varten aitaukseen, viettääkseen aikaansa juuri hänen kanssaan, Tölkki vallan innostuu hyppelehtimään paikallaan innoissaan. Jos tilaa olisi enemmän, Tölkki varmasti ottaisi pienet ilojuoksutkin ympäriinsä.  Anda kuvaileekin Tölkin olevan sydämeltään nuori. Tölkillä on häkissään muutama lelu, joilla se tykkää leikkiä välillä itsekseen.

Tölkki on hurjan suloinen seniori, jonka isot luppakorvat lerpattavat joka suuntaan papan hyppiessä ja valahtavat välille silmille asti. Senioripapan hampaat ovat kuluneen näköiset ja tulevat todennäköisesti vaatimaan lääkärin huomiota, osa hampaista voidaan joutua poistamaan. Tölkillä on myös otsassa vanha, isohko arpi, jonka tarinaa emme tiedä sekä takakannukset molemmissa takajaloissa ovat rullalle asti kasvaneet.

Tölkki on noin 40 cm ja tällä hetkellä painoa on 25 kg. Paino tulisi pudottaa tästä sellaiset 10 kg.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan
17.5.2019

Tölkki tuli mukaan Kulkureiden adoption-ohjelmaan etsimään ikiomaa loppuelämän kotia. Tämä ihana senioripappa on ollut aikaisemmin kotikoira ja olisi hienoa, jos seniori saisi elää myös tulevat vuodet lämpimässä kodissa nauttien rapsutuksista ja oman perheen kainalossa olemisesta.

_____________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua

Tölkki saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tölkki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.