Päivitetty 06.07.2020

Kodin saanut koira: LOTTO


Syntymäaika: 2/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu


Perustiedot ja tausta
16.1.2020

Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhan yhteydessä asuva Veera. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Carpen tarhalla asustelee iloinen Lotto-poika. Tarhalla asusteli myös Loton veli Levis, joka lensi omaan kotiinsa Suomeen joulukuussa 2019. Täyttä varmuutta urospentujen sukulaisuudesta ei ole, sillä pennut löydettiin hylättyinä Giurgiun kylästä huhtikuun 2019 alussa. Todennäköistä kuitenkin on, että koirat ovat veljeksiä. Carmenin ystävä oli ottanut pennut luokseen turvaan, jossa pennut saivat mm. madotuksen. Pentujen saatua hieman ikää lisää, ne pääsivät Carpen tarhalle.

Tarhalla pentujen kerrottiin olevan vallan normaaleja, ihastuttavia pentuja, jotka ovat kiinnostuneita ympäristöstään ja uusista ihmisistä. Pääsääntöisesti pentujen yhteiselo sujui moitteetta, mutta välillä Lotto oli hieman omistushaluinen varsinkin ruoan suhteen. Levis-veljen lähdettyä tarhalta pääsi Lotto asumaan adoptio-ohjelmasta löytyvän Kayan sekä erään toisen nartun kanssa. Loton yhteiselo tyttöjen kanssa on sujunut oikein mallikkaasti eikä Lotto ole ollut enää lainkaan niin täpäkkä mitä se oli asuessaan veljensä kanssa.

Lotto on rohkea, hyväntuulinen ja ihmisistä pitävä vintiö. Se tulee suoraan ihmisten luokse, pyrkii syliin ja haluaa leikkiä. Loton etujalat kääntyvät hieman ulospäin, mutta eivät pahasti. Tulevan kodin tulee kuitenkin varmuuden vuoksi kiinnittää huomiota siihen, ettei Lotolle kerry ylipainoa. Lotto etsii kotia, jossa ollaan valmiita panostamaan nuoren koiran kotiutumiseen sekä koulutukseen koiralähtöisin, lempein ja johdonmukaisin keinoin. Lotto varmasti arvostaisi, jos tulevassa kodissa olisi kiva koirakaveri odottamassa. Lotosta saisi varmasti myös kivan kaverin yhteiseen harrastukseen.

Tällä hetkellä Lotto on kooltaan n. 40 cm ja 12 kg.

Päivitykset
4.7.2020
Lotto on vihdoin kotona! Onnea Lotto ja Loton perhe. <3

29.3.2020
Vihdoin koitti se päivä, kun ihana Lotto-poika varattiin omaan kotiinsa! Todellinen lottovoitto varmasti molemmille osapuolille. <3

16.1.2020
Loton veli lensi Suomeen omaan kotiinsa joulukuussa ja nyt Lotto jakaa häkkinsä Kaya-tytön sekä erää toisen nartun kanssa. Koirien yhteiselo on sujunut erittäin sopuisasti, eikä Lotto ole ollut lainkaan niin täpäkkänä, kuin mitä se oli veljensä Leviksen kanssa! Lotto olisi aivan valmis jo lähtemään omaan kotiinsa.

17.12.2019
Joulukuisella reissullaan Romaniaan aktiivimme Jenni, Stefanie ja Janette tapasivat myös iloisen Loton. Vieraat Lotto ottaa avosylin vastaan. Se touhottaa, hyppii, hakee innoissaan rapsutuksia ja nameja. Vieraat ovat selkeästi Lotolle mieluinen muutos tarhan arkeen! Lotto ei arkaile vähääkään, se on iloinen, avoin ja reipas nuori koira. Resursseistaan Lotto on melko tarkka ja toisinaan se komentaakin veljeään Levistä, nousten Leviksen päälle seisomaan ja jäykistyen. Tästä syntyy pieniä nujakoita, mutta ainakin aktiivien läsnäollessa tilanteet laukeavat nopeasti. Lotto on energinen, nuori koira ja on ymmärrettävää, että se on varmasti tarhalla jokseenkin turhautunut, joka osaltaan edesauttaa Loton tarvetta komentamiselle. Johdonmukaisella ja kärsivällisellä ohjauksella Lotosta saisi aivan varmasti loistavan kaverin monenlaiseen yhteiseen puuhaan!

26.11.2019
Loton velipoika varattiin juuri omaan kotiin, mutta Lotto se vain odottelee oman kodin yhteydenottoja. Missä se koti oikein luuraa?

22.10.2019
Lotto-pentu aloitti kodinetsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa ja odottelee jo innokkaana kotiehdokkaiden yhteydenottoja!
________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Lotto saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lotto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Mikäli Lotto kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä koiran yhteyshenkilöön ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Loton yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen

 

Lotto ja häkkikaverit syyskuussa 2019.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.