Päivitetty 13.12.2020

Kodin saanut koira: KAYA (nyk. Kuti)


Syntymäaika: noin 6/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.12.2020
Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhan yhteydessä asuva romanialainen pariskunta. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Kaya sekä sen sisko Mayuri löytyivät romanialaiselta työmaalta, josta Carmenin ystävä oli poiminut ne mukaansa. Viidestä pennusta kaksi nämä siskoksesti olivat heikoimmassa kunnossa. Valitettavasti kaikkia pentuja ei kyetä kaikesta halusta huolimatta auttamaan ja siitä syystä pentueen kolme jäljelle jäänyttä pentua odottelevat apua työmaalla edelleen. Kaya ja Mayuri pääsivät Glinan tarhalle ollessaan n. 2 kuukauden ikäisiä. Carpen tarhalle pennut pääsivät joulukuun 2019 alussa. Mayuri sai kodin Suomesta heinäkuussa 2020.

Joulukuussa 2019 yhdistyksemme aktiivit tapasivat Kayan Romaniassa. Aktiiviemme ollessa vielä Kayan ja Mayurin häkin ulkopuolella, Kaya on siskonsa kanssa reippaasti touhottamassa ympäri häkkiä. Aktiivien astuessa sisälle häkkiin Kaya kuitenkin pysyttelee etäämpänä ja hakee turvaa kopista. Kaya on siis selkeästi arempi kuin siskonsa, mutta oikeanlaisessa ympäristössä se rohkaistuisi varmasti. Aktiivimme Stefanien mennessä lähemmäs Kayan koppia, ei Kaya vaikuta asiasta kovin järkyttyneeltä ja heiluttaapa se jopa häntäänsä. Luultavasti uusi tilanne vain hämmensi ja jännitti Kayaa, sillä sen kokemukset ihmisistä ja ympäröivästä maailmasta ovat kuitenkin hyvin rajalliset. Tarhalla aiemmin asuneen Veeran sekä tarhan omistavan Carmenin mukaan Kaya on heidän kanssaan erittäin reipas, lähes samanlainen ilopilleri kuin siskonsa. Iän myötä Kaya on osoittanut rohkaistumisen merkkejä, ja varmasti uusien, positiivisten ja turvallisten kokemusten myötä Kayasta paljastuisi reipas tyttö.

Kaya on tällä hetkellä noin vuoden ikäinen, painaa arviolta 16 kiloa ja on korkeudeltaan noin 50 cm. Kaya on mitä luultavimmin kasvanut jo lopulliseen kokoonsa. Lähtökohtaisesti Kayalle etsitään kotia, jossa olisi reipas koirakaveri antamassa tukea ja näyttämässä mallia uusien asioiden opettelussa. Lisäksi kodilta odotetaan ymmärrystä ujoja/tottumattomia koiria kohtaan.

Päivitykset
13.12.2020
Vihdoinkin! Vihdoinkin upea Kaya pääsi kotiin. Kaya, nyttemmin tunnettu nimellä Kuti, otti eilen ensimmäiset askeleet Suomen kamaralla ja tapasi ensi kertaa oman perheensä, jonka kanssa edessä on lukemattomia yhteisiä seikkailuita ja ihania hetkiä. Paljon onnea matkaan Kuti ja perhe!

24.11.2020
Terveisiä Romaniaan, Mitrenin kylään, Carpen tarhalle siihen häkkiin, missä majaa pitää kaunis tiikerityttö Kaya: Oma koti odottaa Suomessa! Kaya on varattu.

18.9.2020
Veera on muuttanut pois tarhalta, mutta käy usein Carpella tapaamassa vanhoja tuttuja sekä uusia tuttavuuksia. Veeran mukaan Kaya on reipastunut ihmisten suhteen ja hakee enemmän kontaktia kuin aiemmin. Myös uudelta videolta on nähtävillä neidin melko vallaton meininki Veeran tapaamisen yhteydessä. Veeran ottamista kuvista näkyy, että Kayasta on kasvanut aivan huikaisevan upea koira!

4.5.2020
Saimme kuulumisia Kayasta! Kaya asustelee tarhalla edelleen Lotto-pojan sekä aremman Vinha-nartun kanssa. Koirien yhteiselo tarhalla sujuu ongelmitta, vaikka joskus ruoasta tuleekin hieman sanomista. Lisätty uusia kuvia Kayasta, joista näkyy, kuinka upea tyttö Kayasta on kasvanut!

15.1.2020
Ihanalle Kayalle lisätty video! Saimme myös hieman kuulumisia Kayasta. Kaya oli siirtynyt asumaan adoptio-ohjelmasta löytyvän Lotto-pojan  sekä erään toisen nartun kanssa. Tämä siitä syystä, että Kayan sisko Mayuri oli kurmuttanut Kayaa hieman liikaa, eikä Kaya mm. päässyt syömään tarpeeksi. Tämänkaltainen käytös on kuitenkin hyvinkin yleistä saman pentueen koirille. Loton ja toisen nartun kanssa Kaya on tullut mainiosti toimeen. Toisinaan häkistä kuuluu äyskimistä, mutta pääsääntöisesti ruokailut sujuvat ongelmitta.

17.12.2019
Kaunis Kaya pääsi mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Kaya saapuu Suomeen steriloituna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kaya on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Mikäli Kaya kotiutuu Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu kodin niin halutessa kastrointikustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä koiran yhteyshenkilöön ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kayan yhteyshenkilönä toimii Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.