Päivitetty 26.11.2019

Kotia etsivä koira: LOTTO


Syntymäaika: 2/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei kastroitu


Perustiedot ja tausta
22.10.2019

Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 150 koiraa sekä yksi sika, josta huolehtii tarhan yhteydessä asuva Veera. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Carpen tarhalla asustelee iloinen Lotto-poika veljensä Leviksen kanssa. Täyttä varmuutta urospentujen sukulaisuudesta ei ole, sillä pennut löydettiin hylättyinä Giurgiun kylästä huhtikuun alussa. Todennäköistä kuitenkin on, että koirat ovat veljeksiä. Carmenin ystävä oli ottanut pennut luokseen turvaan, jossa pennut saivat mm. madotuksen. Pentujen saatua hieman ikää lisää, ne pääsivät Carpen tarhalle.

Tarhalla asuva Veera kertoo pentujen olevan vallan normaaleja, ihastuttavia pentuja, jotka ovat kiinnostuneita ympäristöstään ja uusista ihmisistä. Tällä hetkellä pojat asustelevat tarhan häkissä yhdessä erään narttupennun kanssa. Pääsääntöisesti pentujen yhteiselo sujuu moitteetta, mutta välillä pojat ovat hieman omistushaluisia varsinkin ruoan suhteen.

Loton kerrotaan olevan rohkea ja ihmisistä pitävä vintiö. Se tulee suoraan ihmisten luokse, pyrkii syliin ja haluaa leikkiä. Loton etujalat kääntyvät hieman ulospäin, mutta eivät pahasti. Tulevan kodin tulee kuitenkin varmuuden vuoksi kiinnittää huomiota siihen, ettei Lotolle kerry ylipainoa. Lotto etsii kotia, jossa ollaan valmiita panostamaan nuoren koiran kotiutumiseen sekä koulutukseen koiralähtöisin, lempein ja johdonmukaisin keinoin. Kovin alistuvaiselle koirakaverille täpäkkä Lotto saattaisi olla liikaa, mutta Lotto varmasti arvostaisi, jos tulevassa kodissa olisi kiva koirakaveri odottamassa.

Tällä hetkellä Lotto on kooltaan n. 40 cm ja 12 kg.

Päivitykset
26.11.2019
Loton velipoika varattiin juuri omaan kotiin, mutta Lotto se vain odottelee oman kodin yhteydenottoja. Missä se koti oikein luuraa?

22.10.2019
Lotto-pentu aloitti kodinetsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa ja odottelee jo innokkaana kotiehdokkaiden yhteydenottoja!
________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Lotto saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lotto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Mikäli Lotto kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei kastroida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä koiran yhteyshenkilöön ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Loton yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa